Operatie Ginecomastie

Ce este ginecomastia masculina?

Ginecomastia este o afectiune frecventa la barbati si baieti, in care sanii se umfla si devin anormal de mari. Toti barbatii si femeile au glande mamare, dar nu se observa la barbati, deoarece tind sa fie mici si nedezvoltate. Marirea glandei mamare la barbati poate afecta nou-nascutii, baietii in perioada pubertatii si barbatii mai in varsta. Pana la varsta adulta, 90% din cazuri sunt rezolvate. Mai tarziu in viata, incidenta creste din nou odata cu varsta.

 

Ginecomastia nu inseamna ca cineva are un plus de grasime din cauza supraponderabilitatii. Este cauzata de tesutul mamar suplimentar, iar pierderea in greutate nu va reduce tesutul mamar care a cauzat ginecomastia!

 

Pseudoginecomastia este o afectiune separata, in care grasimea se acumuleaza in sani, posibil din cauza supraponderabilitatii sau obezitatii.

 

In acest moment, la Dr. Levy Medical Center, o operatie de ginecomastie poate fi achitata si cu plata in rate de la 6 luni la 5 ani. Daca doresti sa afli care este pretul operatiei de Ginecomastie, poti accesa pagina: Preturi operatii estetice.

operatie ginecomastie barbati pret

Despre operatia de ginecomastie

Sanul este format din tesut glandular, care este ferm si dens, si tesut gras, care este moale. Raportul variaza intre indivizi. Un barbat cu ginecomastie poate avea prea multe din ambele tipuri de tesut. Liposuctia poate elimina excesul de tesut gras. Aceasta implica introducerea unui tub mic printr-o incizie de 3 pana la 4 milimetri.

 

Excizia inseamna taierea tesutului cu un bisturiu, pentru a elimina excesul de tesut glandular. Acest lucru va lasa in mod normal o cicatrice in jurul marginii mamelonului. Daca este necesara o reducere majora a tesuturilor si a pielii, incizia si cicatricea vor fi mai mari. In unele cazuri, vor fi utilizate atat excizia, cat si liposuctia.

 

Dupa operatie, pieptul va fi usor invinetit si umflat, iar pacientul poate fi nevoit sa poarte un articol de imbracaminte elastic timp de 2 saptamani pentru a ajuta la reducerea umflaturii. In mod normal, va dura aproximativ 6 saptamani pentru a reveni la o rutina normala. Complicatiile chirurgicale sunt rare. Acestea includ indepartarea insuficienta a tesutului mamar, conturul neuniform al pieptului si senzatia redusa a unuia sau a ambelor mameloane.

Optiuni de tratament pentru ginecomastia la barbati

Ginecomastia se rezolva in mod normal fara niciun tratament, dar daca exista o afectiune care sta la baza acesteia, este posibil sa fie nevoie de tratament. Daca starea provine dintr-un medicament, este posibil ca pacientul sa fie nevoit sa treaca la un alt medicament. Daca pacientul foloseste medicamentul doar pentru o perioada scurta de timp, starea va fi temporara. Daca afectiunea nu se rezolva in termen de 2 ani sau daca provoaca jena, durere sau sensibilitate, tratamentul poate fi necesar. Dr. Levy recomanda interventia chirurgicala de reducere a sanilor.

Cauzele aparitiei ginecomastiei

O serie de factori pot duce la ginecomastie si poate proveni inclusiv dintr-un dezechilibru intre hormonii sexuali. Hormonul „feminin” face ca tesutul mamar sa creasca in timp ce hormonul „masculin”, impiedica sa creasca tesutul mamar.

 

Toti barbatii si femeile au ambele tipuri de hormoni, dar unii in proportii mai mari la barbati, in timp ce femeile au niveluri mai ridicate de hormoni feminini. Potrivit unor studii pana la 1 din 9 barbati nou-nascuti au tesut mamar palpabil.

 

Sanii umflati devin mai frecventi la barbati pe masura ce se apropie de varsta mijlocie si mai in varsta. Barbatii in varsta produc mai putin t. si, de obicei, au mai multa grasime decat barbatii mai tineri. Si acest lucru poate duce la o productie mai mare de estrogen.

Intrebari frecvente despre operatia de Ginecomastie

Ce implica operatia de Ginecomastie?
Ginecomastia sau reducerea sanilor masculini se face de obicei sub anestezie generala si implica o taietura in jurul mamelonului, indepartarea excesului de tesut gras cu un bisturiu sau liposuctie, repozitionarea mamelonului si pansarea ranii.

Cat dureaza recuperarea dupa Ginecomastie?
Recuperarea completa dupa ginecomastie dureaza pana la cateva saptamani. Evitati intinderile si exercitiile fizice intense. Puteti sa va reluati activitatile normale dupa 6 saptamani. Poate dura pana la 6 luni pentru a vedea un rezultat complet.

Cat dureaza operatia de Ginecomastie?
Operatia dureaza in general 1,5 ore.

Raman cicatrici dupa Ginecomastie?
Majoritatea barbatilor au doar o cicatrice in jurul sfarcurilor, cicatrici ce pot dura cateva luni pana la estompare.

Ce ar putea merge rau?
Operatia de ginecomastie poate duce ocazional la cicatrici groase, probleme de vindecare a ranilor, pierderea senzatiei de mamelonare, sangerari excesive, infectie, alergie la anestezic. Alegeti intotdeauna un chirurg plastician cu experienta si nu acceptati discounturi.

Citeste detalii despre alte operatii estetice