PSEUDOGINECOMASTIE

operatie pseudoginecomastie Bucuresti & Timisoara

  • Ce cauzeaza aceasta afectiune?

„Pseudo” prin definitie inseamna fals sau imitatie si, atunci cand se ia in considerare ce este pseudoginecomastia, are sens. Spre deosebire de ginecomastie, care este rezultatul excesului de tesut mamar, pseudoginecomastia este acumularea de grasime pectorala. Din punct de vedere fizic, sanii pot arata la fel si, desi poate fi numita pseudoginecomastie, este inca o problema reala pentru barbati.

 

Pseudo-ginecomastia este cauzata de cresterea in greutate. Atat baietii, cat si barbatii pot fi victima unei cresteri inutile de greutate, rezultand acumularea de grasime in piept. Cresterea in greutate poate fi atribuita unei trasaturi genetice pentru un tip de corp mare, supraalimentare, o afectiune sau o leziune care previne un stil de viata sanatos.

 

  • Tratament pentru pseudoginecomastie

Pierderea in greutate sanatoasa printr-o dieta si exercitii fizice sensibile este prima etapa de tratament pentru pseudoginecomastia. In timp ce s-a demonstrat ca scaderea in greutate reduce dimensiunea sanilor, aceasta necesita un nivel ridicat de autodisciplina si putere de vointa, ceea ce face ca pierderea in greutate sa fie extrem de dificila pentru unii barbati.

 

Unii barbati obezi apeleaza la o procedura de by-pass gastric sau la alte tipuri de tehnici mai putin invazive. In unele cazuri, aceste proceduri sunt excelente si adecvate insa unii baieti si barbati nu vor slabi niciodata suficient pentru a avea un piept conturat.

 

  • Optiunea chirurgicala pentru tratarea pseudoginecomastiei.

Primul lucru de facut este sa obtineti diagnosticul corect. Deoarece este cauzat de excesul de grasime, un program complet de scadere a grasimii si a greutatii ar putea scuti pacientii de pseudoginecomastie. De asemenea, se recomanda exercitii specifice care imbunatatesc aspectul si conturul pieptului. Procedurile de indepartare a grasimilor, cum ar fi liposuctia, ajuta si la eliminarea excesului de grasime din zonele cu probleme.

 

Frecvent, pseudoginecomastia nu poate fi eliminata prin dieta si exercitii fizice. In astfel de cazuri, o corectie chirurgicala este o optiune.

 

Pseudo – ginecomastie inainte si dupa liposuctie:

Liposuctia, cunoscuta si sub numele de lipoplastie sau lipectomie asistata de aspiratie, da rezultate excelente pentru pseudoginecomastie. Liposuctia a fost inventata in 1974 si a fost standardul de aur pentru reducerea minim invaziva a grasimilor de atunci. Alte denumiri pentru liposuctie pot fi: Lipo sau conturarea corpului cu ultrasunete.

 

  • Patru pasi pentru liposuctie in tratamentul pseudoginecomastiei

PASUL 1: Anestezie. Alegerea anesteziei este anestezia generala, sedarea sau anestezia locala. Medicul va va sfatui despre cea mai buna tehnica pentru dumneavoastra.

 

PASUL 2: Incizie. Medicul face o incizie minima si perfuzeaza solutia de anestezie locala in zona de tratament, in acest caz, in piept.

 

PASUL 3: Liposuctie. O canula cu diferite tipuri de varfuri este instrumentul chirurgical principal. Canula este conectata la un tub care este atasat la o masina de aspiratie. Medicul aspira grasimea si modeleaza zona sanului pentru a fi uniforma.

 

  • Cat dureaza recuperarea dupa operatia de pseudoginecomastie?

Poate dura cateva saptamani pentru a va recupera complet dupa operatia de reducere a sanilor. Este posibil sa trebuiasca sa va luati cateva zile libere. Este posibil sa aveti sanii durerosi, umflati si vanatai timp de cateva saptamani.

 

Va trebui sa purtati o haina de compresie elastica zi si noapte timp de 1-2 saptamani dupa operatie. Acest lucru va ajuta sa va sustineti pieptul in timp ce se vindeca. Cat timp trebuie sa pastrati pansamentele depinde de cat de repede va vindeca ranile.

 

Dupa 1 pana la 2 saptamani, cusaturile se vor dizolva sau vor fi eliminate. Evitati intinderea, exercitiile fizice intense si ridicarile grele timp de aproximativ 3 saptamani dupa operatia de pseudoginecomastie. Va dura aproximativ 6 saptamani pana cand veti putea reveni pe deplin la activitatile dumneavoastra normale. Puteti conduce din nou cand nu mai este dureros sa purtati centura de siguranta. Usoare dureri pot dura cateva saptamani dupa operatie. Poate dura pana la 6 luni pentru a vedea rezultatele complete ale operatiei dumneavoastra de pseudoginecomastie.

 

  • Ce ar putea merge rau dupa tratarea pseudoginecomastiei?

Operatia de reducere a sanilor poate duce ocazional la probleme, inclusiv: cicatrici, sani sau sfarcuri in forma neuniforma, probleme de vindecare a ranilor, pierderea senzatiei mamelonare, sangerari, vanatai sau umflaturi.

 

De asemenea, orice tip de operatie prezinta un risc mic de: sangerari excesive, infectie, o reactie alergica la anestezic, un cheag de sange care se formeaza in venele profunde. Chirurgul dumneavoastra ar trebui sa explice cat de probabile sunt aceste riscuri si complicatii si cum vor fi tratate daca le aveti.

 

  • Cine este candidatul ideal pentru pseudoginecomastie?

Liposuctia necesita o calitate buna a pielii. Odata ce pieptul se dezumfla dupa indepartarea grasimii pentru o conturare ideala, pielea trebuie sa se modeleze cu noul contur.

 

Daca nu, pielea se va lasa si va compromite rezultatul estetic. In unele cazuri, barbatii cu o piele de calitate slaba vor necesita o interventie chirurgicala de reducere a sanilor pentru pseudoginecomastie, in special barbatii care au suferit o scadere masiva in greutate.

 

Liposuctia nu este o alternativa pentru pierderea in greutate. Daca sunteti supraponderal, este posibil sa pierdeti mai mult in greutate printr-un stil de viata sanatos – ultima optiune poate fi o interventie chirurgicala de slabire, cum ar fi chirurgia bariatrica.

 

Pseudoginecomastia se datoreaza acumularii de grasime in zona pieptului, provocand la barbati „sani asemanatori unei femei”. Aceasta afectiune este prezenta cel mai adesea la barbatii supraponderali sau obezi. Tratamentul variaza de la scaderea in greutate prin dieta si exercitii fizice, pana la procedurile de bypass pentru scaderea in greutate sau operatia de reducere a sanilor la barbati.

Pseudoginecomastie Romania | Pseudoginecomastie Bucuresti | Pseudoginecomastie Timisoara | Operatie pseudoginecomastie

Citeste detalii despre alte operatii estetice