OTOPLASTIE

operatie otoplastie urechi Romania – Clinica Bucuresti & Timisoara

MOFT SAU NECESITATE?

Operatia de otoplastie poate fi efectuata atat ca o simpla operatie estetica de imbunatatire a aspectului vizual cat si din alte motive ce tin de functionalitate. Otoplastia (chirurgia plastica a urechilor) este considerata a fi una dintre cele mai usoare operatii estetice, cu un rezultat imediat. Majoritatea pacientilor care opteaza pentru otoplastie sunt extrem de multumiti de felul in care li se imbunatateste viata.

OPERATIA DE OTOPLASTIE

Otoplastia este in acest moment o operatie estetica foarte solicitata atat de barbati cat si de femei, deoarece datorita purtarii mastilor de protectie, urechile care sunt clapauge ies in acest moment mai mult in evidenta. Dr. Levy efectueaza operatia de otoplastie sub anestezie locala, foloseste o tehnica proprie de corectie a urechilor iar rezultatul otoplastiei este garantat pentru toata viata.

↜pregatire pentru operatie↝

Otoplastie

↜in timpul operatiei↝

Operatie Otoplastie

↜Before↝

Operatie Otoplastie - Dr Levy Medical Center

↜After↝

Operatie Otoplastie corectie urechi clapauge, decolate, Bucuresti, Timisoara, Romania

Ce este otoplastia?

Otoplastia se refera la remodelarea chirurgicala a urechii externe. Scopul poate fi corectarea unei nereguli sau imbunatatirea aspectului.

 

Urechile sunt de obicei la aproximativ 2 centimetri de partea laterala a capului. Cu toate acestea, a avea urechi mai proeminente decat aceasta poate fi deranjant. O persoana care a suferit leziuni la nivelul urechilor sau s-a nascut cu o anomalie congenitala poate alege sa fie supusa unei interventii chirurgicale reconstructive (operatie de otoplastie). Aceasta este o procedura medicala pentru a construi sau repara urechea externa.

Cu toate acestea, unii oameni aleg sa fie supusi unei interventii chirurgicale pentru a imbunatati aspectul urechilor. Aceasta este cunoscuta sub numele de otoplastie. Aflati in continuare mai multe despre otoplastie, inclusiv la ce sa va asteptati si la timpul de recuperare.

 

Operatia de otoplastie poate fi efectuata la una din cele 2 clinici Dr. Levy Medical Center din Romania – din orasele Bucuresti sau Timisoara.

 

De ce sa faci otoplastie?

  • urechea exterioara are o functie minora in auz.
  • unii oameni pot simti ca urechile lor sunt „prea” proeminente si acest lucru poate provoca jena si stres psihologic. De fapt, unele cercetari arata ca a avea urechi proeminente poate duce la scaderea stimei de sine, izolare si lipsa de incredere.
  • din acest motiv, unii oameni opteaza pentru operatie

 

Tratamentul de otoplastie este intotdeauna necesar?

  • tratamentul nu este intotdeauna necesar. Unele nereguli se vor rezolva fara interventie.
  • un moment potrivit pentru a face o otoplastie este cand un copil are 5-6 ani si 90% din cresterea urechilor este completa. Aceasta este cea mai mare varsta recomandata. Cu toate acestea, o persoana poate urma un tratament la orice varsta dupa aceasta.
  • o tehnica nechirurgicala cunoscuta sub numele de modelarea urechii poate fi eficienta daca copilul incepe sa primeasca tratament in primele 2-3 saptamani de viata.
Operatie otoplastie urechi micsorare urechi clapauge Romania Bucuresti Timisoara
Operatie otoplastie urechi micsorare urechi clapauge Romania Bucuresti Timisoara
Operatie otoplastie urechi micsorare urechi clapauge Romania Bucuresti Timisoara

Ce cauzeaza urechi proeminente (urechi clapauge, urechi mari, etc.) ?

  • urechea exterioara este de obicei la un unghi de aproximativ 21-30 grade fata de partea capului. Daca unghiul este mai mare de 30 de grade, urechile vor parea sa „iasa”.
  • acest lucru se poate intampla daca caracteristicile genetice sau conditiile de sanatate afecteaza cresterea cartilajului sau daca o leziune afecteaza forma urechilor. Oricare dintre acesti factori poate afecta una sau ambele urechi. Cu toate acestea, a avea urechi proeminente nu ar trebui sa afecteze auzul unei persoane.
  • urechile proeminente pot rula in familii, dar apar adesea la intamplare. Aproximativ 30% dintre copiii cu urechi proeminente au urechi care par normale la nastere, dar apoi incep sa-si schimbe forma in primele 3 luni de viata.
  • cercetarile sugereaza ca urechile proeminente afecteaza aproximativ 5% din persoanele caucaziene.

 

La ce sa va asteptati in timpul operatiei de otoplastie?

Aceasta este o procedura simpla si sigura, potrivita si pentru sugari in primele cateva saptamani de viata. Acesta este momentul in care cartilajul din urechi este cel mai moale. Cand copilul are 6-7 saptamani, cartilajul incepe sa se intepeneasca. In timpul acestei proceduri, chirurgul va folosi o atela pentru a remodela cartilajul moale. Atela sustine urechea si o mentine in noua pozitie. Sunt disponibile diferite tipuri de atele. Sunt fabricate din material moale, elastic, modelabil.

Chirurgul va monta atela la ureche cu banda chirurgicala. Parintii ar trebui sa lase atela 24 de ore pe zi si sa duca copilul la medic pentru controale regulate. S-ar putea ca sugarul sa poarte atela timp de cateva saptamani pana la cateva luni. Dupa 6 luni, cartilajul din ureche va deveni prea greu pentru remodelarea cu atele. Dupa acest punct, chirurgia va fi singura optiune de tratament.

 

Otoplastie

Doar un chirurg plastician poate efectua de obicei o otoplastie. Uneori, totusi, un chirurg pentru urechi, nas si gat sau un chirurg pediatric o va face. Chirurgul va folosi un anestezic general pentru un copil si un anestezic local pentru un adult. Apoi vor face o incizie in spatele urechii si vor aplica cusaturi, care pot fi permanente, pentru a retine urechea exterioara. In unele cazuri, pot indeparta unele cartilaje. Procedura va dura aproximativ 1-2 ore. Incizia va lasa o cicatrice subtire, dar aceasta se afla in spatele urechii si se va estompa in timp.

Dr. Levy opereaza GRATUIT copii cu varsta de pana la 10 ani. (sub anestezie locala)

DETALII SUPLIMENTARE

• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau în rate. ( în cazul anulării intervenției cu 5 – 7 zile înainte de data stabilită, se va percepe o taxa cuprinsă între 1800 -2000 euro – reprezentând închirierea sălii de operație)
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta si pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne puteți contacta telefonic, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 - 18:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Operatie Otoplastie Bucuresti | Operatie Otoplastie Timisoara | Otoplastie operatie urechi preturi | Recomandari operatie Otoplastie | Operatie urechi clapauge | Operatie urechi mari | Operatie urechi lasate | Operatie corectare urechi | Tratament chirurgical corectie urechi | Chirurgie plastica urechi

WhatsApp Buna, sunt asistenta dl-lui Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?
click pentru apel telefonic