Operatie Otoplastie

Operatia de otoplastie

moft sau necesitate?

Operatia de otoplastie poate fi efectuata atat ca o simpla operatie estetica de imbunatatire a aspectului vizual cat si din alte motive ce tin de functionalitate. Este considerata a fi una dintre cele mai usoare operatii estetice, cu un rezultat imediat. Toti cei care opteaza pentru otoplastie, sunt extrem de multumiti de rezultat! Dovada sunt recenziile primite.

Detalii otoplastie

operatie estetica urechi

Otoplastia este in acest moment o operatie estetica foarte solicitata de persoanele adulte, atat de barbati cat si de femei, deoarece urechile care sunt marite, ies mai mult in evidenta. Dr. Levy este un chirurg plastician cu experienta in realizarea operatiei de corectie a urechilor proeminente, iar rezultatul superb al otoplastiei este garantat pentru totdeauna.

Atentie! Dr. Levy – foloseste o tehnica speciala pentru otoplastie si NU este nevoie ca pacientul sa poarte banderola dupa scoaterea bandajelor (la 3 zile de la operatie).

Operatia de otoplastie, dureaza aprox. 40 de minute si vei pleca imediat acasa, dupa interventie!

Ce este otoplastia?

Otoplastia se refera la remodelarea chirurgicala a urechii externe. Scopul poate fi corectarea unei nereguli sau imbunatatirea aspectului. Urechile sunt de obicei la aproximativ 2 centimetri de partea laterala a capului. Cu toate acestea, a avea urechi mai proeminente poate fi deranjant. O persoana care a suferit leziuni la nivelul urechilor sau s-a nascut cu o anomalie congenitala, poate alege sa faca o interventie chirurgicala reconstructiva (operatie de otoplastie). Aceasta este o procedura medicala pentru a construi sau repara urechea externa.

 

Clinica pentru otoplastie in Bucuresti si Timisoara

Operatia de otoplastie poate fi efectuata la una din cele 2 clinici Dr. Levy Medical Center din Romania – din orasele Bucuresti sau Timisoara. Iti oferim posibilitatea de a face operatia si consultatia intr-o singura zi. Contacteaza-ne acum si iti vom oferi detalii!

Domnul Cristian Banateanu, un interpret deosebit de muzica populara originar din Craiova, foarte cunoscut si un om cu suflet mare, a facut la clinica noastra, operatia de otoplastie (reconstructie forma ureche). Recuperarea a fost rapida iar rezultatul pe masura asteptarilor!

De ce sa faci otoplastie?

  • unii oameni pot simti ca urechile lor sunt „prea” proeminente si acest lucru poate provoca jena si stres psihologic.
  • simti nevoia sa faci o schimbare in aspectul tau fizic;

La ce varsta se face otoplastia?

Un moment potrivit pentru a face o operatie de otoplastie, este cand un copil are 5-6 ani. Cu toate acestea, o persoana poate urma un tratament la orice varsta dupa aceasta, majoritatea pacientilor nostri, fiind persoane adulte.

Poze before & after otoplastie

imagini inainte si dupa operatii de Otoplastie – realizate de Dr. Levy

la clinica Dr. Levy Medical Center – in Bucuresti & Timisoara

poze operatie otoplastie
poze rezultat otoplastie
before after operatie otoplastie
operatie otoplastie timisoara
operatie otoplastie corectare urechi clapauge bucuresti
operatie otoplastie bucuresti

Ce cauzeaza urechile proeminente ?

  • urechea exterioara este de obicei la un unghi de aproximativ 21-30 grade fata de partea capului. Daca unghiul este mai mare de 30 de grade, urechile vor parea sa „iasa”.
  • acest lucru se poate intampla daca caracteristicile genetice sau conditiile de sanatate afecteaza cresterea cartilajului sau daca o leziune afecteaza forma urechilor. Oricare dintre acesti factori poate afecta una sau ambele urechi. Cu toate acestea, a avea urechi proeminente nu ar trebui sa afecteze auzul unei persoane.
  • urechile proeminente pot rula in familii, dar apar adesea la intamplare. Aproximativ 30% dintre copiii cu urechi proeminente au urechi care par normale la nastere, dar apoi incep sa-si schimbe forma in primele 3 luni de viata.
  • cercetarile sugereaza ca urechile proeminente afecteaza aproximativ 5% din persoanele caucaziene.
corectie chirurgicala urechi
inainte dupa otoplastie baiat
poze otoplastie baiat

La ce sa te astepti in timpul operatiei de otoplastie?

Aceasta este o procedura simpla si sigura, potrivita si pentru sugari in primele cateva saptamani de viata. Acesta este momentul in care cartilajul din urechi este cel mai moale. Cand copilul are 6-7 saptamani, cartilajul incepe sa se intepeneasca. In timpul acestei proceduri, chirurgul va folosi o atela pentru a remodela cartilajul moale. Atela sustine urechea si o mentine in noua pozitie. Sunt disponibile diferite tipuri de atele. Sunt fabricate din material moale, elastic, modelabil.

Chirurgul va monta atela la ureche cu banda chirurgicala. Parintii ar trebui sa lase atela 24 de ore pe zi si sa duca copilul la medic pentru controale regulate. S-ar putea ca sugarul sa poarte atela timp de cateva saptamani pana la cateva luni. Dupa 6 luni, cartilajul din ureche va deveni prea greu pentru remodelarea cu atele. Dupa acest punct, chirurgia va fi singura optiune de tratament.

 

Operatia de otoplastie, trebuie facuta de un chirurg cu experienta

Doar un chirurg plastician poate efectua de obicei o otoplastie. Chirurgul va folosi un anestezic general pentru un copil si un anestezic local pentru un adult. Apoi vor face o incizie in spatele urechii si vor aplica cusaturi, care pot fi permanente, pentru a micsora urechea exterioara. In unele cazuri, pot indeparta unele cartilaje. Incizia va lasa o cicatrice aproape invizibila, care se afla in spatele urechii si se va estompa in timp.

 

Care este pretul operatiei de otoplastie?

Daca vrei sa afli pretul operatiei de otoplastie, acceseaza acum pagina actualizata, cu Lista de preturi. La Clinica din Bucuresti si din Timisoara, poti plati operatia de otoplastie in rate, de la 6 luni la 5 ani de zile.

Operatie Otoplastie Bucuresti; Operatie Otoplastie Timisoara; Otoplastie operatie urechi preturi; Operatie urechi mari; Operatie urechi lasate; Operatie corectare urechi 

Citeste detalii despre alte operatii estetice