OTOPLASTIE

Otoplastie – Operatia plastica a urechilor

 

Scopul operatiei

Scopul operatiei este de a apropia urechile decolate de cap. Operatia se poate efectua atat la persoane mature cat si la copii. Urechile decolate se datoreaza faptului ca, in timpul sarcinii, se opreste cresterea cartilagiului urechii fatului. Defectul este ereditar si se poate vedea la varsta de aprox 6-8 ani cand procesul de crestere al cartilagiului urechii ia sfarsit.

 

Deoarece copiii cu urechi decolate au parte de injurii si invective din partea colegilor lor, mai nou se merge spre o operatie cat de devreme pentru a scurta aceasta neplacuta perioada.

 

Decursul operatiei

Unghiul format intre ureche si cap este de 30 de grade. In cazuri urechilor decolate poate ajunge si la 90 de grade. operatia micsoreaza unghiul proportional cu celelalte elemente ale fetei.

 

Aceasta operatie este simpla, remodeland cartilagiul urechii. De obicei, defectul consta in faptul ca lipseste pliul cartilagiului sau ca interiorul cartilagiului urechii este prea inalt. In timpul operatiei se procedeaza la o incizie in spatele urechii, intr-un loc ascuns si care nu se observa, scotand de acolo surplusul de cartilagiu. Apoi se modeleaza pliul si se reconstruieste unghiul dorit dintre ureche si cap.

 

Pericole / complicatii posibile

• Apropierea prea mare a urechilor de cap.
• O cusatura grosolana pe traiectul cicatricii.
• Cheaguri de sange subcutanate – temporare.
• Infectia cartilagiului.
• Slabirea cusaturilor, ceea ce duce la revenirea urechii la situatia precedenta.

 

Important de mentionat este ca toate aceste complicatii sunt rare si se pot rectifica.

 

Dupa operatie, chirurgul precum si echipa sa, sunt alaturi de pacient si supravegheaza evolutia sa.

 

Perioada de insanatosire

Bandajul de la operatie in jurul urechilor, va ramane timp de o saptamana. Este indicat sa se poarte o panglica elastica peste urechi, in cursul noptii.

 

Prima parte a perioadei de insanatosire se sfarseste aprox dupa o luna, dupa care se poate renunta la panglica de peste urechi atat ziua cat si noaptea. Rezultatele finale se pot evalua dupa cateva luni pana la un an de la operatie, in acest timp aparand, posibil, dureri sau roseata.

Detalii suplimentare

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar, sau cu cardul: VISA, MASTERCARD, etc.
• acceptam si plata in rate prin intermediul partenerilor nostri (mai multe informatii la telefon)
• toti copiii, indiferent de statutul material al parintilor, beneficiaza de gratuitate pentru procedurile efectuate in cadrul clinicilor Dr. Levy
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

Contacteaza-ne

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale. Contacteaza-ne chiar acum!

DR. LEVY BUCURESTI

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Ion Slatineanu, nr. 6, sector 1

DR. LEVY TIMISOARA

TEL: 0753 820 740

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 130

DR. LEVY TEL AVIV

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: HaHashmonaim 117, Tel-Aviv, Israel

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic