ABDOMINOPLASTIE

Scopul operatiei

Dupa nastere la unele femei muchii abdominali se lasa. In alte cazuri dupa o crestere mare in greutate urmata de o dieta drastica poate conduce la aparitia unor surplusuri de piele si a unor muschi destinsi, lucru care poate fi corectat doar prin operatie.

 

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala care conduce la indepartarea surplusului de piele si grasime, si de intarire a muschilor.

 

Exista pacienti care sunt convinsi ca abdominoplastia ar fi o forma tehnica de scadere a greutatii, lucru care este total neadevarat. Desi in cursul procedurii chirurgicale se scoate grasime, interventia nu este nicidecum inlocuitor al dietei sau al activitatii fizice. Inainte de operatie pacientii trebuie sa ajunga la o greutate apropiata de greutatea lor normala.

 

Procedura chirurgicala

Abdominoplastia se face sub anestezie generala realizata de un medic anestezist specialist, iar internarea este de o noapte.

Operatia se incepe cu o taietura orizontala sub abdomen forte apropiata de linia parului pubian.

Muschii abdomenului sunt intariti prin cusaturi si se realizeaza rectificari ale muschilor cazuti. Se procedeaza la o taietura in jurul ombiliclui si acesta ramannd pe locul sau.

Daca nu este nevoie de alte rectificari ci doar de intinderea pielii abdomenului se poate recurge la o operatie mica care se numeste mini interventie, in acest caz nu exista cicatrice in jurul omblicului si celelalte cicatrici sunt mult mai mici.

 

Riscuri si complicatii posibile

Complicatia cea mai intalnita este sangerarea sub piele, concentratie de sange sub pielea abdomenului. Aceasta problema poate aparea la aproximativ 5% dintre pacienti si in acest caz se repeta operatia in sensul drenarii sangelui.

 

Infectii si probleme de insanatosire (ca si pierdere de piele sau mult mai multe cicatrici decat normal) sunt probleme destul de rare.

 

Cicatrici: dupa operatia de abdominoplastie va ramane o cicatrice orizontala pe abdomenul inferior si una rotunda in jurul ombilicului. Se poate in unele cazuri din anumite motive care nu depind de vointa noastra, cicatricile sa fie mai lungi decat cele asteptate si poate si in locuri diferite. In orice caz se depune un efort maximal ca cicatricile sa fie cat de mici posibile.
Cicatricile cu timpul se sterg si nu devin o problema; cu toate acestea este de mentionat ca nu exista cicatrici exact identice si ca ele difera de la pacient la pacient in legatura cu lungimea, latimea, locul si culoarea lor. Acestea nu pot fi prevazute dinaintea operatiei.

 

De asemenea se poate ca cicatricea sa nu fie ca o line dreapta (uneori apare ca un zig zag) si asimetrica. In multe din aceste cazuri dupa perioada de insanatosire deja urmarile sunt nevizibile, dar  in altele, in functie de datele pacientei, ele pot ramane toate viata.

 

Scaderea senzatiei la atingerea pielii: ca in orice interventie chirurgicala sunt atinsi nervi la suprafata pielii. Si in operatia abdominoplastiei parti de abdomen nu vor avea senzatie sau o senzatie partiala. Aceasta senzatie de atingere a pielii se reintoarce la aproximativ cateva luni de la operatie dar exista si cazuri in care ea este mai sczuta si va ramane asa pentru totdeauna.

 

Efecte secundare dupa operatie

 

Cresterea volumului: crestera volumului abdominal este o reactie normala dupa operatie, in prima saptamana dupa operatie se poate ca hainele sa iti para mai stramte si chiar sa urci in greutate. Cresterea volumui abdomenului incepe sa scada incepand din saptaman a doua de dupa operatie dar mai ramane un volum crescut in partea inferioara a abdomenului. De abea dupa doua saptamani de la operatie se vor vedea 50% din rezultate; 75% din ele vor fi vizibile dupa o luna. De obicei doar dupa inca doua luni va scadea volumul abdomenului total existand si cazuri cand pacientii au observat schimbari pana la jumatate de an de la operatie.

 

Surplus de grasime/piele pe lateralele abdomenului: este important de stiut ca scopul operatiei este de a indeparta surplusul de piele si grasime din zona abdomenului si nu din zona taliei. De aceea e posibil sa ramana surplus de piele si grasime pe lateralei cicatricei. Daca aveti dorinta de a ne ocupa si de zona taliei atunci este nevoie de a prelungi cicatriciea inspre zona taliei sau a spatelui inferior.

 

Perioada postoperatorie

Pacientii care au trecut o operatie de abdominoplastie raman internati pana a doua zi dimineata. In timpul operatiei, sub anestezie generala, se introduce un tub de drenaj care va ramane pana dimineata. Se pot prevedea dureri in zona taieturii, durerii care pot fi inlaturate cu calmante si care dispar in momentul in care pacientul incepe sa mearga.

 

Bandajul se scoate a doua zi si din acel moment se poate face dus. Toate cusaturile find interne sunt facute cu materiale care se topesc singure.

 

Activitati fizice dupa operatie si reintoarcere la munca

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la activitate normala doua saptamani dupa operatie, dar activitatea fizica este interzisa pe o perioada de doua luni.

 

Noul aspect

Nu sunt multe operatii plastice care pot aduce asa o fericire in inimile pacientilor ca o operatie de abdominoplastie reusita. Pielea abdomenului este intinsa peste muschii intariti. Dupa operatie doar trebuie pastrate bunele rezultate printr-o alimentatie corecta si exercitii de gimnastica.

Detalii suplimentare

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar, sau cu cardul: VISA, MASTERCARD, etc.
• acceptam si plata in rate prin intermediul partenerilor nostri (mai multe informatii la telefon)
• toti copiii, indiferent de statutul material al parintilor, beneficiaza de gratuitate pentru procedurile efectuate in cadrul clinicilor Dr. Levy
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

Contacteaza-ne

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale. Contacteaza-ne chiar acum!

DR. LEVY BUCURESTI

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Ion Slatineanu, nr. 6, sector 1

DR. LEVY TIMISOARA

TEL: 0753 820 740

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 130

DR. LEVY TEL AVIV

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: HaHashmonaim 117, Tel-Aviv, Israel

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic