excizie chirurgicala (scoatere) lipom de grasime – Bucuresti Timisoara
Pentru informatii despre excizia lipoamelor de grasime, va rugam sa ne contactati acum!
Dr. Levy este un chirurg plastician cu experienta in excizia lipoamelor atat la adulti cat si la copii.
Un lipom de grasime este „un nodul” crescut sub piele care apare din cauza unei cresteri excesive a celulelor adipoase. Medicii considera lipoamele ca fiind tumori benigne, ceea ce inseamna ca sunt cresteri de tesut necanceroase. Cu toate acestea oamenii pot dori sa elimine un lipom de grasime, care provoaca durere, complicatii sau alte simptome. Lipoamele pot aparea oriunde pe corp, in locurile in care sunt prezente celulele adipoase, dar acestea tind sa apara cel mai mult, pe umeri, piept, gat, coapse si axile. In cazuri mai putin frecvente ele se pot forma si in organele interne, oase sau muschi. Lipoamele se simt moi si se pot misca usor sub piele, atunci cand oamenii le apasa. De obicei, cresc lent pe o perioada de luni sau chiar ani si ating de obicei o dimensiune de aproximativ 2-3 cm. Ocazional, sunt si oameni care au lipoame uriase ce pot ajunge pana la 10 cm.
Pana acum nu se stie sursa sigura a aparitiei lipomului de grasime. Unii oameni mostenesc o gena de la parinti, care poate provoca unul sau mai multe lipoame de grasime. Acest lucru este rar si este cunoscut sub numele de: lipomatoza multipla familiala. Lipoamele pot aparea mai frecvent la persoanele cu afectiuni medicale specifice cum ar fi: Sindromul Gardner, Sindromul Cowden, Boala lui Madelung, Adiposa dolorosa. Cercetatorii au sugerat de asemenea, ca unele lipoame pot rezulta dintr-o leziune care implica un impact fizic asupra zonei.
O persoana cu un lipom de grasime va simti de obicei o bucata moale, in forma ovala chiar sub piele in anumite zone ale corpului. Lipoamele sunt de obicei nedureroase, cu exceptia cazului in care afecteaza articulatiile, organele, nervii sau vasele de sange. In majoritatea cazurilor acestea nu provoaca alte simptome.
Este posibil ca o persoana cu un lipom care apare mai adanc sub piele, sa nu-l poata vedea sau simti. Cu toate acestea, un lipom profund poate exercita presiune asupra organelor interne sau a nervilor si poate provoca simptome asociate. De exemplu, o persoana cu un lipom de grasime pe sau in apropierea intestinului poate prezenta greata, varsaturi si constipatie.
Lipoamele de grasime sunt mase benigne de celule adipoase. Cu toate acestea expertii, nu sunt de acord cu privire la faptul daca lipoamele au sau nu potentialul de a deveni canceroase. O masa canceroasa de celule adipoase, este cunoscuta sub numele de liposarcom. Pe baza cercetarilor, multi experti au ajuns la concluzia ca liposarcoamele nu se dezvolta din lipoame, ci sunt de fapt un tip diferit de tumoare.
Sunt medici care confunda uneori liposarcoamele cu lipoamele. Alti experti considera ca lipoamele de grasime pot contine atat celule canceroase, cat si celule precanceroase, dar ca este extrem de rar ca un lipom sa devina canceros.
Colesterolul ridicat si obezitatea sunt factori de risc pentru dezvoltarea unui lipom de grasime. Expertii estimeaza ca aproximativ 1 la suta dintre oameni au un lipom de grasime. Persoanele care au o ruda de familie cu unul sau mai multe lipoame de grasime, prezinta un risc mai mare de a dezvolta aceasta afectiune. Lipoamele de grasime sunt mai probabil sa apara la persoane cu varste cuprinse intre 40-60 de ani. Alti factori de risc pentru dezvoltarea unui lipom pot include: obezitate, colesterol ridicat, diabet, boala la nivelul ficatului, intoleranta la glucoza.
Oamenii trebuie sa-i spuna intotdeauna medicului daca observa modificari ale lipomului sau daca apar ma multi noduli. Modificarile care ar putea sa apara sunt: crestere brusca in dimensiune, durere, roseata, fierbinteala, transformarea lipomului intr-un nod dur, modificari vizibile ale pielii. Medicul poate diagnostica un lipom de grasime cu un examen fizic simplu. Poate incepe prin inspectarea si simtirea nodulului. Daca lipomul este mare si dureros, medicul poate solicita teste sa vada daca este canceros.
Lipoamele de grasime sunt de obicei inofensive, deci majoritatea oamenilor nu au nevoie sa se opereze pentru a le elimina. Este posibil ca oamenii sa doreasca sa elimine un lipom care este canceros, este mare sau creste rapid, provoaca simptome deranjante cum ar fi: durerea si disconfortul, interfereaza cu functiile normale ale corpului, provoca suferinte din motive cosmetice.
Un medic poate indeparta frecvent un lipom de grasime chirurgical. Se face o mica taietura in piele si apoi se excizeaza (stoarce) lipomul. Persoana este de obicei sub anestezie locala in timpul procedurii si se poate intoarce acasa in aceeasi zi. Este posibil sa fie nevoie sa se faca o incizie mai semnificativa pentru a indeparta complet lipoamele mai mari. Unele lipoame se elimina folosind liposuctia. Pentru a face acest lucru, medicul va trebui sa taie si sa introduca un tub subtire, gol prin incizie. Apoi va folosi tubul pentru a aspira celulele adipoase din corp.
Lipoamele sunt tumori inofensive, grase, care se pot forma sub piele. De obicei sunt nedureroase si nu necesita tratament. Cu toate acestea un medic poate elimina chirurgical un lipom daca acesta provoaca durere sau alte simptome sau daca persoana doreste sa scape de el din motive estetice. Tumorile grase pot fi benigne sau canceroase. Este esential sa ceri sfatul medicului daca un lipom de grasime devine dureros, se mareste sau se modifica in orice alt mod.
Lipoamele pot fi localizate: palpebral (xantelasme) pe pleoape, pe fata, maini, picioare, spate, inghinal, la sani, la subrat etc.
Operatia de excizie a lipoamelor poate fi efectuata la Clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara.
eliminare chirurgicala lipoame de grasime; scoatere lipoame cu laser bucuresti; operatie lipoame cu laser timisoara; operatie puncte de grasime;
Citeste detalii despre alte operatii estetice