fbpx

FIRE RESORBABILE DURATA

O sutura chirurgicala este utilizata pentru a inchide marginile unei plagi sau a unei incizii si pentru a repara tesutul deteriorat. Exista multe tipuri de suturi, cu proprietati diferite, potrivite pentru diverse utilizari. Suturile pot fi impartite in doua grupe principale: absorbabile si neabsorbabile. O sutura absorbabila se descompune n corp. Se degradeaza pe masura ce o rana sau o incizie se vindeca. O sutura neabsorbabila rezista incercarii corpului de a o dizolva. Suturile neabsorbabile pot fi indepartate de un chirurg dupa ce s-a vindecat o incizie de suprafata.

 

Suturile sunt realizate atat din materiale artificiale, cat si din materiale naturale. Materialele naturale de sutura includ matase, in. Suturile sintetice sunt realizate dintr-o varietate de materiale textile, cum ar fi nailon sau poliester, formulate special pentru utilizare chirurgicala. Suturile sintetice absorbabile sunt realizate din acid poliglicolic sau din alti polimeri glicolidici. Majoritatea materialelor de sutura sintetice au nume de proprietate.

 

Suturile sunt, de asemenea, clasificate in functie de forma lor. Unele sunt monofilamente, adica constand dintr-o singura structura asemanatoare firului. Altele constau din mai multe filamente impletite sau rasucite impreuna. Chirurgii aleg ce tip de sutura sa utilizeze in functie de operatie. Un monofilament are ceea ce se numeste rezistenta redusa a tesutului, ceea ce inseamna ca trece lin prin tesut. Suturile impletite sau rasucite pot avea o rezistența mai mare a tesuturilor, dar sunt mai usor de innodat si au o rezistenta mai mare a nodului. Suturile impletite sunt de obicei acoperite pentru a imbunatati rezistenta tesutului. Alte suturi pot avea un miez impletit sau rasucit intr-un manson neted din material extrudat. Acestea sunt cunoscute sub numele de pseudo-monofilamente. O sutura poate fi, de asemenea, clasificata in functie de diametrul sau.

 

Suturile, ca dispozitive medicale, sunt supuse unui control strict al calitatii. Toate materiile prime care ajung la uzina de fabricatie sunt testate pentru a se asigura ca sunt ceea ce ar trebui sa fie. Fiecare lot de suturi este testat dupa etapele principale de fabricatie pentru o varietate de caracteristici fizice, cum ar fi diametrul si rezistenta.

 

Industria suturii a dezvoltat o serie de instrumente sofisticate pentru testarea caracteristicilor speciale de sutura, cum ar fi securitatea nodurilor si rezistenta tesutului. Testele pentru diametrul, lungimea si rezistenta suturii sunt, de asemenea, efectuate la instalatia de finisare. Fabrica de finisare trebuie sa testeze, de asemenea, cat de bine este atasat acul la sutura.

 

Suturi noi sunt dezvoltate tot timpul, pentru a raspunde mai bine nevoilor chirurgicale particulare. Desi nu inlocuiesc suturile, oamenii de stiinta au conceput si metode alternative de inchidere a ranilor din urma operatiilor. Primul capsator chirurgical a fost inventat in 1908, dar tehnologia capsatorului s-a dezvoltat considerabil in anii ’90. Masinile precise pot plasa capse absorbabile, subtiri ca patru fire de par umane, sub stratul superior al pielii pentru a asigura o incizie cu cicatrici minime.

 

Un dispozitiv asemanator, testat pentru prima data la pacientii din Statele Unite in 2000, este un fermoar chirurgical. Un chirurg poate plasa fermoarul peste o incizie dreapta si poate inchide ferm rana, eliminand necesitatea suturii. Dupa ce rana se vindeca, pacientul poate spala fermoarul la dus. O alta metoda de inchidere chirurgicala care inca evolueaza este lipiciul chirurgical. Lipiciul chirurgical este mai putin dureros decat suturile daca o plaga trebuie inchisa fara anestezic. Adezivul poate lasa mai putine cicatrici in unele cazuri si poate fi mai usor de ingrijit post-operator.

DETALII SUPLIMENTARE

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau in rate
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• consultatii online se fac NON-STOP
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 08:00 – 20:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic