Urechi clapauge

operatie chirurgicala de corectie a urechilor clapauge

Urechi clapauge

Daca urechile tale ies mai mult in afara capului fata de cum ar trebui sa fie in mod normal, sunt considerate a fi urechi clapauge. Majoritatea deformarilor urechii sunt congenitale dar exista si situatii diverse prin care unele persoane ajung sa aiba urechi clapauge in timp. Studiile arata ca urechile clapauge sunt motiv de „tachinare”, in special la copii si din acest motiv multi parinti aleg sa opereze copiii de la varste fragede, daca observa ca urechile acestora sunt clapauge.

Corectia chirugicala pentru urechi clapauge

Odata ce cartilajul urechii a inceput sa se calcifice sau sa se intareasca, metodele non-chirurgicale de corectare a urechilor clapauge nu sunt de obicei tratamentul recomandat, deoarece rata de succes scade, pe masura ce cartilajul devine mai putin maleabil si mai greu de manipulat. Urechile cresc la dimensiunea lor matura intre varsta de 5 si 7 ani. Acesta este in general, timpul recomandat pentru ca un copil sa fie supus reconstructiei corecte a urechii.

 

Operatia pentru urechile clapauge se face in felul urmator: printr-o incizie facuta in spatele urechii se creeaza un pliu adecvat, folosind suturi specializate care indoaie urechea in pozitia normala, apoi cartilajul este indepartat printr-o incizie in spatele urechii pentru a permite urechii sa stea mai aproape de craniu.

urechi clapauge

Daca vrei sa vezi poze inainte & dupa, apasa aici ➡ poze inainte si dupa corectare urechi clapauge.

Pot fi corectate urechile clapauge fara interventie chirurgicala?

Tratamentul pentru urechi clapauge poate implica metode chirurgicale sau non-chirurgicale in functie de varsta pacientului. La nastere, cartilajul urechii este moale si flexibil si poate fi remodelat fara interventie chirurgicala utilizand o tehnologie inovatoare dezvoltata in ultimii ani pentru corectia urechilor clapauge la sugari.

 

Odata cu trecerea timpului, cartilajul urechii devine mai rigid, facand chirurgia corectiva a urechii, cea mai buna optiune de tratament. Prin urmare interventia timpurie este esentiala pentru a putea corecta urechile clapauge fara interventie chirurgicala.

 

Operatia urechilor clapauge poate fi efectuata in Romania, la una din clinicile de operatii estetice Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.

Cat dureaza recuperarea?

Pacientilor li se ofera instructiuni pentru a se pregati si pentru a-si ingriji urechile dupa procedura. Pacientii se vor putea intoarce la serviciu, dar ar trebui sa evite activitatea fizica intensa o perioada de timp. Pacientii sunt incurajati sa se ridice si sa mearga cat mai curand posibil. Expunerea la soare a urechilor si fumatul trebuie evitate pentru o perioada de timp dupa procedura. Operatia urechilor clapauge, ofera de obicei rezultate permanente!

Care sunt efectele secundare?

Reactiile adverse posibile in timpul perioadei de recuperare includ: urechi usor dureroase sau sensibile, mancarime, roseata, umflatura, vanatai, amorteala sau furnicaturi. Pansamentul va ramane la locul inciziei aproximativ o saptamana. Pentru orice intrebari cu privire la operatia urechilor clapauge, te rugam sa ne contactezi acum! Te vei putea odihni acasa imediat dupa operatie si ti se vor prescrie medicamente pentru durere, pentru ca vindecare sa fie rapida.

Urechi clapauge | Operatie corectie urechi clapauge | Corectia urechilor clapauge Bucuresti | Corectia urechilor clapauge Timisoara

Citeste detalii despre alte operatii estetice