fbpx

RECONSTRUCTIE URECHE

reconstructie cartilaj ureche Bucuresti Timisoara

  • Ce inseamna aceasta procedura?

Reconstructia urechii cuprinde toate operatiile plastice utilizate in tratamentul deformarilor urechii. Aceste conditii includ urechile congenitale subdezvoltate sau lipsa, deformarile urechii restranse, urechile proeminente si anomaliile urechii dobandite, urechile clapauge, etc.

 

In timp ce urechile reconstituite pot sa nu fie la fel de detaliate si delicate ca urechile normale, scopul este de a crea o forma a urechii suficient de realista incat sa nu atraga atentia asupra sa. In prezent exista mai multe metode pentru reconstructia urechii. Acestea includ utilizarea propriului cartilaj al coastei pacientului sau utilizarea unui implant protetic. Operatia de reconstructie a urechii va depinde de chirurg si de metoda aleasa.

 

  • Procedura de otoplastie

Otoplastia este un tratament chirurgical pentru corectarea urechilor proeminente. Poate fi efectuata la copii. Operatia poate fi efectuata si la pacientii adulti. Urechile sunt de obicei la aproximativ 2 centimetri de partea laterala a capului. Cu toate acestea, a avea urechi mai proeminente decat aceasta poate fi deranjant. O persoana care a suferit leziuni la nivelul urechilor sau s-a nascut cu o anomalie congenitala poate alege sa fie supusa unei interventii chirurgicale reconstructive. Aceasta este o procedura medicala pentru a construi sau repara urechea externa.

Cu toate acestea, unii oameni aleg sa fie supusi unei interventii chirurgicale pentru a imbunatati aspectul urechilor. Aceasta este cunoscuta sub numele de otoplastie

 

 

  • Reconstructia chirurgicala a urechii folosind cartilajul coastei (autolog)

Aceasta procedura necesita mai multe etape chirurgicale. In etapa initiala, cartilajul (autolog) este preluat din coaste si folosit pentru a crea o sculptura tridimensionala care arata ca o ureche normala. Aceasta este tehnica utilizata de majoritatea chirurgilor si este de obicei efectuata atunci cand pacientul are intre 6 si 10 ani. La aceasta varsta, urechea opusa este aproape de dimensiunea adultului si coastele vor oferi suficient material pentru a crea un cadru de dimensiuni adecvat. Cadrul cartilajului este apoi situat sub piele la locul urechii nou plasate, pentru a se potrivi cu urechea opusa. Cartilajul suplimentar poate fi salvat fie la locul donatorului de coaste, fie sub scalpul temporal pentru utilizare intr-o etapa ulterioara.

 

Au fost adoptate mai multe tehnici pentru reconstructia urechii. Diferentele dintre aceste tehnici constau in numarul de etape necesare pentru reconstructia urechii (intre 2 si 4) si cantitatea de cartilaj necesara pentru realizarea cadrului urechii. Etapele suplimentare de reparatie vor urma dupa ce copilul dumneavoastra s-a recuperat complet si si-a revenit din prima etapa. Aceste lucru dureaza de obicei cel putin 6 luni.

 

In etapa urmatoare a reconstructie, noua structura a urechii este ridicata de pe partea laterala a capului pentru a se potrivi cu pozitia naturala a unei urechi normale. Aceasta etapa poate necesita utilizarea unei grefe de tesut din zona chiar de sub scalp sau a unei grefe de piele pentru a acoperi cadrul ridicat. Grefele de piele sunt luate de obicei din urechea opusa sau din scalp.

 

  • O alta metoda de reconstructie a urechii

O tehnica alternativa pentru reconstructia urechii foloseste un cadru artificial din polietilena poroase prefabricata pentru a crea forma urechii. Acest cadru este acoperit apoi de o bucata de tesut din partea capului care se afla chiar sub scalp si o grefa de piele. Avantajul acestei metode este ca nu are nevoie de cartilaj din coasta donatorului ceea ce minimizeaza disconfortul si permite ca operatia sa se faca la o varsta mai frageda (inca de la 3 ani desi urechea reconstituita este facuta la dimensiunea proiectata a adultului). In plus aceasta procedura poate fi realizata intr-o singura etapa principalul dezavantaj al acestei tehnici este ca se foloseste un implant strain. Acest lucru poate duce la potentialul de expunere al implantului, infectie sau alte riscuri.

 

  • Metoda de reconstructie a urechii cu proteza

Protezele urechii, urechile artificiale atasate de adezivi sau implanturi osoase, sunt o alta modalitate de a reconstrui urechile. Cu toate acestea, protezele urechii sunt rareori potrivite pentru copii. Protezele sunt delicate si costisitoare, iar respectarea si intretinerea pacientului sunt foarte importante pentru utilizarea si succesul lor. Acestea tind sa fie mai potrivite pentru adultii cu pierderea urechii dobandite, deoarece au un stil de viata mai putin activ decat copiii si sunt mai putin susceptibili de a deteriora proteza.

 

  • Chirurgia de reconstructie a urechii: procedura si ingrijire.

Reconstructia urechii poate avea loc in cabinetul chirurgului, intr-un centru de chirurgie ambulatorie sau intr-un spital. Inainte de operatie, chirurgul va efectua un istoric si o examinare amanuntita.

 

Chirurgul va evalua, de asemenea, daca se foloseste propriul tesut al persoanei, cum ar fi cartilajul sau pielea, pentru a reconstitui urechea sau daca este mai probabil ca o proteza sa obtina un rezultat mai bun.

 

  • Recuperarea dupa reconstructia urechii.

Durata recuperarii unei persoane depinde de amploarea reconstructiei. In majoritatea cazurilor, persoana va avea pansamente moi si bandaje pe locul chirurgical, iar acestea raman la locul lor pentru cateva zile. Este de asteptat un disconfort usor, iar medicamentele pentru durere recomandate de medic dupa operatia de reconstructie a urechii, pot ajuta.

 

Bandele elastice de tipul celor purtate de inotatori pot stabiliza zona chirurgicala in timp ce inciziile se vindeca. Dr. Levy intotdeauna face tot posibilul sa reduca la minimum aparitia cicatricilor, lucrand pentru a ascunde inciziile in pliurile naturale ale anatomiei urechii.

 

Orice cicatrici vizibile se vor vindeca in cele din urma si vor aparea ca linii subtiri care pot fi mai intunecate decat pielea din jur. Este extrem de important sa urmati cu atentie instructiunile postoperatorii.

DETALII SUPLIMENTARE


• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau in rate
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• consultatii online se fac NON-STOP
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 08:00 – 20:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Reconstructie ureche | Reconstructie ureche externa | Reconstructie cartilaj ureche Bucuresti | Reconstructie cartilaj ureche Timisoara | Reconstructie lob ureche | Refacere chirurgicala ureche | Reconstructie ureche muscata | Reconstructie ureche rupta | Refacere ureche taiata | Reconstructie ureche cu cartilaj autolog

click pentru apel telefonic
WhatsApp Buna, sunt Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?