Reconstructie ureche externa

reconstructie cartilaj ureche – pavilion auricular – Bucuresti Timisoara

Ce inseamna operatia de reconstructie a urechii?

Reconstructia urechii externe (pavilionul auricular) cuprinde toate operatiile plastice utilizate in tratamentul deformarilor urechii. Aceste conditii includ urechile congenitale subdezvoltate sau care lipsesc, deformarile urechii restranse, urechile proeminente, urechile clapauge, taiete, muscate etc. In timp ce urechile reconstruite pot sa nu fie la fel de delicate precum urechile normale, scopul este de a crea o forma a urechii suficient de realista, incat sa nu atraga atentia asupra sa. In prezent exista mai multe metode pentru reconstructia cartilajului urechii. Acestea includ utilizarea propriului cartilaj al pacientului sau utilizarea unui implant protetic. Operatia de reconstructie a urechii va depinde de chirurg si de metoda aleasa.

Anomaliile urechii externe sunt frecvente. Acestea pot afecta forma urechii, dimensiunea, proeminenta si gradul de dezvoltare. Exista mai multe optiuni pentru reconstructia urechii externe, pe care le-am prezentat in aceasta pagina.

Reconstructia urechii prin otoplastie

Otoplastia este un tratament chirurgical pentru corectarea urechilor proeminente. Poate fi efectuata la adulti si la coii. Urechile sunt de obicei la aproximativ 2 centimetri de partea laterala a capului, cu toate acestea, a avea urechi mai proeminente decat aceasta poate fi deranjant. O persoana care a suferit leziuni la nivelul urechilor sau s-a nascut cu o anomalie congenitala poate alege sa fie supusa unei interventii chirurgicale reconstructive. Aceasta este o procedura medicala pentru a construi sau repara urechea externa (pavilionul auricular). Cu toate acestea, unii oameni aleg sa fie supusi unei interventii chirurgicale pentru a imbunatati aspectul urechilor, operatie cunoscuta sub numele de otoplastie

reconstructie cartilaj ureche externa pavilion auricular

Reconstructia chirurgicala a urechii folosind cartilajul autolog

Aceasta procedura necesita mai multe etape chirurgicale. In etapa initiala, cartilajul (autolog) este preluat si folosit pentru a crea o sculptura tridimensionala care arata ca o ureche normala. Aceasta este tehnica utilizata de majoritatea chirurgilor si este de obicei efectuata atunci cand pacientul are intre 6 si 10 ani. La aceasta varsta, urechea opusa este aproape de dimensiunea adultului. Cadrul cartilajului este apoi situat sub piele la locul urechii nou plasate, pentru a se potrivi cu urechea opusa.

 

Au fost adoptate mai multe tehnici pentru reconstructia urechii. Diferentele dintre aceste tehnici constau in numarul de etape necesare pentru reconstructia urechii (intre 2 si 4) si cantitatea de cartilaj necesara pentru realizarea cadrului urechii. Etapele suplimentare de reparatie vor urma dupa ce pacientul s-a recuperat complet si si-a revenit din prima etapa. Aceste lucru dureaza de obicei cateva luni.

 

In etapa urmatoare de reconstructie a urechii externe, daca va fi necesara, noua structura a urechii este ajustata, pentru a se potrivi cu pozitia naturala a unei urechi normale. Aceasta etapa poate necesita utilizarea unei grefe de tesut.Grefele de piele sunt luate de obicei din urechea opusa sau din scalp.

O alta metoda de reconstructie a urechii externe

O tehnica alternativa pentru reconstructia urechii foloseste un cadru artificial din polietilena poroase, prefabricata pentru a crea forma urechii. Acest cadru este acoperit apoi de o bucata de tesut din partea capului care se afla chiar sub scalp si o grefa de piele. Avantajul acestei metode este ca nu are nevoie de cartilaj din alta zona a corpului, ceea ce minimizeaza disconfortul si permite ca operatia sa se faca la o varsta mai frageda. In plus aceasta operatie de reconstructie a urechii, poate fi realizata intr-o singura etapa.

Metoda de reconstructie a urechii cu proteza

Protezele urechii, urechile artificiale atasate de adezivi sau implanturi osoase, sunt o alta modalitate de a reconstrui urechile. Cu toate acestea, protezele urechii sunt rareori potrivite pentru copii. Protezele sunt delicate si costisitoare, iar respectarea si intretinerea pacientului sunt foarte importante pentru utilizarea si succesul lor. Acestea tind sa fie mai potrivite pentru adultii cu pierderea urechii dobandite, deoarece au un stil de viata mai putin activ decat copiii si sunt mai putin susceptibili de a deteriora proteza.

Chirurgia de reconstructie a urechii: procedura si ingrijire.

Reconstructia cartilajului urechii externe, se poate face la Clinica Dr. Levy  din Bucuresti sau din Timisoara si este o operatie care se efectueaza sub anestezie locala. Inainte de operatie, chirurgul va efectua un istoric si o examinare amanuntita. Va evalua, de asemenea, daca se foloseste propriul tesut al persoanei, cum ar fi cartilajul sau pielea, pentru a reconstitui urechea sau daca este mai probabil ca o proteza sa obtina un rezultat mai bun si mai natural. In functie de problema cu care te confrunti, este important intotdeauna, sa alegu un chirurg plastician bun si cu experienta, in operatii de reconstructie a cartilajului urechii externe. Sanatatea ta, nu se negociaza!

Recuperarea dupa reconstructia urechii.

Durata recuperarii, depinde de amploarea reconstructiei urechiii. In majoritatea cazurilor, persoana va avea pansamente moi si bandaje pe locul chirurgical, iar acestea raman la locul lor pentru cateva zile. Este de asteptat un disconfort usor, iar medicamentele pentru durere recomandate dupa operatia de reconstructie auriculara, pot ajuta. Bandele elastice de tipul celor purtate de inotatori pot stabiliza zona chirurgicala in timp ce inciziile se vindeca. Dr. Levy intotdeauna face tot posibilul sa reduca la minimum aparitia cicatricilor, lucrand pentru a ascunde inciziile in pliurile naturale ale anatomiei urechii. Orice cicatrici vizibile se vor vindeca in cele din urma si vor aparea ca linii subtiri.

Reconstructie cartilaj ureche Bucuresti & Timisoara

Fie din motive congenitale, fie ca urmare a unei leziuni, poate fi necesar sa se reconstruiască o parte sau aproape toată urechea externa. Urechile externe sunt reconstruite mai degrabă din motive estetice decat pentru a imbunatati in vreun fel auzul. Vestea cea buna, este faptul ca operatia de reconstructie auriculara, poate fi facuta in Bucuresti sau in Timisoara, la clinica Dr. Levy. Daca vrei sa afli pretul operatiei, acceseaza pagina: Preturi operatii estetice.

 

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne acum!

reconstructie ureche externa; reconstructie cartilaj ureche Bucuresti; reconstructie cartilaj ureche Timisoara; reconstructie lob ureche; refacere chirurgicala ureche; reconstructie ureche muscata rupta; refacere ureche taiata

Citeste detalii despre alte operatii estetice