MARIREA SANILOR

O multime de femei au diferite motive atunci cand aleg sa efectueze o operatie de marire a sanilor, operatia estetica cea mai populara in lume, evident, motivele sunt estetice dar rezultatele pot fi si unele psihologice, prin cresterea sigurantei de sine si recapatarea senzatiei de feminitate.

 

Scopul operatiei de marire (augmentare) a sanilor

Marirea sanilor se efectueaza prin intermediul introducerii unui implant, pentru a mari volumul sanilor si pentru a-i remodela. Aceasta interventie se adreseaza in special femeilor care isi doresc o imbunatatire si nu perfectiunea.

 

DE CATE TIPURI SUNT INTERVENTIILE LA SANI?

• implant mamar
• mastopexie
• ridicare sani cu implant
• ridicare sani fara implant
• reconstructie mamara
• augumentare mamara cu implant
• mastopexie cu implant mamar
• schimbare proteze mamare
• schimbare proteze cu mastopexie
• mastopexie mamara
• mastopexie de reductie
• transfer de grasime pentru sani
• operatie de schimbare a implantului
• operatie de schimbare a implantului si mastopexie
• augumentare sani cu grasime proprie
• operatie micsorare sani
• ginecomastie

 

Procesul de consultatie

In clinica noastra consultatia are o importanta cruciala pentru coordonarea asteptarilor intre pacient si medic. Aceasta prima intalnire iti permite sa ramai impresionata de o metoda avansata, practicata in clinicile de renume din Statele Unite si Europa.

 

Prin aceasta metoda, un consilier calificat te va informa, despre gama de implante mamare si procedura operatorie. Pe medicul chirurg il vei intalni in etapa de personalizare a implantului si la consultatia medicala. In acest fel, alegerea implantului corespunde cu dorintele pacientei si recomandarile medicului chirurg.

 

Pacienta, poate fi ajutata in luarea hotararii asupra marimii implantului, de sutienul special “sizer” care ii va arata, care va fi marimea sanilor dupa operatie folosind diferite implanturi.

 

Intalnirea cu chirurgul este printre ultimii pasi – dar inainte de aceasta, sunt etape pe care pacienta e nevoita sa le parcurga.

 

Inca din momentul in care iti faci prima programare telefonica, ai posibilitatea sa iti formezi deja o prima impresie, noi oferim importanta si primelor etape asa incat punem accent pe o atitudine profesionista si politicoasa inca din fazale initiale.

 

In vederea primei intalniri, pacienta va fi rugata sa pregateasca o lista cu toate problemele care o framanta si la care va primi raspuns si explicatii importante.

 

In acelasi timp, iti poti face o impresie despre medicul chirurg, nu numai din referinte sau publicatii.

 

De asemenea vei lua contact si cu atmosfera pe care ti-o creaza clinica.

 

Personal politicos, cabinet placut si relaxant si atentie pana la detalile cele mai mici, toate acestea te invata sa-l cunosti pe medicul tau, si iti vor da indicii despre indrumarea si sprijinul pe care il vei primi inainte si dupa operatie.

 

 

Importanta echipei de profesionisti si specialisti care sta la dispozitia pacientei

La prima intalnire, pacienta este primita de catre un consilier profesionist, “mana dreapta” a chirurgului.

 

Folosind acest procedeu, se construieste de fapt o echipa, care se va consulta pentru a ajunge la rezultatele cele mai bune din punct de vedere estetic si medical. Avand in vedere ca este vorba de un subiect foarte delicat, noi credem in importanta unei echipe de profesionisti cu experinta, ce au putut observa rezultatele in timp ale operatilor si care va putea supraveghea pacienta pe langa medicul chirurg.

 

Roulul consilierului este sa examineze impreuna cu pacienta, asteptarile si dorintele sale asa incat ele sa fie reale, sa ii explice diferitele metode operatorii, si avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

 

Consilierul iti va arata si iti va explica cu ajutorul unei schite, structura diferitelor componente ale sanului, si iti va desena caile prin care implantul poate fi introdus, astfel incat vei primi o imagine corecta, tot el iti va prezenta gama de implante, diferite intre ele ca model si volum, si vei primi posibilitatea sa le palpezi incat vei ramane cu o impresie reala.

 

Pentru ilustrarea corecta a realitatii, consilierul te va fotografia si iti va arata pe un ecran cum arata sani tai in momentul de fata, imaginea de pe ecran iti va arata o alta prespectiva fata de imaginea din oglinda, asta datorita echipamentelor foto si de iluminare profesionale.

 

 

Etapa de masurare: cum alegem marimea?

In alegerea marimii implantului, un rol deosebit de insemnat il are pastrarea tesutului mamar fara leziuni. Marimea finala a sanilor trebuie sa se potriveasca cu dimensiunile corpului, si sa fie proportionala cu toracele.

 

 

Mai multe criterii stau la baza alegerii marimii implantului:

 • cantitatea de piele si glanda mamara existenta, grosimea tesutului mamar si elasticitatea lui.
 • circumferinta toracica, latimea sanilor si distanta dintre sani.
 • forma muschiului.

 

Masurarea are un rol major in determinarea marimii implantelor pe care le vei alege impreuna cu chirurgul. Astfel masuratorile trebuie sa fie precise si sa contina toti parametri necesari: circumferinta toracica, latimea sanilor, lungimea sanilor, distanta dintre mamelon si gat, distanta dintre mamelon si pliul de sub san si distanta dintre sani.

 

Ar trebui sa se inteleaga ca punctul de plecare la fiecare pacienta este diferit, lucru ce necesita selectarea optimala a implanturilor specifice ei. Trebuie retinut ca nu exista “implant perfect “, ci doar implant potrivit tie si corpului tau.

 

In timpul consultatiei de la clinica, fiecare femeie isi exprima dorintele si viziunile ei despre viitorul bust, si trece printr-un program de masurare personalizat pentru a adapta implanturile. In clinica noastra, acest program se numeste  ”triunghiularul sfant”. Programul de masurare ne permite sa ajungem la o dimensiune ideala pentru fiecare femeie in conformitate cu specificatiile ei si pastrarea rezultatelor estetice in timp.

 

Pe baza experientei sale, chirurgul va face masuratori precise si iti va adapta implantul perfect. In urma rezultatelor aflate din masuratori si alti parametri relevanti, chirurgul iti va potrivi folosindu-se de un tabel cu date speciale, implantul optim corpului tau.

 

Consilierul iti va da posibilitatea sa probezi implantul intr-un sutien numit ”sizer”, astfel poti vedea cu aproximatie rezultatul asteptat dupa operatie, in plus el iti va explica de ce o anumita marime ti se potriveste mai bine. De asemenea, este recomandat sa porti o bluza peste sizerul cu implant pentru a ilustra pe cat posibil noua infatisare.

 

Consultatia are o serie de roluri importante, sa iti dea informatii despre procedura operatorie, informatii despre gama de implante mamare (structura implantelor, marimi, modele, avantajele si dezavantajele fiecarui implant), in timp ce le poti vedea si palpa „pe viu”, pana la informatii despre posibile complicatii ce pot aparea, si inclusiv despre rezultatele estimate.

 

Dupa aceea, chirurgul va verifica si valida datele fizice si asteptarile tale de la operatie, in plus, el va evalua starea pielii, locatia potrivita pentru implant (sub muschi sau sub glanda) si va determina unde va avea loc incizia.

 

In aceasta etapa, este momentul deja sa informezi chirurgul despre starea de sanatate, iar el iti va recomanda ce analize sunt necesare. O consultatie personala cu medicul anestezist va avea loc inainte de operatie.

 

Consultatia combinata din chirurg si consilier, iti permite sa cunosti echipa clinicii si chirurgul cu care vei pleca in aceasta ”calatorie” pentru a-ti indeplini visul, sa te invete care sunt oamenii care te vor insoti in ziua operatiei, in ce conditii vei fi tratata si in ce maini iti vei incredinta corpul si frumusetea.

 

Marimea sanilor nu au parametri medicali, si nici nu au fost vreodata parametri exacti care sa determine care este marimea normala a unor sani, de aceea, nici nu exista vreun parametru care sa determine marimea unui san care depaseste normele, sau care sunt sani prea mici, prea mari, sau care sunt sanii perfecti. Nici marimea sutienului nu ne invata despre dimensiunile exacte ale sanilor. Femei cu dimensiuni foarte diferite de san pot purta sutien de aceeasi masura, si se pare ca multe femei nu poarta intotdeauna sutiene care sa se potriveasca cu dimensiunea reala a sanilor.

 

Marimea sanilor ”la moda” este o conventie sociala care se modifica de a lungul anilor, dar de asemenea depinde si de sentimentul personal al fiecaruia, adica subiectiv. Te-ai putea simti inconfortabil cu dimensiunile bustului tau in timp ce oamenii din jurul tau nu vor vedea problema in acest fel, de aceea prin urmare numai tu vei stabili ceea ce este potrivit pentru tine, marimea sanilor cu care te vei simti confortabila.

 

Marimea finala a sanilor dupa operatie va fi determinata de marimea actuala a sanilor tai, marimea implantului, textura si pielea, dar exista si alti factori care afecteaza aspectul si care se iau in considerare, de ex: latimea umerilor, structura corpului in ansamblu, inaltimea si greutatea. Principiul de baza care ne ghideaza in alegerea marimii este potrivirea in modul cel mai proportional cu conturul corpului pentru a rezulta un aspect cat mai natural si feminin.

 

 

Procedura operatorie

Operatia de marire a sanilor se efectueaza sub anestezie generala. Operatia consta in crearea unui “buzunar” despartitor in care se introduce implantul, sub glanda sau sub muschi, conform indicatiilor chirurgului si hotararilor luate impreuna cu pacienta. In timpul operatiei, pacienta va primi perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infectiilor, si tot pentru acest scop cusatura inciziei operatiei va fi facuta cu fir acoperit cu o pelicula antibacteriana.

 

 

Locul inciziei operatiei poate fi:

 • sub brat
 • periareolar
 • santul inframamar (in pliul de sub san)

 

Plasarea implantului, sub muschi sau sub glanda, are avantaje si dezavantaje, consilierul iti va detalia totul despre cele doua optiuni si impreuna cu chirurgul vei alege tehnica chirurgicala corespunzatoare pentru tine personal. In fiecare dintre cele doua optiuni, rezultatele sunt spectaculoase si satisfacatoare.

 

 

Perioada postoperatorie si de inanatosire

Dupa operatie, pacienta va ramane sub supraveghere medicala inca 8 ore, dupa care va putea fi externata, dar de asemenea, exista la alegerea ei si posibilitatea de a ramane peste noapte. In zilele urmatoare dupa operatie, pieptul ii va fi putin umflat. Sunt recomandate medicamente analgezice pentru a suporta mai usor perioada cu posibile dureri.

 

Inca din ziua operatiei vei purta o bustiera speciala care iti va usura insanatosirea, dupa operatie vei avea pe incizie plasturi speciali, iar firele de sutura nu se scot deoarece ele se topesc singure.

 

Dupa o saptamana, pacienta se va prezenta pentru o verificare. In acea saptamana este recomandat repausul. Efortul fizic si activitatile sportive, pot fi reluate aprox. la 2 luni dupa operatie.

 

In primele saptamani dupa operatie, sanii ar putea fi sensibili la atingere, sau alternativ vei pierde sensibilitatea in special in zona mamelonului, toate aceste modificari sunt temporare, sensibilitatea si textura flexibila si naturala isi revin pe deplin dupa un anumit timp, procesul de vindecare al cicatricelor dureaza pana la un an.

 

Dupa operatie chirurgul, precum si echipa sa, sunt alaturi de pacienta si supravegheaza evolutia sa. Sunt recomandate, consultatii medicale dupa o saptamana, o luna, la fiecare 3 luni, in prima jumatate de an si apoi anual.

 

 

Riscuri si complicatii

Ca orice alta operatie, si operatia de marire a sanilor detine anumite riscuri si complicatii care pot aparea, si deoarece este o operatie foarte populara, frecventa acestor riscuri a scazut drastic, dar totusi inca mai trebuie sa fii constienta de aceste complicatii si riscuri care implica o astfel de operatie.

 

Chirurgul face tot ce este posibil pentru a evita complicatiile, sau cel putin a le diminua efectele, dar chiar daca ele exista, au totdeauna o posibilitate de tratare.

 

Sangerare: dupa operatie, in primele 24 ore de la operatie si in cazuri rare, pana la o saptamana, poate aparea aceasta complicatie. Hemoragia se produce atunci cand un vas de sange se deschide si sangereaza in buzunarul in care se afla implantul. In acest caz trebuie drenat sangele.

 

Infectie: zona operata se poate infecta ca si orice alta zona din organism. In cazul unei infectii, pacienta are temperatura, umflaturi, dureri si scurgeri din incizia operatiei. Infectia apare ca urmare a unei infectii bacteriale. Pentru a preveni o infectie, se va administra in timpul operatiei un antibiotic cu raza larga de actiune.

 

Daca totusi apare aceasta complicatie posibilitatile de tratament sunt:

 • administrarea unui antibiotic.
 • daca tratamentul cu antibiotic nu da rezultate, se poate scoate implantul din “buzunarul” facut, se curata locul si se reaseaza implantul la locul lui.
 • se poate scoate implantul, se asteapta cateva saptamani si apoi se repune in locul lui.

 

Respingerea implantului/extragerea implantului: in cazuri rare, cand un tratament cu antibiotic nu da rezultate, se ajunge la extragerea implantului/implantelor printr-o noua interventie chirurgicala sub anestezie locala/generala.

 

Contractura capsulara: in perioada de convalescenta, organismul formeaza o patura de tesut in jurul implantului. Cu timpul aceasta formatiune se poate intari, ducand la incomoditate sau o schimbare de aspect a sanului. Sanul poate capata un aspect de minge tare la atingere. Contractura capsulara se poate forma fie imediat dupa operatie, fie dupa ani. Nu se poate prevedea daca se va forma aceastea contractura capsulara si nici nu exista analize preliminarii pentru aceasta.

 

 

Exista 4 grade (“Baker Grades”) de formare a contracturilor capsulare:

 • Grad 1: pieptul e moale in mod normal si are aspect natural
 • Grad 2: pieptul e putin intarit dar inca normal
 • Grad 3: pieptul este intarit mai mult decat de obicei  si aspectul ii este schimbat
 • Grad 4: pieptul intarit, uneori dureros si cu schimbari mari in forma sanului

 

O contractura capsulara de acest gen se poate produce pe un singur san sau pe ambii sani, nivelul de intarire al sanului poate fi insa diferit de fiecare parte. In mod natural exista o diferenta de marime intre cei doi sani aproape invizibila, dar cand exista formatiuni de felul acesta, asimetria se poate  accentua.

 

Daca se formeaza o contractura capsulara exista cateva modalitati de tratament:

 • tratament medicamentos.
 • descuamarea invelisului tare si introducerea implantului inapoi.
 • schimbarea locului ales in prima operatie pentru implant.
 • interventie pentru extragerea implantului, reintroducerea lui ar putea fi posibila doar dupa un an.

 

Efecte legate de o schimbare in structura tesutului mamar: in decursul anilor, tesutul devine mult mai fin si produce in el insusi pliuri. Uneori, tesutul sanului e cel care conduce la obtinerea rezultatelor operatiei mai mult sau mai putin bune, pielea fina/subtire poate duce la implante vizibile sau palpabile ori neregularitati vizibile.

 

Pierderea sensibilitatii zonei operate: exista, ca la orice alta operatie, o anumita pierdere/schimbare a sensibilitatii sanilor, dar care dispare dupa cateva saptamani. In unele cazuri, sensibilitatea poate reveni la normal sau nu intru totul neexistand nici un tratament care sa poata preveni sau trata.

 

Asimetrie: ca la orice alta operatie, exista un risc de inegalitate/asimetrie intre cele doua parti a zonei operate. Trebuie mentionat faptul ca, chiar daca a existat o simetrie inaintea interventii, dupa interventie s-ar putea sa apara in plus o anumita asimetrie intre tesuturile care se insanatosesc in mod diferit la fiecare san in parte. Daca exista o asimetrie inaintea interventiei, ea probabil ca va ramane chiar si dupa operatie si este imposibil de prevazut, daca si in ce masura se va imbunatati asimetria.

 

Rasucirea sau migratia implantului: in unele cazuri, implantul se poate rasuci sau migra, aspectul devenind deloc unul estetic. Se poate remedia printr-o noua interventie, unde se va repozitiona implantul/implantele.

 

Cicatrici: modul de insanatosire a cicatricilor este dat de caracteristicile pielii si genetica, si nu e nici o posibilitate de a sti dinainte in cat timp sau cum vor disparea.

 

Implantele anatomice: exista un risc foarte mic ca implantul anatomic sa se roteasca, acest lucru va schimba forma sanului. Daca apare acest fenomen, trebuie deschis buzunarul in care se afla implantul si repozitionat din nou proteza. O alta optiune este schimbarea implantelor cu unele rotunde.

 

Chirurgul va face tot posibilul pentru a preveni aceste riscuri si complicatii care pot aparea dupa operatie, dar uneori organismul uman nu este previzibil, si chirurgul nu poate controla toate fenomenele, dar daca din orice motiv, Doamne fereste, va aparea una din fenomenele de mai sus astfel cat situatia prealabila nu va permite tratamentul cu antibiotice sau alte medicamente, iar nu va ramane decat sa va tratam cu o interventie suplimentara, nu veti plati din nou interventia.

 

 

Inainte si dupa operatie

 • Consulta-te cu medicul, ce medicamente, pe care le iei in mod regulat trebuie intrerupte inainte de operatie, precum si ce alte vitamine sau suplimente trebuie intrerupte.
 • Consumul de apa in cantitati mari cu cateva zile inainte de operatie (dar desigur nu in perioada „postului” de 8 ore), ajuta la reducerea gretii care poate aparea uneori, ca urmare a anesteziei.
 • Evita consumul de alcool cu cel putin 48 de ore inainte de operatie, aminteste-ti ca alcoolul deshidrateaza organismul si ca trebuie sa fii in post plin cu 8 ore inainte de operatie.
 • Echipa noastra, ca si alti medici, iti recomanda cu insistenta sa opresti fumatul inaintea operatiei, asa incat te vei bucura si tu, de privilegiile rezervate pentru nefumatori, ca de ex: un flux de sange mai bun, care va influenta perioada de insanatosire si sanse mai mari pentru stergerea cicatricelor. Inca nu este tarziu!
 • In ziua operatiei, nu uita sa iti aduci cu tine haine comode (pijamale), preferabil si o bluza cu deschiderea in fata.
 • Asigura-te ca o persoana apropiata te va insoti acasa dupa operatie si te va ajuta urmatoarele 24 de ore.
 • Evita expunerea sanilor la soare, timp de 2 luni dupa operatie, pentru a permite vindecarea cicatricelor in cel mai bun mod.

Detalii suplimentare

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar, sau cu cardul: VISA, MASTERCARD, etc.
• acceptam si plata in rate prin intermediul partenerilor nostri (mai multe informatii la telefon)
• toti copiii, indiferent de statutul material al parintilor, beneficiaza de gratuitate pentru procedurile efectuate in cadrul clinicilor Dr. Levy
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

Contacteaza-ne

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale. Contacteaza-ne chiar acum!

DR. LEVY BUCURESTI

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Ion Slatineanu, nr. 6, sector 1

DR. LEVY TIMISOARA

TEL: 0753 820 740

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 130

DR. LEVY TEL AVIV

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: HaHashmonaim 117, Tel-Aviv, Israel

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic