Mastopexie – operatie Lifting Mamar

Ce este operatia de mastopexie?

Mastopexia, adica ridicarea sanilor, este o operatie estetica ce are ca scop indepartarea excesului de piele de la nivelul sanilor. Sanii se pot lasa in timp, datorita varstei sau in urma nasterii si alaptarii unui copil. Pentru a remedia acest lucru, se poate face o operatie estetica, numita mastopexie.

Cum se face mastopexia?

Exista trei tehnici principale de ridicare a sanului, a caror alegere depinde de chirurg, dar si de gradul de lasare a sanului:

 • incizie areolara, adica in jurul mamelonului (mastopexie periareolara);
 • incizia areolara si verticala care incepe de la mamelon si coboara pana sub pliul sanului;
 • incizia T inversata, adica se face o incizie in jurul mamelonului, pana la pliul sanului;

 

Unele femei profita de operatia de lifting mamar, pentru a adauga implanturi mamare, procedura denumita: mastopexie cu implant. Operatia o poti face in Bucuresti sau in Timisoara, la Clinica Dr. Levy. Daca doresti sa vezi imagini inainte & dupa operatia de Lifting mamar, acceseaza pagina Galerie operatii estetice.

operatie mastopexie bucuresti

Cum se face operatia de Lifting mamar?

Mastopexia se face cu anestezie generala. Se folosesc fire resorbabile care se elimina de la sine. Un pansament special, va fi plasat in zona inciziei, pentru cateva zile. Durerea, care este acceptabila, este tinuta sub control cu analgezice.

Riscuri si complicatii operatie ridicarea sanilor

Riscurile sunt clasice, ca in cazul oricarei interventii de chirurgie plastica. Doar indepartam pielea si apoi repozitionam glandele mamare intr-o alta pozitie. Uneori, poate aparea o sensibilitate a areolei, dar aceasta este extrem de rara.

Rezultate operatie de ridicare a sanilor

Rezultatul este vizibil imediat, dar poate fi observat complet, de la sfarsitul primei luni, cand sanii redobandesc o forma naturala, dupa ce se vindeca cicatricile. Cel mai vizibil este rezultatul mastopexiei cu implanturi din silicon.

Recuperarea dupa operatia de ridicare sanilor

Pacienta va trebui sa poarte o perioada de timp, o bustiera medicala speciala de compresie. Va fi nevoie de 1 pana la 3 saptamani pentru a purta acest tip de bustiera. Vindecarea dupa o operatia de mastopexie va fi usoara, daca vei respecta indicatiile.

Contraindicatii pentru operatia de mastopexie

Nu exista contraindicatii speciale. Ti se va cere sa opresti fumatul si sa nu depui efort fizic, in perioada de vindecare.

Mastopexie cu plata in rate

Daca iti doresti o operatie de ridicare a sanilor, iti oferim ocazia de a plati si in rate de la 6 luni la 5 ani. In acest mod, va fi foarte confortabil sa achiti aceasta interventie.

Despre mastopexia cu implant

operatie mastopexie bucuresti

Ce implica ridicarea sanilor cu implanturi?

Mastopexia cu implant, este o procedura care mareste sau restabileste dimensiunea si forma sanilor prin utilizarea de implanturi cu o ridicare a sanilor (mastopexie).

 

Cand se face mastopexia cu implant?

Cele mai frecvente motive pentru care femeile iau in considerare ridicarea sanilor cu implanturi includ:

 • sanii au pierdut din volum, forma si fermitate din cauza sarcinii, varstei sau pierderii in greutate;
 • sanii sunt vizibil diferiti in ceea ce priveste dimensiunea sau forma si vrei mai multa simetrie si plinatate;
 • sanii par dezumflati iar sfarcurile si / sau areolele sunt indreptate in jos;

 

Imbunatatirea sanului este complet personalizabila

Stim ca fiecare femeie are atat un corp unic, cat si preferinte estetice individuale. Din acest motiv, ne dam seama daca o crestere a sanilor este cursul corect al tratamentului si ce tip de implant va obtine cel mai bun rezultat posibil. Dr.Levy si echipa sa, iti vor oferi o ingrijire personalizata, pentru a te asigura ca experienta si rezultatele vor fi exceptionale.

Cum se face operatia de Mastopexie cu implant?

 • inciziile se fac inframamar;
 • se creaza un buzunar in zona sanului si un implant este plasat fie dedesubt, fie deasupra muschiului pectoral;
 • mamelonul si areola sunt deplasate mai sus pe san si / sau redimensionate;
 • tesutul mamar este remodelat pentru a obtine conturul sanului dorit;
 • orice exces de piele este taiat pentru a crea un aspect mai strans si mai definit;
 • inciziile sunt inchise cu suturi speciale;

 

Dr. Levy iti va recomanda plasarea si dimensiunea implantului, pe baza anatomiei, tipului de implant si a altor factori care iti vor spori siguranta si satisfactia. Va fi sugerat un plan de tratament bazat pe forma corpului, istoricul medical, stilul de viata si obiectivele de frumusete.

ridicarea sanilor cu implant
operatie mastopexie lifting mamar

Mastopexie fara implant

ridicarea sanilor fara implanturi mamare

Despre Liftingul mamar fara implant

O ridicare a sanilor fara implanturi denumita si mastopexie fara implant este o procedura chirurgicala care modifica dimensiunea si forma pieptului prin ridicarea sanilor. Daca doresti sa iti imbunatesti forma si profilul sanilor, este posibil ca implanturile sa nu fie intotdeauna alegerea potrivita pentru tine. Sanii pot fi lasati, dar au inca un volum suficient, in aceste cazuri o ridicare a sanilor fara implanturi va rezolva acest lucru, rezultand sani cu un aspect mai ferm. Insa in unele cazuri, nu exista un volum suficient pentru a obtine aspectul dorit fara un implant, situatie in care este preferata o ridicare a sanului cu implanturi.

Care este pretul mastopexiei cu sau fara implant?

Pretul pentru operatia de Lifting mamar cu sau fara implant din silicon, porneste de la 6200 de euro si variaza, in functie de tipul de implant sau de modul in care se face operatia de ridicare a sanilor.

Cat dureaza recuperarea dupa mastopexie?

Dupa operatie, vei ramane in clinica peste noapte, pentru a fi monitorizata. O recuperare completa dupa o ridicare a sanilor fara implant mamar (mastopexie fara implant) dureaza de obicei cateva saptamani.

Cat este garantata operatia?

Fiecare pacienta este diferita, dar pentru majoritatea, rezultatele operatiei de ridicare a sanilor sunt pe viata. Pe masura ce corpul imbatraneste, vor exista inevitabil unele modificari si, daca te ingrasi sau pierzi in greutate, acest lucru poate afecta si forma sanilor.

Mastopexie Bucuresti & Timisoara

Operatia de Mastopexie & Lifting mamar, o poti face la Clinica Dr. Levy din Bucuresti & Timisoara. Contacteaza-ne acum, daca doresti ca sanii tai, sa aiba o forma perfecta!

Citeste detalii despre alte operatii estetice