LIPOASPIRATIE

Lipoaspiratia este o interventie chirurgicala cu scopul de a modela si de a micsora dimensiunile corpului prin indepartarea surplusului de grasime din anumite zone, mai exact, acele zone care sunt imposibile de redus circumferintele chiar si dupa dieta sau activitate sportiva.

 

Distributia grasimii este data de doi factori: ereditate si alimentatie

Ereditatea: informeaza despre zonele de localizare a grasimii si despre numarul celulelor de grasime, date ce sunt fixe si nu se schimba dupa pubertate.

 

Alimentatia: poate creste sau diminua cantitatea de grasime in fiecare celula, dar nu influenteaza numarul sau pozitionarea lor. De exemplu: daca din punct de vedere ereditar, ai mai multe celule de grasime pe pulpe decat pe abdomen, chiar si dupa o dieta severa, proportia se va pastra.

 

Nu se poate aspira grasimea din orice zona dorita, ci doar din cele potrivite unei astfel de interventii: abdomen, talie, fese, pulpe, genunchi, brate, barbie si gat.

 

Lipoaspiratia este indicata atunci cand pacientul beneficiaza de o greutate stabila si apropiata de valoarea normala si nu inlocuieste dieta, o alimentatie corecta sau activitatea sportiva.

 

Aspectul dupa lipoaspiratie va fi influentat de starea generala de sanatate, calitatea pielii, varsta, greutate si influente hormonale.

 

Important de retinut!

Celulita: lipoaspiratia nu vindeca celulita si nu va reduce greutatea corporala, ci doar va micsora circumferintele si va inlatura grasimea in surplus.

 

Elasticitatea pielii: elasticitatea pielii are un rol major in procesul de vindecare. O piele elastica va rezulta un aspect mai neted dupa aspiratie.

 

Procedura chirurgicala

Inainte de operatie se deseneaza pe corp limitele aspiratiei.

 

Tehnica lipoaspiratiei cuprinde o incizie de 2 mm apropiata de zona de aspiratie prin care se introduce o canula legata de un aspirator cu vacuum care permite chirurgului sa supravegheze cantitatea de grasime extrasa cu ajutorul vacuumului.

 

Cantitatea de grasime aspirata poate fi de cel mult 2-3 litri.

 

Lipoaspiratia pe o singura zona din corp se efectueaza sub anestezie locala, pe cand cea care acopera o zona mai mare sau chiar mai multe zone din corp, necesita anestezie generala, sub supravegherea unui medic anestezist.

 

 

Perioada postoperatorie

De obicei nu sunt bandajate zonele operate, dar vor exista bandaje locale pe locul introducerii canulei de la aparatul de vacuum.

 

Dupa operatie pacienta va purta un corset special timp de trei saptamani. Se poate scoate numai pentru baie si asta dupa 24 de ore de la operatie. Daca lipoaspiratia s-a facut din zona piciorului sau a calcaiului, se va purta un ciorap sustinator timp de 6 saptamani de la operatie.

 

In prima saptamana de la operatie nu se vor vedea rezultate, abia la finalul a doua saptamani va fi vizibila o anume micsorare in circumferinte si rezultatele finale vor fi vizibile de abia dupa trei luni. Activitatea fizica poate fi reluata dupa 3 saptamani.

 

Pentru a pastra rezultatele finale si a mentine un stil de viata sanatos dupa interventie, sunt recomandate alimentatia corecta si activitatea sportiva.

 

Daca lipoaspiratia face parte dintr-o interventie mai complexa cum ar fi liftingul, perioada postoperatorie si de insanatosire va fi mai mare.

 

 

Complicatii si efecte secundare ce ar putea aparea:

 

Chiar daca majoritatea pacientilor nu trec prin astfel de situatii dupa interventie, pericolele sau complicatiile trebuie denumite dinainte.

 

Chirurgul face tot ce este posibil pentru a evita complicatiile, sau cel putin a le diminua efectele.

 

  • Cheaguri de sange si vanatai sunt normale si asteptate dupa interventie, ele se retrag doar in 3-6 saptamani de la operatie si uneori intr-o perioada mai lunga.
  • Sangerari.
  • Infectii.
  • Modificari temporare a sensibilitatii. In unele cazuri este posibila si o anume pierdere definitiva a sensibilitatii.
  • Este posibil sa apara neregularitati ale pielii pe zonele operate – neregularitati ce pot fi temporare, uneori ramanand permanente si necesita o interventie suplimentara.
  • Acumulari de lichide si secretii (seroame).
  • Asimetrie intre cele doua parti. Desi tinta este o simetrie absoluta, uneori sunt posibile diferente.
  • In anumite zone (ex: abdomen, brate) poate ramane piele in exces care necesita o interventie suplimentara de indepartare a surplusului de piele.

• Cicatricile de la lipoaspiratie sunt de obicei mai mici de 3mm si la majoritatea pacientilor ele vor fi mai inchise la culoare timp de 6 luni, urmand sa se sterga pana la un an de la operatie. De obicei aceste cicatrici nu devin o problema, dar trebuie mentionat ca nu se poate anticipa dinainte marimea si culoare lor dupa procesul de vindecare.

Detalii suplimentare

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar, sau cu cardul: VISA, MASTERCARD, etc.
• acceptam si plata in rate prin intermediul partenerilor nostri (mai multe informatii la telefon)
• toti copiii, indiferent de statutul material al parintilor, beneficiaza de gratuitate pentru procedurile efectuate in cadrul clinicilor Dr. Levy
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

Contacteaza-ne

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale. Contacteaza-ne chiar acum!

DR. LEVY BUCURESTI

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Ion Slatineanu, nr. 6, sector 1

DR. LEVY TIMISOARA

TEL: 0753 820 740

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 130

DR. LEVY TEL AVIV

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: HaHashmonaim 117, Tel-Aviv, Israel

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic