Lifting endoscopic frunte

Operatie lifting endoscopic frunte Bucuresti Timisoara

Lifting endoscopic frunte

Atunci cand se considera operatia de Lifting endoscopic al fruntii ca o procedura necesara, un chirurg trebuie sa tina cont de relatiile importante dintre frunte, sprancene si pleoapele superioare. De multe ori unele persoane vin la clinica, cu gandul ca vor face blefaroplastia pleoapelor superioare, cand de fapt adevaratul “vinovat” pentru aspectul inestetic, este spranceana.

 

Acest lucru poate fi corectat cu o interventie chirurgicala de lifting endoscopic al fruntii sau in combinatie cu o interventie chirurgicala a pleoapelor. Ridicarea endoscopica a fruntii poate asigura ridicarea sprancenelor. Scopul nu este doar de a ridica fruntea, ci si de a scadea ridurile fruntii (ridurile sau pliurile pielii) si de a ridica si scadea suprafata pielii de la nivelul fruntii.

Evaluarea pacientului de catre medic

Ptoza fruntii trebuie suspectata la orice pacient care are pielea pleoapei superioare redundanta, chiar daca spranceana pare a fi intr-o pozitie normala. Pacientii isi ridica adesea fruntea manual atunci cand doresc o interventie chirurgicala a pleoapelor. Acesta este un indiciu pentru chirurg pentru a evalua pacientul pentru interventia chirurgicala a fruntii in plus fata de cea a sprancenelor. In timpul examinarii, pacientului i se va oferi o oglinda portabila. Oglinda permite pacientilor sa-si descrie obiectivele. De asemenea, acesta va oferi chirurgului posibilitatea de a indica pozitia corecta a operatiei si posibila contributie a pielii pleoapelor si a blefaroptozei, precum si de a contura asteptarile chirurgicale realiste.

 

Natura permanenta si pozitia frecventa neanatomica a tatuajelor pentru sprancene, prezinta provocari unice si ar trebui discutate in prealabil.

lifting endoscopic frunte

Care sunt consideratiile chirurgicale?

Pozitia fruntii si in consecinta, ptoza, este afectata de muschi, genetica, gravitatie si expresia naturala a pacientului. Desi fiecare spranceana are propria forma, pozitie si contur, spranceana feminina ar trebui sa se afle aproximativ la nivelul superior al marginii orbitale.

 

Fruntea ar trebui sa aiba o forma arcuita, cu coada pozitionata mai sus decat aspectul medial. Varful arcului ar trebui sa fie de doua treimi din distanta sprancenelor fata de aspectul medial. In contrast, spranceana masculina ar trebui sa se afle la nivelul marginii orbitale superioare cu o configuratie mai orizontala, mai plata.

 

Planificarea este importanta pentru a evita deteriorarea ramurii frontale a nervului facial, a nervilor supraorbitali, deoarece leziunile pot duce la paralizie, motiv pentru care, este important sa alegi un chirurg cu experienta.

Cat dureaza recuperarea dupa Liftingul endoscopic al fruntii?

Un pansament ferm este plasat in jurul fruntii pentru a reduce umflarea postoperatorie si este fixat timp de 24-48 de ore. Antibioticele si medicamentele analgezice antiinflamatoare vor fi prescise, dupa operatie. Pacientii se pot intoarce de obicei la munca in 3 pana la 5 zile, iar firele sunt indepartate in 7 pana la 10 zile.

 

Aceasta procedura este eficienta si de lunga durata si este asociata cu un timp de vindecare mai scurt si cu mai putine cicatrici decat metodele traditionale de ridicare a fruntii. Pentru informatii suplimentare cu privire la Liftingul endoscopic al fruntii, te rugam sa ne contactezi.

Citeste detalii despre alte operatii estetice