Implant testicular

operatie implant testicular

Ce este un implant testicular?

Un implant este orice dispozitiv artificial utilizat pentru a inlocui o parte a corpului. Atunci cand un barbat se naste fara testicul sau trebuie sa i se indeparteze unul din cauza unei leziuni sau a unei boli, un implant sau o proteza testiculara poate fi utilizata pentru a umple spatiul gol din scrot. Scrotul este sacul care tine testiculele.

 

Un implant este utilizat doar pentru a imbunatati aspectul si a calma temerile psihologice. Nu are functii ca ale unui testicul real. Cel mai adesea, cererile pentru un implant testicular vin de la barbatii care se nasc cu un testicul si il pierd ulterior, mai degraba decat de la cineva caruia ii lipseste intotdeauna un testicul.

 

Protezele testiculare sunt utilizate din anii 1940. In trecut, acestea erau realizate dintr-o varietate de materiale. Acum, acestea sunt fabricate in principal din cauciuc siliconic si sunt umplute fie cu gel de silicon, fie cu solutie salina (apa sarata). Un implant testicular va avea greutatea, forma si simtul similar cu un testicul normal. De asemenea, este disponibil in diferite dimensiuni, astfel incat sa poata fi potrivit corpului.

implant testicular
chirurg plastician

Ce conditii sau evenimente pot cauza lipsa testiculului?

Exista mai multe motive pentru care un barbat, ar putea pierde un testicul. Cateva motive posibile pentru care ar putea lipsi un testicul pot include:

  • testiculul este malformat sau lipsa la nastere
  • testiculul este indepartat chirurgical din cauza ranirii, cum ar fi torsiunea severa (rasucire)
  • testiculul nu a coborat in scrot
  • testiculul a fost indepartat din cauza unei infectii
  • testicului a fost indepartat pentru a trata cancerul testicular.

 

Un implant testicular poate fi, de asemenea, considerat ca o parte a interventiei chirurgicale de realocare a sexului de la femeie la barbat.

 

Care sunt caracteristicile unei proteze testiculare bune?

Implantulurile testiculare ideale au urmatoarele caracteristici: nu au reactivitate chimica, nu provoca inflamatii, rezista la stres mecanic, sunt sterile, sunt capabile sa preia si sa aiba forma corecta, trebuie sa te simti confortabil.

Cum se face implantarea unei proteze testiculare?

Cand decizi sa faci aceasta operatie estetica, este important sa gasesti un chirurg plastician bun, in implantarea protezei testiculare, asa cum este Dr. Levy. Discuta cu medicul despre toate intrebarile tale si afla toate detaliile operatiei. Daca vrei sa afli cat costa implantul testicular, acceseaza pagina: preturi operatii estetice.

 

In general, procedura de implantare a unei proteze testiculare, implica: plasarea pacientului sub anestezie locala (medicamente care blocheaza durerea) care va preveni orice senzatie de durere, in partea inferioara a corpului in timpul procedurii, efectuarea unei incizii in partea inferioara inghinala sau a scrotului superior, crearea unui buzunar pentru implant, coaserea sau fixarea implantului in pozitia corecta, inchiderea inciziei cu cusaturi.

 

Aceasta procedura se efectueaza de obicei ca o interventie chirurgicala ambulatorie si vei pleca in aceeasi zi, acasa.

poza implant testicular

Care sunt riscurile si complicatiile in urma implantului testicular?

Exista intotdeauna riscuri atunci cand faci o operatie estetica. Conditiile medicale care ar putea determina confruntarea cu un risc mai mare de complicatii, pot include: daca ai diabet sau un sistem imunitar slabit, de asemenea daca ai o infectie existenta oriunde in corpul tau. Dupa o operatie anterioara a scrotului, pot aparea anumite riscuri.

 

Exista mai multe complicatii posibile ale interventiei chirurgicale de implant testicular, inclusiv: durere, infectie, hematom (acumulare de sange in scrot), nemultumirea fata de aspect dupa operatie, cicatricarea in jurul implantului, mutarea implantului din pozitie, ruptura sau scurgerea implantului, Implanturile expulzate din corp (aceasta inseamna de obicei ca implantul este infectat).

La ce sa te astepti dupa interventia chirurgicala de implantare testiculara?

Dupa operatia de implant de testicul, vei avea nevoie de putin timp pentru a te recupera. Cateva lucruri la care te poti astepta, pot include:

 

Durere, disconfort si sensibilitate in zona chirurgicala timp de 24 pana la 48 de ore. Chirurgul va prescrie medicamente pentru durere, dupa cum este necesar, bandajele vor ramane la locul inciziei cel putin cateva zile, capacitatea ta de a urina, nu ar trebui sa fie afectata.

 

Se pot recomanda utilizarea Antibioticelor, in special in cazurile de risc crescut de infectie, pot fi necesare. Evitarea ridicarii greutatilor grele, a mersului cu bicicleta sau a activitatii fizice intense, dupa aproximativ o luna dupa operatia de implant de testicul.

Care este perspectiva pentru cineva cu implant testicular?

Au existat ingrijorari cu privire la cancer si boli ale tesutului conjunctiv, rezultate din utilizarea implanturilor din silicon. Acesta a fost cazul unor implanturi mamare din silicon. In general, protezele utilizate in aceasta procedura sunt create dintr-un material special, ce nu are riscuri.

 

Din acest motiv, riscurile mentionate mai sus pentru implanturile mamare umplute cu silicon, nu reprezinta o problema. Intreaba medicul despre tipul de implant utilizat in operatie si despre orice riscuri asociate implantul.

 

Operatia de implant testicular se poate face in Romania, la una din clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara. Mai multe informatii iti putem oferi, daca ne contactezi!

implant testicule | implant testicular | testicule din silicon | implanturi testiculare barbati | pret implant testicular romania

Alte operatii estetice pentru barbati