Transfer Grasime Proprie in Sani si Fese

transfer grasime proprie – Lipofilling sani si fese

Dr. Levy este probabil singurul chirurg plastician din Romania care are foarte multa experienta in transferul de grasime proprie si Lipofilling cu grasime proprie in sani sau fese. Pentru o evaluare corecta, va asteptam cu drag la una din clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara, pentru a face cea mai buna alegere cu privire la transferul de grasime proprie in sani sau fese.

 

Ce reprezinta transferul de grasime proprie in sani sau in fese?

Aceasta procedura mai este cunoscuta si sub denumirea de lipofilling de grasime sau injectare de grasime proprie. O procedura de lipofilling cu grasime in sani sau in fese, se face prin transferul de grasime din zonele in care aveti exces, cum ar fi coapsele exterioare sau abdomen si se injecteaza in zone in care ar putea fi lipsite de volum, cum ar fi: fata, maini, sani sau fese. Lipofillingul cu grasime proprie este sigur, de lunga durata si bine tolerat. Creaza rezultate naturale.

 

Cand ar trebui sa va ganditi sa faceti o astfel de procedura?

Ar trebui sa apelati la aceasta procedura daca doriti o corectie mai permanenta decat este furnizata de fillerele temporare, daca doriti sa va imbunatatiti conturul corpului, sa revizuiti cicatricile, sa umpleti anumite zone specifice si sa va intineriti mainile si fata. Totodata lipofillingul cu grasime proprie este folosit si pentru reconstructia sanilor, pentru a completa neregularitatile conturului sau pentru a ascunde semne evidente ale implanturilor mamare.

 

Care sunt argumentele pro si contra pentru transferul de grasime proprie?

Argumente pro: grasimea autologa (din propriul corp), spre deosebire de substantele de umplere dermica, reduce sansele de reactii alergice la substante straine. Rezultatele transferului de grasime sunt naturale, durabile si sigure. Transferul de grasime este o metoda neinvaziva pentru intinerirea fetei.

 

Argumente contra: este nevoie de timp pentru a pregati tesutul adipos inainte de a-l transfera, in comparatie cu materialele de umplutura dermice, care sunt preambalate. Desi timpul de rezistenta in corp este mul mai extins decat in cazul umpluturilor dermice, transferul de grasime costa mai mult. Pentru marirea sanilor sau feselor cu grasime proprie de exemplu, este posibil sa aveti nevoie de mai multe sesiuni pentru a obtine dimensiunea dorita.

 

Sunteti un candidat bun pentru aceasta procedura?

Scopul trasferului de grasime proprie este de a mari sau a completa partile corpului cu deficit de volum. Zonele cele mai preferate in mod obisnuit includ: mainile, fata (inclusiv buzele), probleme ale pielii (cicatrici, semne), sanul si fesele (pentru augmentare).

 

Transferul de grasime faciala: daca aveti cutele faciale vizibile, cum ar fi liniile de expresie, liniile de zambet, grasimea poate fi indepartata din abdomen, coapse sau alte zone si poate fi injectata in fata printr-o metoda inedita disponibila la Dr. Levy Medical Center – Romania (Bucuresti sau Timisoara) denumita: „NANO FAT TRANSFER”.

 

Cicatricile acneice si zonele defecte ale fetei, buzelor, obrajilor pot fi, de asemenea, completate cu grasime proprie. Dr. Levy poate folosi grasime inclusiv pentru a minimiza liniile dintre nas si gura sau pentru a minimiza ridurile de pe frunte.

 

Marirea sanului: daca doriti o crestere modesta a dimensiunii sanilor, sunteti un bun candidat pentru grefele de grasime la san, dar sanii dumneavoastra ar trebui sa aiba deja o forma frumoasa si un tonus bun al pielii. Daca aveti sanii lasati sau daca doriti o crestere semnificativa a dimensiunii sanilor, marirea sanilor cu transfer de grasime proprie nu este neaparat pentru dumneavoastra. Problema utilizarii numai a grasimii pentru imbunatatirea sanilor consta in obtinerea unor cantitati mari de grasime pentru modifica aspectul in mod vizibil. Dar pentru acest lucru va asteptam cu drag la o consultatie , pentru a primi toate informatiile

 

Implanturi mamare plus trasfer de grasime: daca forma sanului trebuie optimizata dupa o procedura de implanturi mamare, transferul de grasime poate fi util. Daca aveti nereguli ale sanilor dupa ce ati facut o operatie de crestere a sanilor cu silicoane, neregulile pot fi completate cu grasime proprie pentru a crea un contur neted si o forma optima.

 

Reconstructia sanului cu trasfer de grasime: daca aveti defecte mamare in urma mastectomiei pentru cancerul de san, transferul de grasime este o metoda eficienta pentru completarea acestor defecte. Grefa de grasime este de asemenea o optiune pentru reconstructia totala a sanilor dupa mastectomie. Totusi pentru a obtine un volum de san suficient, acesta este de obicei un proces cu mai multe etape care necesita cel putin 2 pana la 4 proceduri de injectare a grasimii.

 

Marirea feselor cu transfer de grasime: multi femei care doresc fese bine definite si mai rotunjite vor opta pentru un Lifting brazilian, care foloseste transferul de grasime pentru a oferi un aspect mai curbata al feselor, fara utilizarea unui implant.

 

Liposuctia este folosita in mod obisnuit atat pentru a sculpta zona inconjuratoare, cat si pentru a colecta grasimea autologa care urmeaza sa fie injectata.

 

Intinerirea mainilor cu trasfer de grasime: lipofillingul grasimii in maini este eficient pentru a adauga volum, pentru a „strange” zonele ridate, acoperind vasele si tendoanele subiacente si imbunatatind calitatea pielii in timp.

 

Daca aveti o stare generala buna de sanatate, aveti o atitudine pozitiva si asteptari realiste, cel mai probabil sunteti un candidat bun pentru Lipofilling (transfer de grasime proprie).

 

  • Cum va pregatiti inainte de transferul de grasime proprie?

Dr. Levy va va oferi instructiuni amanuntite, va va raspunde la orice intrebare, va va face un istoric medical detaliat si va efectua un examen fizic pentru a va determina exact pasii pentru procedura.

 

Inainte de procedura Dr. Levy va va cere sa: opriti fumatul inainte de procedura pentru a evita vindecarea greoaie. Aranjati ca cineva sa va conduca acasa dupa operatie si sa ramana cu dumneavoastra cel putin in primele 24 de ore.

 

  • La ce sa va asteptati in ziua procedurii?

Procedura de transfer a grasimii proprii va fi efectuata in ambulatoriu, veti putea pleca acasa in aceeasi zi, datorita faptului ca Dr. Levy foloseste cea mai noua tehnologie de extragere a grasimii, numita: VASER PRO (liposuctie cu ultrasunete) si Power Assisted Liposuction.

 

Durata procedurii depinde de cantitatea de grasime eliminata si de numarul locurilor din care se extrage si injecteaza grasimea. Evident, veti avea nevoie de mult mai putina grasime pentru umplerea fetei decat pentru a va mari sanii sau fesele. Veti primi medicamente usoare pentru a nu simti durere.

 

Frecvent, anestezia locala si sedarea intravenoasa sunt utilizate pentru pacientii supusi transferului de grasime la nivelul fetei, desi anestezia generala este utilizata in cazul interventiilor mari.

 

Pentru siguranta dumneavoastra, in timpul operatiei, sunt utilizate sisteme speciale electronice ultra performante, pentru a va verifica inima, pulsul, tensiunea arteriala si cantitatea de oxigen care circula prin sange.

 

Odata ce procedura de liposuctie a inceput, medicul poate decide sa combine diverse tehnici sau sa schimbe o tehnica pentru a asigura cel mai bun rezultat. Este important sa va simtiti confortabil si sa aveti incredere in medicul dumneavoastra pentru a lua aceste decizii.

 

Dupa procedura, veti fi condus intr-o zona de recuperare, unde veti continua sa fiti monitorizat indeaproape. Veti purta o imbracaminte de compresie la locul liposuctiei pentru a ajuta la strangerea perfecta a pielii. Multi pacienti afirma ca zona se simte usor dureroasa, de parca ar fi facut un antrenament la sala mai solicitant. Vi se va permite sa mergeti acasa dupa o scurta perioada de observatie.

 

  • Cum se efectueaza o procedura se trasfer de grasime proprie?

Grasimea este recoltata dintr-o parte a corpului, pregatita special, apoi reinjectata cu atentie cu ace special concepute in zonele care necesita marire. Poate fi necesar sa repetati procedura de trasfer a grasimii de mai multe ori pentru a obtine rezultatul dorit. Sunt de parcurs mai multe etape:

 

Recolatarea: impreuna cu Dr. Levy veti selecta un loc pentru indepartarea grasimii. Chirurgul dumneavoastra va crea apoi o mica incizie in zona pentru indepartarea grasimii si folosind o tehnica sterila, va introduce o canula conectata la un dispozitiv special pentru a lichefia grasimea VASER PRO si apoi pentru a extrage grasimea VIBRASAT PRO (Power Assisted Liposuction).

 

Purificare si trasfer: odata ce este obtinuta suficienta grasime din zona donatoare, medicul o va prelucra pentru a pregati celulele adipoase pentru a fi transferate in dispozitive speciale care vor fi utilizate pentru injectia de grasime.

 

Injectarea grasimii: zona desemnata sa primeasca grefa de grasime va fi apoi pregatita. Chirurgul dumneavoastra va introduce un ac sau o canula in punctul de incizie al locului specific.

 

  • Cum vor fi inciziile si cicatricile de trasfer de grasime?

Singurele cicatrici pot rezulta din liposuctie si sunt foarte mici. Deoarece inciziile de liposuctie sunt mici, cicatricile sunt si ele mici, fiind plasate in zone ascunse.

 

  • Ingrijirea si recuperarea postoperatorie.

Intrebati pe Dr. Levy exact cat timp va trece pana cand puteti reveni la nivelul normal de activitate si de lucru dupa aceasta procedura. Dupa operatie veti primi instructiuni detaliate despre ingrijirea postchirurgicala inclusiv informatii despre: simptome normale pe care le veti experimenta, orice semne potentiale de complicatii, cum veti arata si va veti simti imediat dupa un transfer de grasime.

 

Dr. Levy va va sfatui cum sa aveti grija de locurile din care a fost extrasa grasimea. Recuperarea dupa injectiile cu grasime este variabila, iar perceptia acestei recuperari este si mai variabila.

 

  • Cat timp dureaza rezultatele transferului de grasime (lipofilling)?

Va puteti astepta ca zonele in care a fost transferata grasimea sa para mai moi si mai pline oferindu-va un aspect reimprospatat si intinerit. Puteti observa chiar o imbunatatire a texturii pielii. Rezistenta grasimii si longevitatea rezultatelor depind de abilitatile chirurgului, de modul in care grasimea a fost recoltata si purificata si de cum si de unde a fost injectata. Pentru a fi efectuata cu succes transferarea grasimii, este nevoie de un chirurg cu abilitati foarte dezvoltate bazate pe experienta si cunostinte despre aceasta tehnica.

 

Dr. Levy este un chirurg plastician cu foarte multa experienta in astfel de proceduri de lipofilling si transfer de grasime. Pentru siguranta, dar si pentru cel mai frumos si mai sanatos rezultat, este important sa va intoarceti la clinica pentru evaluarea ulterioara la datele prescrise si ori de cate ori aveti intrebari legate despre vindecarea si rezultatele transferului de grasime.

 

  • Care sunt riscurile si complicatiile acestei proceduri?

Din fericire, complicatiile semnificative ale transferului de grasime sunt rare. Aceasta procedura se efectueaza de obicei fara probleme majore. Riscurile si potentialele complicatii ale interventiei chirurgicale sunt un subiect pe care ar trebui sa-l discutati cu medicul dumneavoastra in timpul consultarii preoperatorii. Riscurile in majoritatea operatiilor sunt similare.

 

Unele dintre complicatii pot fi: reactie adversa la anestezie, infectie, modificari ale senzatiei, cicatrizarea, reactii alergice, rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri suplimentare. Puteti ajuta la minimizarea anumitor riscuri urmand sfaturile si instructiunile primite atat inainte cat si dupa transferul de grasime.

 

Pretul transferului de grasime proprie in sani sau in fese poate fi stabilit doar in urma unui consult medical.

Citeste detalii despre alte operatii estetice