Transfer grasime proprie in sani si fese

transfer grasime proprie – Lipofilling sani si fese

Dr. Levy este unul dintre chirurgii plasticiani din Romania, cu foarte multa experienta, in transferul de grasime proprie si Lipofilling cu grasime proprie, in sani sau fese. Pentru o evaluare corecta, te asteptam la consultatie!

 

Ce reprezinta transferul de grasime proprie?

Aceasta procedura mai este cunoscuta si sub denumirea de lipofilling de grasime sau injectare de grasime proprie. O procedura de lipofilling cu grasime in sani sau in fese, se face prin transferul de grasime din zonele in care ai exces, cum ar fi: coapsele exterioare sau abdomen si se injecteaza in zone in care ar putea fi lipsite de volum, cum ar fi: fata, maini, sani sau fese. Lipofillingul cu grasime proprie, este sigur, de lunga durata si bine tolerat. Creaza rezultate naturale.

Cand ar trebui sa faci Lipofilling?

Ar trebui sa apelezi la aceasta procedura, daca doresti o corectie mai permanenta decat este furnizata de fillerele temporare, daca doresti sa-ti imbunatesti conturul corpului, sa revizuiesti cicatricile, sa umpli anumite zone specifice si sa-ti intineresti mainile si fata. Totodata lipofillingul cu grasime proprie este folosit si pentru reconstructia sanilor sau pentru a completa neregularitatile de contur.

transfer grasime proprie

Care sunt argumentele pro si contra pentru transferul de grasime proprie?

Argumente pro: grasimea autologa (din propriul corp), spre deosebire de substantele de umplere dermica, reduce sansele de reactii alergice la substante straine. Rezultatele transferului de grasime sunt naturale, durabile si sigure. Transferul de grasime este o metoda neinvaziva pentru intinerirea fetei.

 

Argumente contra: este nevoie de timp pentru a pregati tesutul adipos, inainte de a-l transfera, in comparatie cu materialele de umplutura dermice, care sunt preambalate. Desi timpul de rezistenta in corp este mul mai extins decat in cazul umpluturilor dermice, transferul de grasime costa mai mult.

Care este scopul transferului de grasime?

Scopul trasferului de grasime proprie, este de a mari sau a completa partile corpului cu deficit de volum. Zonele cele mai preferate in mod obisnuit includ: mainile, fata (inclusiv buzele), probleme ale pielii (cicatrici, semne), sanul si fesele (pentru augmentare).

 

Transferul de grasime faciala: daca ai cutele faciale vizibile, cum ar fi liniile de expresie sau liniile de zambet, grasimea poate fi indepartata din abdomen, coapse sau alte zone si poate fi injectata in fata printr-o metoda inedita disponibila la Dr. Levy Medical Center – Romania (Bucuresti sau Timisoara) denumita: „NANO FAT TRANSFER”.

 

Cicatricile acneice si zonele defecte ale fetei, buzelor, obrajilor pot fi, de asemenea, completate cu grasime proprie. Dr. Levy poate folosi grasime inclusiv pentru a minimiza liniile dintre nas si gura sau pentru a minimiza ridurile de pe frunte.

 

Marirea sanilor prin transfer de grasime: daca doresti o crestere modesta a dimensiunii sanilor, esti un bun candidat pentru grefele de grasime la san, dar sanii tai ar trebui sa aiba deja o forma frumoasa si un tonus bun al pielii. Daca ai sanii lasati sau daca doresti o crestere semnificativa a dimensiunii sanilor, marirea sanilor cu transfer de grasime proprie nu este neaparat cea mai buna solutie. Problema utilizarii numai a grasimii pentru imbunatatirea sanilor, consta in obtinerea unor cantitati mari de grasime, pentru modifica aspectul in mod vizibil.

 

Reconstructia sanului cu trasfer de grasime: daca ai defecte mamare in urma mastectomiei pentru cancerul de san, transferul de grasime este o metoda eficienta pentru completarea acestor defecte. Transferul de grasime este de asemenea o optiune pentru reconstructia totala a sanilor dupa mastectomie. Totusi pentru a obtine un volum de san suficient, acesta este de obicei un proces cu mai multe etape care necesita cel putin 2 pana la 4 proceduri de injectare a grasimii.

 

Marirea feselor cu transfer de grasime: multe femei care doresc fese bine definite si mai rotunjite, vor opta pentru un Lifting brazilian, care foloseste transferul de grasime pentru a oferi un aspect mai curbat al feselor, fara utilizarea unui implant.

 

Liposuctia este folosita in mod obisnuit atat pentru a sculpta zona inconjuratoare, cat si pentru a colecta grasimea autologa care urmeaza sa fie injectata.

Cum te pregatesti inainte de transferul de grasime proprie?

Vei primi instructiuni amanuntite, ti se va raspunde la orice intrebare, vei face un istoric medical detaliat si ti se va efectua un examen fizic, pentru a determina exact pasii pentru procedura.

La ce sa te astepti in ziua procedurii?

Procedura de transfer a grasimii proprii, va fi efectuata in ambulatoriu, vei putea pleca acasa in aceeasi zi, datorita faptului ca Dr. Levy foloseste cea mai noua tehnologie de extragere a grasimii, numita: VASER PRO (liposuctie cu ultrasunete) si Power Assisted Liposuction Vibrasat. Durata procedurii depinde de cantitatea de grasime eliminata si de numarul locurilor din care se extrage si injecteaza grasimea. Evident, vei avea nevoie de mult mai putina grasime pentru umplerea fetei decat pentru a-ti mari sanii sau fesele. Vei primi medicamente usoare, pentru a nu simti durere.

 

Odata ce procedura de liposuctie a inceput, medicul poate decide sa combine diverse tehnici sau sa schimbe o tehnica pentru a asigura cel mai bun rezultat. Este important sa te simtiti confortabil si sa ai incredere ca rezultatul va fi cel dorit. Dupa procedura, vei fi condus intr-o zona de recuperare, unde vei continua sa fii monitorizat. Vei purta o imbracaminte de compresie la locul liposuctiei pentru a ajuta la strangerea perfecta a pielii. Multi pacienti afirma ca zona se simte usor dureroasa, de parca ar fi facut un antrenament la sala mai solicitant. Ti se va permite sa mergi acasa, dupa o scurta perioada de observatie.

Cum se efectueaza o procedura se trasfer de grasime proprie?

Grasimea este recoltata dintr-o parte a corpului, pregatita special, apoi reinjectata cu atentie cu o canula special conceputa, pentru a lucra in zonele care necesita marire. Sunt de parcurs mai multe etape:

 

Recoltarea: se va alege un loc pentru indepartarea grasimii. Chirurgul va crea apoi o mica incizie in zona pentru indepartarea grasimii si folosind o tehnica sterila, va introduce o canula conectata la un dispozitiv special, pentru a lichefia grasimea si apoi pentru a extrage grasimea.

 

Purificare si trasfer: odata ce este obtinuta suficienta grasime din zona donatoare, medicul o va prelucra pentru a pregati celulele adipoase pentru a fi transferate in dispozitive speciale care vor fi utilizate pentru injectia de grasime.

 

Injectarea grasimii: zona desemnata sa primeasca transferul de grasime va fi apoi pregatita. Chirurgul va introduce o canula in punctul de incizie al locului specific.

Cum vor fi inciziile si cicatricile de la trasferul de grasime?

Singurele cicatrici pot rezulta din liposuctie si sunt foarte mici. Deoarece inciziile de liposuctie sunt mici, cicatricile sunt si ele mici, fiind plasate in zone ascunse.

Ingrijirea si recuperarea postoperatorie

Dupa operatie vei primi instructiuni detaliate despre ingrijirea postchirurgicala, inclusiv informatii despre: simptome normale, pe care le vei experimenta, orice semne potentiale de complicatii, cum vei arata si te vei simti imediat dupa un transfer de grasime.

Cat timp dureaza rezultatele transferului de grasime (lipofilling)?

Te poti astepta ca zonele in care a fost transferata grasimea, sa para mai moi si mai pline, oferindu-ti un aspect reimprospatat si intinerit. Poti observa chiar o imbunatatire a texturii pielii. Rezistenta grasimii si longevitatea rezultatelor, depind de abilitatile chirurgului, de modul in care grasimea a fost recoltata si purificata si de cum si de unde a fost injectata. Pentru a fi efectuata cu succes transferarea grasimii, este nevoie de un chirurg cu abilitati foarte dezvoltate, bazate pe experienta si cunostinte despre aceasta tehnica.

 

Dr. Levy este un chirurg plastician cu foarte multa experienta in astfel de proceduri de lipofilling si transfer de grasime. Pentru siguranta, dar si pentru cel mai frumos si mai sanatos rezultat, este important sa te intoarci la clinica, pentru evaluarea ulterioara la datele prescrise si ori de cate ori ai intrebari legate despre vindecarea si rezultatele transferului de grasime.

Care sunt riscurile si complicatiile acestei proceduri?

Din fericire, complicatiile semnificative ale transferului de grasime sunt rare. Aceasta procedura se efectueaza de obicei fara probleme majore. Riscurile si potentialele complicatii ale interventiei chirurgicale, sunt un subiect pe care ar trebui sa-l discuti la consultatia preoperatorie. Riscurile in majoritatea operatiilor, sunt similare.

 

Unele dintre complicatii pot fi: reactie adversa la anestezie, infectie, modificari ale senzatiei, cicatrizarea, reactii alergice, rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri suplimentare. Poti ajuta la minimizarea anumitor riscuri, urmand sfaturile si instructiunile primite, atat inainte cat si dupa transferul de grasime.

 

Pretul transferului de grasime proprie in sani sau in fese, poate fi stabilit doar in urma unei consultatii.

Citeste detalii despre alte operatii estetice