Tipuri de implanturi mamare

Tipuri de implanturi mamare: caracteristicile, avantajele si dezavantajele acestora

Cand o femeie decide sa fie supusa unei interventii precum o marire a sanilor, ea se confrunta cu o decizie importanta. “Ce tip de implant mamar ar trebui sa aleg?” “Care este cea mai potrivita marime?” “Cum va arata?” Dupa cum stii, exista diferite tipuri de implanturi mamare, ceea ce inseamna ca trebuie sa te decizi care dintre ele, va fi cel mai convenabil pentru tine. Nu toate sunt la fel, iar Dr. Levy te va sfatui cel mai bine.

 

Cele mai bune implanturi mamare, sunt cele care ti se potrivesc

De cele mai multe ori, pacientele vin la clinica si ne solicita o marime de implant prea mare sau prea mica, in raport cu potentialul real al sanilor lor. La consultatie, se poate aproxima marimea de implant mamar care va fi pusa, insa in realitate, in timpul operatiei, in momentul in care se pregateste sanul pentru insertia implantului, chirurgul poate stabili cu exactitate, daca marimea poate fi 555 cc sau 495 cc sau oricare alta marime. Evident, orice femeie isi doreste sa aiba un bust cat mai voluminos, insa este important sa pastram proportiile corpului, sa cream un aspect natural si in acelasi timp, pacienta sa fie si sa se simta in siguranta, cu implanturile, oricare tip sau brand ar fi acestea.

tipuri de implanturi mamare

Ce tipuri de implanturi mamare exista?

Pentru a-ti spune ce tipuri de implanturi mamare exista, le vom clasifica in patru grupe, in functie de anumite caracteristici. Primul este clasificat in functie de tipul de umplutura sau continut; al doilea in functie de coeziunea gelului de silicon; al treilea dupa forma sa; iar al patrulea in functie de acoperirea sa. Am putea enumera un al cincilea grup in functie de marca.

Implanturi in functie de tipul lor de umplere

Implanturi de silicon

Sunt unul dintre cele mai utilizate tipuri de implanturi mamare in prezent si, de asemenea, cele mai recomandate.

Unul dintre principalele motive pentru recomandarea lor este ca, in cazul unei rupturi a invelisului, este foarte dificil sa se verse umplutura. In caz de ruptura, nu se va observa o scadere a volumului sanilor, de aceea este recomandat sa faci un RMN anual, pentru a ajuta la detectarea rupturilor. In plus, gelul ofera un aspect mult mai natural, atat la nivelul ochiului, cat si la atingere, deoarece acest tip de implanturi au o textura moale asemanatoare tesutului mamar natural.

Implant de san cu ser (implanturi saline)

Aceste tipuri de implanturi mamare, sunt realizate cu o solutie salina fiziologica, un ser compus din apa si sare, care este folosit ca umplutura in proteza mamara. In cazul ruperii acestui tip de implant, acest material este reabsorbit in corp, in mod natural. La fel ca si implanturile cu silicon, implanturile saline au, de asemenea, o textura similara cu tesutul natural, dar prezinta un dezavantaj care este posibilitatea ca acestea sa se sparga. Sunt ceva mai dure decat siliconul si uneori provoaca modificari de temperatura.

Tipuri de implanturi mamare, conform coeziunii gelului

Gelurile utilizate astazi sunt mai coezive, astfel incat, in caz de rupere, nu se varsa in san

 

Implanturi de san cu silicon ultra coeziv

Cu cat implantul este mai coeziv, va fi mai greu si mai putin probabil sa se deformeze sau sa scurga daca se sparge. Reprezinta un plus pentru siguranta lor in caz de spargere.

Ce avantaje au aceste tipuri de implanturi mamare?

Gama variata de forme de implanturi cu gel, permite practic tuturor femeilor sa gaseasca o forma ideala pentru ele. Este unul dintre marile progrese in implantologia mamara.

Tipuri de implanturi dupa forma lor

Implanturi mamare rotunde

Implanturile mamare rotunde sunt cele mai recomandat tip de implanturi mamare, deoarece sunt primele realizate. Exista diferite tipuri de profile in functie de inaltimea lor. Cu cat inaltimea lor este mai mare, cu atat diametrul implantului este mai mic, dar sunt mai usor de inserat. Acest tip de implant, spre deosebire de implanturile cu aspect anatomic (in forma de lacrima) nu se roteste si nu isi modifica pozitia in interiorul sanului.

 

Implanturile mamare in forma de lacrima (anatomice)

Sunt un tip de implanturi cu o forma usor diferita, in forma de lacrima, promovate ca fiind implanturile care ofera un aspect mai natural. Insa in realitate, s-au facut studii pe un anumit numar de chirurgi plasticieni, iar acestia nu au reusit sa deosebeasca implanturile rotunde, fata de cele anatomice, la paciente care aveau +1 an de la operatie.

Ce dezavantaje au diferitele tipuri de implanturi mamare?

Putem spune ca trebuie sa tii cont de naturaletea pe care o doresti. Evident ca fiecare tip sau brand de implanturi mamare, are avantajele si dezavantajele sale, insa cel mai important, este sa alegi un chirurg care iti inspira incredere, fiindca cea mai mare parte din succesul operatiei, il reprezinta tehnica folosita si experienta medicului.

Citeste detalii despre alte operatii estetice