SINMASTIA (SYMMASTIA)

sinmastie (operatie, recuperare, procedura) Romania – Bucuresti & Timisoara

  • Ce este sinmastia?

Sinmastia se refera la o afectiune in care sanii sunt prea apropiati. Sinmastia nu este de obicei ceva care se intampla datorita intinderii imprevizibile a tesuturilor. Este un rezultat al disectiei necorespunzatoare a buzunarului chirurgical pentru implant mamar. Exista intotdeauna exceptii de la acest lucru, dar aceasta este de obicei cauza.

 

Sinmastia este o malpozitie mediala a implanturilor mamare. Acest lucru va determina sanii sa se intinda foarte aproape, pana la punctul in care implanturile sunt atat de apropiate incat pielea care acopera sternul se ridica de pe os. Aceasta afectiune mai este denumita si “uni-breast”.

 

Majoritatea femeilor care sufera de marirea sanilor doresc sa aiba decolteu. Sanii in mod normal nu se ating in portiunea lor mediala. Baza sanului este definita ca portiunea peretelui toracic dintre marginile exterioare si interioare ale sanului.

 

Marginile interioare pot fi apropiate sau mai indepartate. Exista doua tipuri de sinmastii: sinmastia adevarata si cea falsa. Sinmastia adevarata apare atunci cand sanii sunt intotdeauna prea apropiati si pielea dintre sani peste stern este de fapt ridicata de pe os, iar sinmastia falsa este atunci cand sanii in repaus sunt la distanta normala, dar un anume tip de imbracaminte impinge sanii putin mai aproape unul de altul decat doreste pacientul.

inainte dupa operatie simmastie symmastia
  • Cum apare adevarata sinmastie?

Pentru a intelege modul in care apare sinmastia adevarata, trebuie sa intelegeti modul in care sunt efectuate buzunarele de implant ale sanilor si ceea ce mentine implanturile mamare la locul lor. Implanturile mamare pot fi plasate fie deasupra muschiului (subglandular), fie sub muschi (submuscular).

 

Adevarata sinmastie poate aparea cu plasarea subglandulara sau submusculara a implanturilor din cauza uneia sau ambelor erori de baza: buzunarul implantului este creat prea departe spre stern, sau implantul selectat este prea mare pentru piept si buzunarul rezultat necesita ca aspectul interior al sanilor sa fie prea apropiat.

 

Unde poate fi efectuata operatia de corectie a sinmastiei?

Operatia chirurgicala de corectie a sinmastiei poate fi efectuata in Romania, la una din clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.

 

  • Plasarea subglandulara a implanturilor.

Cand implantul este plasat deasupra muschiului, tesutul mamar este ridicat de pe muschiul principal pectoral subiacent. Exista foarte putin tesut mamar pe aspectul medial al sanului.

 

Aspectul interior al buzunarului va consta doar din piele care a fost ridicata de pe coaste spre stern. Exista doar atasarea acestei portiuni de piele pe stern pentru a actiona ca o bariera pentru a impiedica sanii sa fie prea apropiati.

 

Daca chirurgul diseca buzunarele prea aproape sau daca pielea se intinde excesiv atunci implanturile vor fi prea aproape. Marimea implantului in sine poate fi altfel adecvata pentru dimensiunea pieptului pacientei. Sinmastia poate aparea si din cauza utilizarii implanturilor care sunt prea mari pentru piept, marginile interioare ale implantului pentru a fi prea apropiate intre ele, precum si pentru a iesi prea departe in lateral, precum si prea sus si prea jos pe piept.

Uneori, combinatia de erori, atat supra-disectia prea departe medial, cat si selectarea unui implant prea mare pentru dimensiunile pieptului contribuie la dezvoltarea sinmastiei.

 

  • Cum poate fi diagnosticata sinmastia?

Este de obicei diagnosticata de catre pacient sau de un chirurg plastician. Cand va diagnosticati puteti constata ca atunci cand va impingeti degetul in jos pe sternul din mijlocul pieptului, implanturile se pot separa, dar apoi se pot intoarce unul catre celalat atunci cand indepartati degetul.

 

De asemena, puteti observa ca atunci cand va aplecati inainte si va uitati intre sani, nu exista spatiu in linia mediana intre sani. Pozitia corecta a implantului inseamna ca mamelonul este centrat pe mijlocul implantului mamar. Daca o portiune mai mare din implant se sprijina medial de mamelon decat lateral de mamelon, atunci este posibil sa aveti sinmastia.

poza symmastia simastie
poza simmastie sinmastie symmastia
congenital symmastia
rezultat operatie simmastie
poze inainte si dupa operatie simmastie
  • Cum poate fi corectata sinmastia?

Sinmastia poate fi camuflata temporar in imbracaminte folosind un sutien separator dar acest lucru nu creeaza o solutie permanenta la problema. De asemenea trecerea la implanturi mai mici nu va corecta sinmastia, deoarece aceasta este o problema de buzunar al implantului si nu una de implant in sine.

 

Singura corectie pe termen lung este o procedura chirurgicala. Medicul foloseste suturi permanente pentru un rezultat de lunga durata. Aceste suturi sunt asezate cu grija, astfel incat materialul suturii sa nu fie niciodata in contact direct cu implanturile din silicon.

 

  • Cat dureaza recuperarea?

Recuperarea implica o perioada de purtare a unui sutien special pentru a ajuta la mentinerea presiunii asupra zonei sternale dintre sani. Nu veti avea voie sa faceti activitati obositoare, exercitii energice timp de cel putin o luna, chiar pana la 3 luni.

 

  • Pot folosi implanturi mai mari dupa corectura sinmastiei?

Se pot folosi implanturi mai mari. Aproximativ 40% dintre pacientele supuse procedurii corectie a sinmastiei pastreaza implanturile de aceeasi dimensiune, 40% cresc dimensiunea implanturilor, iar restul de 20% reduc dimensiunea implanturilor.

 

Mai multe informatii despre procedura de sinmastie puteti afla daca ne contactati acum!

Operatie sinmastie | Corectie chirurgicala simmastie | Recuperarea dupa operatia simastie | Pret operatie sinmastie | Ce este sinmastia | Symmastia | Congenital Symmastia | Sani uniti

Alte operatii estetice