REJUVENARE INTIMA

Rejuvenare intima

Ce este si cine poate apela la aceasta procedura?

Cand vorbim despre proceduri de infrumusetare nu ne mai referim doar la clasicele tratamente cosmetice. O alta industrie care a luat amploare in ultimul deceniu este industria cosmetica genitala care a devenit o preocupare tot mai mare in randul femeilor. Estetica si functionalitatea aparatului genital feminin nu mai este de mult un subiect tabu. Inaintarea in varsta precum si afectiunile de natura medicala (Ex.: sindromul de relaxare vaginala, incontinenta urinara de stres (sau de efort), sindromul genito-urinar al menopauzei si atrofia vulvara si vaginala) mai ales in cazul in care femeia a nascut pe cale naturala, sunt principalii factori care afecteaza stima de sine.

 

Desi fizioterapia si exercitiile Kegel sunt recomandate pentru tratarea scurgerilor de urina cauzate de anumite probleme, adevarul este ca foarte putine femei sunt suficient de constante pentru ca aceasta solutie sa fie eficienta. Tratamentul cu laser poate fi solutia finala pentru depasirea acestei probleme, intrucat se repara si ingroasa dermul mucoasei vaginale. Acesta este doar un exemplu de ceea ce se poate obtine apeland la un specialist in chirurgia estetica genitala feminina, cum este Dr. Levy.

 

Rejuvenare intima. Ce reprezinta?

Reprezinta o serie de tehnici chirurgicale aplicate regiunii genitale feminine pentru rezolvarea problemelor estetice si functionale. Tipul de tratament chirurgical va depinde de problema genitala respectiva.

 

Rejuvenarea intima. De cate tipuri este?

Aceasta poate fi de doua tipuri: interna si externa. Cand ne refeim la rejuvenare vaginala intelegem un fel de „lifting” pentru vulva si vagin. De cele mai multe ori, procedura de rejuvenare vaginala combina vaginoplastia si labioplastia (reducerea dimensiunilor labiilor), pentru a intari peretii interiori ai vaginului si pentru a imbunatati aspectul exterior al zonei intime. Astfel, pacienta se simte mai increzatoare si vaginul ei se bucura de un look nou, intinerit.

 

Cand ne referim la rejuvenarea intima externa, vorbim despre hiperpigmentarea zonei genitale. Hiperpigmentarea zonei genitale reprezinta inchiderea la culoare a pielii zonei genitale si perigenitale (zona vulvara, perineala, perianala, zona inghinala si fata interna a coapselor). Aceasta survine in urma sarcinii, epilarea zonei, expunere la soare, inaintarea in varsta. Mai poate fi cauzata de probleme hormonale, frictiune, sau este cauzata de predipozitia genetica la hiperpigmentare (secretie in exces de melanina, pigmentul brun al pielii).

 

Rejuvenare intima. Cum tratezi incontinenta urinara

Daca ai fost vreodata jenata de o „scurgere” neasteptata in timp ce radeai, tuseai sau stranutai, incontinenta urinara poate fi de vina. Aceasta afectiune apare atunci cand muschii peretelui pelvin slabesc, de obicei din cauza sarcinii, menopauzei sau a altor modificari ale corpului. Ca urmare, controlul scurgerii vezicii urinare in anumite situatii poate fi dificil sau chiar imposibil.

 

Chiar daca foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema comuna, incontinenta urinara poate fi o problema jenanta sau incomoda de discutat

 

Multe femei au fost placut surprinse sa afle ca tratamentele nechirurgicale pot obtine rezultate excelente, fara a fi necesara o interventie chirurgicala. Alaturi de imbunatatiri notabile ale laxitatii si uscaciunii vaginale, incontinenta urinara poate fi redusa sau chiar eliminata complet dupa tratamentul de rejuvenare intima. Pentru multe femei, aceasta procedura este o experienta care le schimba in viata, care nu doar le imbunatateste relatiile intime, ci le si ajuta sa se simta mult mai bine in pielea lor.

Tratamentul in sine stimuleaza proteinele de colagen din piele si tesutul muscular, creand in esenta un efect de tonifiere si de strangere. Muschii stransi ai peretelui pelvin pot reduce sau elimina incontinenta de stres urinar, in timp ce tratamentul abordeaza simultan alte probleme precum laxitatea vaginala si uscaciunea.