PREPUTOPLASTIE

operatie preputoplastie Bucuresti Timisoara

Operatia de preputoplastie poate fi efectuata in Romania la una din clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.

Preputoplastie. Ce este aceasta procedura?

Preputoplastia este o interventie chirurgicala efectuata uneori pe preputul unui copil, pentru a-l largi daca nu se retrage (trage inapoi). Un preput strans poate fi eliberat sau tratat fie prin circumcizie, fie prin preputoplastie. Circumcizia indeparteaza preputul in timp ce preputoplastia elibereaza preputul.

 

Cauzele efectuarii interventiei de Preputoplastie

Un preput care nu se retrage poate provoca infectii recurente si poate fi dureros. Medicul dumneavoastra va va sfatui cel mai bine cu privire la metoda retragerii, dar poate fi indicata o preputoplastie, deoarece permite copilului sa pastreze un aspect necircumcis si elibereaza zona de sub preput, ceea ce inseamna ca poate fi pastrat curat. Se face o incizie pe ambele parti ale preputului, pentru a-l largi, permitand astfel retragerea completa. Preputoplastia poate fi o alternativa buna la circumcizia completa pentru baietii de peste 16 ani si adultii cu preput strans care doresc sa-si pastreze preputul.

 

Ce se intampla inainte de procedura de preputoplastie?

Inainte de operatia de preputoplastie, copilul dumneavoastra va avea nevoie de o programare prealabila si va fi stabilita data operatiei. Aceasta intalnire se intampla de obicei cu aproximativ o saptamana inainte de interventia in sine si este important sa puneti orice intrebari pe care le-ati putea avea despre operatie sau intrebarile pe care copilul dumneavoastra ar dori sa le puna. Dupa ce ati vorbit despre procedura va trebui sa semnati un formular de consimtamant pentru copilul dumneavoastra.

Ce presupune procedura de preputoplastie?

Operatia se efectueaza ca un caz de zi sub anestezie locala. Folosind foarfece fine, se face o incizie longitudinala scurta, cu grosime completa, la capatul preputului ingustat, pe aspect dorsal. Adeziunile la gland sunt defalcate daca sunt prezente. Preputul este tras din nou inainte si straturile interioare si exterioare ale pielii suturate impreuna transversal pentru a produce largirea permanenta a deschiderii.

 

Scopul este de a produce o cicatrice mica, astfel incat marginile pielii ar trebui sa fie corect fixate. Postoperator nu se face nici o incercare la inceput pentru a retrage preputul complet, pentru a nu se rupe cicatricea. Cele doua parti ale liniei de sutura sunt separate usor zilnic in baie pentru a indeparta orice exista sau urina in descompunere si pentru a preveni punerea in legatura.

 

Parintii sunt avertizati ca sfarsitul preputului va arata usor umflat timp de aproximativ o saptamana. Plaga poate fi inspectata dupa cateva zile si apoi in 3-4 luni pentru a confirma retractabilitatea completa.

 

Cat dureaza recuperarea?

Operatia este de obicei efectuata in timp rapid, ceea ce inseamna ca fiul dumneavoastra poate fi acasa in aceeasi zi a procedurii. Hainele largi sunt o idee buna, deoarece vor fi mai confortabile pentru copilul dumneavoastra dupa operatie.

 

Daca fiul dumneavoastra simte vreo durere in zilele urmatoare, i se poate administra un medicament conform indicatiilor primite de la Dr. Levy. Dupa operatie va trebui sa va incurajati copilul sa-si retraga usor preputul in fiecare zi pentru o perioada de aproximativ 6 saptamani, astfel incat preputul sa nu se inchida din nou. Acest lucru se poate face in timpul baii si trebuie sa fie realizat cu grija. Este normal ca acest lucru sa fie dureros cateva zile.

 

Asigurati-va ca fiul dumneavoastra se pastreaza cat de curat poate, facand baie chiar de 2 ori pe zi, daca este posibil. Baile pot fi facute din a doua zi dupa operatie. Cusaturile se vor dizolva singure si ar trebui sa va tineti copilul in afara scolii sau cresei timp de aproximativ o saptamana dupa operatie. De asemenea, nu va putea practica sport timp de 2 pana la 3 saptamani dupa operatie. In cele din urma o vizita de control va fi programata aproximativ in sase saptamani mai tarziu pentru a verifica progresul vindecarii si a evalua preputul.

 

  • Care sunt riscurile si complicatiile dupa preputoplastie ?

Majoritatea operatiilor sunt simple, totusi ca in cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista unele sanse de efecte secundare sau complicatii cum ar fi: sangerarea de la locul plagii, dar este de obicei minima si se instaleaza rapid la interventie.

 

Infectia poate aparea si este de obicei minora, dar poate fi posibila cu o incidenta mai mica de 1% dintre pacienti, sensibilitatea cicatricii la locul inciziei, nemultumirea de rezultatele cosmetice obtinute, nerespectarea simptomelor ceea ce poate duce la necesitatea circumciziei complete, refacerea operatiei sau circumcizia completa: 25% preputul devine din nou strans din cauza cicatricilor dupa preputoplastie.

Preputoplastie Bucuresti | Preputoplastie Timisoara | Detalii si recomandari pentru operatia de preputoplastie

Citeste detalii despre alte operatii estetice