Preputoplastie

operatie preputoplastie Bucuresti Timisoara

Ce este aceasta operatie?

Preputoplastia este o interventie chirurgicala efectuata cu scopul de a taia preputul, daca acesta nu se retrage (trage inapoi). Un preput strans poate fi eliberat sau tratat fie prin circumcizie, fie prin preputoplastie. Circumcizia indeparteaza preputul in timp ce preputoplastia elibereaza preputul.

 

Cauzele efectuarii interventiei de Preputoplastie

Un preput care nu se retrage, poate provoca infectii recurente si poate fi dureros. Medicul te va sfatui cel mai bine cu privire la metoda retragerii, dar poate fi indicata o preputoplastie, deoarece permite sa pastreze un aspect necircumcis si elibereaza zona de sub preput, ceea ce inseamna ca poate fi pastrat curat. Se face o incizie pe ambele parti ale preputului, pentru a-l largi, permitand astfel retragerea completa. Preputoplastia poate fi o alternativa buna la circumcizia completa pentru adultii cu preput strans, care doresc totusi sa-si pastreze preputul.

 

Ce se intampla inainte de procedura de preputoplastie?

Inainte de operatia de preputoplastie, vei avea nevoie de o programare prealabila si va fi stabilita data operatiei. Aceasta intalnire se intampla de obicei cu aproximativ o saptamana inainte de interventia in sine si este important sa pui orice intrebari pe care le-ai putea avea, despre operatie. Dupa ce ai vorbit despre operatie, va trebui sa semnezi un formular de consimtamant, daca decizi sa faci interventia in aceeasi zi cu consultatia.

operatie preputoplastie

Ce presupune procedura de preputoplastie?

Operatia se efectueaza ca un caz de zi, sub anestezie locala. Folosind foarfece fine, se face o incizie longitudinala scurta, cu grosime completa, la capatul preputului ingustat, pe aspect dorsal. Preputul este tras iar straturile interioare si exterioare ale pielii sunt suturate impreuna transversal, pentru a produce largirea permanenta a deschiderii.

 

Scopul este de a produce o cicatrice mica, astfel incat marginile pielii ar trebui sa fie corect fixate. Postoperator nu se face nici o incercare de a retrage preputul complet la inceput, pentru a nu se rupe cicatricea. Cele doua parti ale liniei de sutura, sunt separate usor zilnic in baie, pentru a indeparta bacteriile.

 

Capatul preputului, va arata usor umflat timp de aproximativ o saptamana. Plaga poate fi inspectata dupa cateva zile si apoi in 3-4 luni pentru a confirma retractabilitatea completa.

Cat dureaza recuperarea dupa preputoplastie?

Operatia este de obicei efectuata in timp rapid, ceea ce inseamna ca vei fi acasa in aceeasi zi a procedurii. Hainele largi sunt o idee buna, deoarece vor fi mai confortabile dupa operatie.

 

Daca simti vreo durere in zilele urmatoare, ti se poate administra un medicament, conform indicatiilor primite. Dupa operatie va trebui sa retragi usor preputul in fiecare zi, pentru o perioada de aproximativ 6 saptamani, astfel incat preputul sa nu se inchida din nou. Acest lucru se poate face in timpul baii si trebuie sa fie realizat cu grija.

 

Asigurati-va ca pastrezi zona cat de curata se poate. Baile pot fi facute din a doua zi dupa operatie. Cusaturile se vor dizolva singure si ar trebui sa nu depui efort considerabil, timp de aproximativ o saptamana, dupa operatie. De asemenea, nu vei putea practica sport timp de 2 pana la 3 saptamani dupa operatie. In cele din urma, o vizita de control va fi programata, pentru a verifica progresul vindecarii si a evalua preputul.

Care sunt riscurile si complicatiile dupa preputoplastie?

Majoritatea operatiilor sunt simple, totusi ca in cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista unele sanse de efecte secundare sau complicatii cum ar fi: sangerarea de la locul plagii, dar este de obicei minima si se instaleaza rapid la interventie.

 

Infectia poate aparea si este de obicei minora, dar poate fi posibila cu o incidenta mai mica de 1% dintre pacienti, sensibilitatea cicatricii la locul inciziei, nemultumirea de rezultatele cosmetice obtinute, nerespectarea simptomelor ceea ce poate duce la necesitatea circumciziei complete, refacerea operatiei sau circumcizia completa: 25% preputul devine din nou strans din cauza cicatricilor dupa preputoplastie.

Citeste detalii despre alte operatii estetice

preputoplastie Bucuresti; preputoplastie Timisoara; detalii si recomandari pentru operatia de preputoplastie;