Parafimoza

tratament – operatie – vindecare – recomandari

Ce este parafimoza?

Parafimoza este o afectiune care apare doar la barbatii necircumcisi. Se dezvolta atunci cand preputul nu mai poate fi tras in fata peste varful penisului. Acest lucru face ca preputul sa se umfle si sa se blocheze ceea ce poate incetini sau opri fluxul de sange pana la varful penisului. Afectiunea poate duce la complicatii grave daca nu este tratata. Parafimoza apare cel mai adesea atunci cand un chirurg manipuleaza preputul in mod necorespunzator. Parafimoza nu trebuie confundata cu fimoza. Fimoza este o afectiune in care preputul nu mai poate fi tras inapoi de la varful penisului. De obicei, apare la copiii mai mici si nu este o afectiune grava. Parafimoza este o afectiune de urgenta. Contacteaza-ne imediat, daca prezinti simptome de parafimoza!

Care sunt simptomele parafimozei?

Principalul simptom al parafimozei il prezinta incapacitatea de a aduce preputul in pozitia sa normala peste varful penisului. Preputul si varful penisului pot fi umflate si dureroase. Varful penisului poate fi de asemenea rosu inchis sau albastru din cauza lipsei fluxului de sange.

parafimoza

Cum diagnosticam parafimoza?

Un examen fizic este suficient pentru ca un medic sa confirme un diagnostic de parafimoza. De obicei, este usor de vazut si va fi caracterizat de o banda stransa de preput prinsa in spatele capului penisului. Uneori, insa, aceasta banda de preput, poate fi complet ascunsa de tesutul umflat inconjurator. Ca parte a diagnosticului, unei persoane i se va pune de obicei o intrebare pentru a stabili informatiile de baza, inclusiv orice simptome, probleme sau activitati legate de penis sau preput.

 

Testele suplimentare nu sunt de obicei necesare pentru a confirma un diagnostic. In timpul unei examinari, se poate lua o proba cu un tampon special pentru a identifica tipul de infectie care a cauzat parafimoza. Daca a avut loc o circumcizie sau o indepartare a preputului, acest lucru va exclude un diagnostic de parafimoza.

Ce cauzeaza parafimoza?

Parafimoza apare uneori, atunci cand barbatul uita sa traga preputul inapoi la pozitia sa normala. Alte cauze ale parafimozei sunt: poti avea o infectie, ai avut traume fizice in zona genitala, s-a facut tragerea preputului inapoi foarte puternic, ai un preput mai strans decat in mod normal, ai un preput care a fost tras inapoi, pentru o perioada indelungata.

Cum se trateaza parafimoza?

Tratamentul parafimozei variaza in functie de varsta ta si de severitatea starii in care esti. In general, primul pas in tratarea parafimozei, este reducerea umflaturii. Odata ce umflarea este redusa, medicul va repune preputul inapoi in pozitie. Acest lucru poate fi dureros, deci probabil vei primi analgezice inainte de inceperea procedurii.

 

In timpul procedurii medicul va lubrifia mai intai penisul si preputul, apoi va trage usor preputul. O circumcizie completa sau indepartarea preputului poate fi necesara in cazurile foarte serioase de parafimoza. Asigura-te ca urmezi cu atentie instructiunile medicului dupa oricare dintre proceduri si ca iei orice medicamente prescrise. De asemenea, contacteaza medicul daca ai febra mare si daca ai inca dureri dupa tratament. Aceste simptome pot indica o infectie ce trebuie tratata cu antibiotice.

Care sunt complicatiile potentiale pentru parafimoza?

Parafimoza poate duce la complicatii grave daca nu este tratata rapid. Afectiunea poate determina scaderea fluxului sanguin in penis, ceea ce priveaza tesuturile de oxigen. Cand se intampla acest lucru, parafimoza poate avea ca rezultat: o infectie severa, deteriorarea varfului penisului, cangrena sau moartea tesuturilor, rezultand pierdere varfului penisului.

 

Sansele unei recuperari complete sunt mari atunci cand parafimoza este tratata imediat. Odata ce umflarea este redusa si preputul este readus la pozitia sa normala, majoritatea barbatilor se recupereaza fara complicatii.

Factorii de risc pentru parafimoza, includ varsta unei persoane. Afectiunea poate aparea la orice varsta, dar este cea mai frecventa in adolescenta. De asemenea, apare la barbatii mai in varsta, de obicei cei care au diabet sau cei care au antecendente cu infectie bacteriana.

Cum poate fi prevenita parafimoza?

O circumcizie completa poate preveni parafimoza. Daca nu ai facut circumcizie, parafimoza poate fi prevenita astfel: practicand o igiena buna si curatand in mod regulat varful penisului, plasarea intotdeauna a preputului inapoi peste varful penisului dupa ce a fost tras inapoi pentru curatare, act sexual sau urinare. Niciodata nu lasa preputul in spatele varfului penisului, pentru perioade lungi de timp!

 

Rezultatul tratamentului parafimozei este probabil sa fie excelent, daca starea este diagnosticata si tratata rapid. Poate aparea o cantitate mica de sangerare, deoarece pielea este retrasa, dar rezultate negative pe termen lung sunt rare. Recidiva parafimozei poate fi destul de frecventa. Circumcizia poate preveni reaparitie odata ce umflarea s-a calmat. Daca parafimoza este lasata netratata, pot aparea leziuni grave, inclusiv pierderea fluxului sanguin si pierderea potentiala a varfului penisului.

Citeste detalii despre alte operatii estetice