Operatie grasime burta

operatie eliminare grasime burta Bucuresti – Timisoara

Ce inseamna operatia de grasime burta

Operatia de indepartare a grasimii de la burta se face prin liposuctie, o procedura populara de conturare corporala si se claseaza in mod constant printre cele mai frecvente proceduri estetice efectuate in lume. Ne ofera posibilitatea de a elimina grasimile nedorite si de a crea rapid un contur mai bun al corpului, cu risc scazut de complicatii. Liposuctia traditionala implica incizii foarte mici prin care se injecteaza lichid pentru anestezie si pentru a preveni sangerarea, urmata de utilizarea unei canule (tub special) pentru a aspira grasimea din zone precise ale corpului.

Ce presupune operatia de scoatere grasime burta cunoscuta sub numele de liposuctie?

Scopul liposuctiei este crearea unui contur corporal mai placut. Liposuctia este o procedura 3D in care mai putin poate fi adesea mai mult. Indepartarea de prea multa grasime dintr-o zona poate duce uneori la proportii incorecte. Acesta este motivul pentru care este atat de important ca liposuctia sa fie efectuata de un chirurg plastician cu experienta in astfel de operatii. Alte considerente speciale pentru liposuctie includ plasarea inciziilor. La urma urmei, un alt lucru pe care il doriti in urma procedurii dumneavoastra este ca cicatricile sa fie cat mai putin vizibile sau chiar inexistente.

operatie grasime burta

Operatie cu ultrasunete, pentru grasimea de la burta

Acest tratament implica aceiasi pasi exacti ca liposuctia traditionala pentru burta, cu toate acestea, inainte de aspirarea grasimii de la nivelul burtii, se introduce o canula speciala, care elibereaza energie ce ajuta la topirea grasimii inainte de aspiratie din zona burtii. Indepartarea grasimilor cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, este mai putin invaziva fata de metodele clasice de lipoaspiratie de la nivelul burtii.

 

In cele din urma, mult mai important decat tehnica exacta, este nivelul de calificare al chirurgului care efectueaza procedura. Trebuie sa aiba in vedere viziunea corecta despre cum sa produca o forma estetica armonioasa si sa elimine cu precizie grasimea din locatiile potrivite, pentru a efectua planul de tratament corect.

Cine este candidatul ideal pentru operatia de scoatere grasime de pe burta?

Operatia de scoatere a grasimii de la burta, iti poate imbunatati aspectul si imaginea de sine, dar nu poate schimba neaparat contururile corpului, pentru a-ti indeplini idealul. Cei mai buni candidati sunt persoanele sanatoase, care nu sunt supraponderale in mod semnificativ si care au zone localizate de exces de grasime fara, sa atarne pielea libera. Acest ultim punct este foarte important deoarece pielea are o capacitate limitata de a se micsora pentru a se potrivi cu noul contur al abdomenului dupa scoaterea grasimii de la burta.

 

De exemplu, femeile care au avut mai multi copii, au in mod obisnuit pielea abdominala mai lasata, cu vergeturi (un semn ca pielea nu se va micsora dupa liposuctie) si prin urmare, sunt de obicei candidate mai bune pentru o abdominoplastie. Inainte de a alege sa te operezi, gandeste-te cu atentie la asteptarile tale si discuta-le in detaliu cu Dr. Levy.

Ce se intampla la primul consult pentru eliminarea grasimii de pe burta?

In timpul primului consult pentru liposuctie abdominala, Dr. Levy va stabili daca esti un bun candidat pentru operatie. Vei discuta despre un istoric complet al sanatatii, cu accent pe orice boala majora sau interventii chirurgicale anterioare. Dr. Levy va dori sa stie detalii despre dieta si obiceiurile de efort fizic si despre istoricul oricarei pierderi sau cresteri majore in greutate. Este important sa mentionezi daca fumezi si daca iei medicamente, suplimente, deoarece acestea pot avea un impact mare asupra interventiei chirurgicale.

 

In timpul consultatiei, Dr. Levy va face o evaluare generala a continutului si distributiei grasimilor, a tonusului pielii si a tonusului muscular. Anumite masuratori ale corpului pot fi facute pentru a urmari conturul imbunatatit dupa operatie.

Ce se intampla la o operatie de grasime de pe burta?

Operatia de eliminare grasime de pe burta, se poate face cu anestezia generala. Asta inseamna ca vei dormi complet si nu vei simti nimic in timpul interventiei chirurgicale. Timpul pentru extragerea grasimii de pe burta, este destul de variabil, din nou in functie de cate zone sunt tratate si poate varia de la 1 ora la 5 sau mai multe ore. Inciziile vor fi acoperite si un articol de imbracaminte de compresie poate fi plasat la sfarsitul interventiei chirurgicale. Articolele de imbracaminte de compresie (sau o burtiera) ajuta la vindecarea mai rapida.

 

Dupa operatie, vei ramane in zona de recuperare postoperatorie timp de 24 de ore, pana cand vei fi gata sa mergi acasa.

Care sunt riscurile pentru Operatie grasime burta?

Toate procedurile chirurgicale prezinta o anumita incertitudine si risc, iar liposuctia la burta nu difera. Desi exista multe complicatii posibile, vestea buna este ca riscul combinat de a avea orice complicatie majora este rar, atata timp cat chirurgul este instruit corespunzator si procedura este efectuata intr-o unitate bine echipata.

 

Ca si complicatii postoperatorii, infectia sau sangerarea este destul de rara in cazul liposuctiei grasimii de pe burta. Ocazional, se poate acumula lichid sub piele, care ar putea fi necesar sa fie drenat. De asemenea, pielea poate fi deteriorata daca nu este protejata corespunzator, atunci cand se utilizeaza energie cu ultrasunete.

 

Complicatiile mai frecvente includ: asimetria in contur de la o parte a corpului la cealalta si ondularea pielii peste zona tratata. Riscul de ondulare creste pe masura ce se elimina cantitati excesive de grasime in orice zona. Cicatricile de la liposuctie sunt destul de mici si bine ascunse. Chiar si atunci cand nu se vindeca bine, de obicei nu sunt evidente.

Cum este recuperarea dupa operatia de grasime la burta?

Daca simti o durere semnificativa, de obicei dureaza doar cateva zile si poate fi controlata cu medicamente prescrise. Zona burtii, poate sa fie usor umflate sau invinetita. Ti se va cere sa faci miscare, de indata ce vei putea. Ti se vor oferi instructiuni cu privire la modul de ingrijire pentru orice pansament, iar majoritatea pacientilor, pot face dus la 1-2 zile dupa operatie.

 

De asemenea, pentru cateva zile dupa operatie, este normal sa se scurga un lichid rosiatic din incizii. Orice sutura va fi indepartata intr-o saptamana, dar daca este posibil sa ti se recomanda sa porti un articol de imbracaminte de compresie, timp de cateva saptamani.

 

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la serviciu dupa cateva zile pana la o saptamana, dar acest lucru depinde de locul de munca si de cat de extinsa este extragerea grasimii de pe burta. Va trebui sa te abtii de la orice exercitiu fizic timp de 2-3 saptamani si de la exercitii grele timp de 4-6 saptamani. Dupa 4 luni, vei putea relua oricare din activitatile anterioare.

 

In prima saptamana dupa operatie, va fi dificil sa vezi rezultate, din cauza ca zona de operatie, va fi usor umflata si probabil ca ai castigat in greutate din umflare si lichidele injectate in timpul interventiei chirurgicale. O mare parte din umflaturi si vanatai dispar in 2-3 saptamani, dar dureaza aproximativ 3-4 luni pana cand vei vedea rezultatele adevarate. Cu toate acestea, este important sa mananci corect si sa faci miscare regulata, astfel incat sa te mentii.

 

Contacteaza-ne daca esti interesat de procedura de eliminare grasime de la burta.

vaser romania
Liposuctie Vaser PRO

Citeste detalii despre alte operatii estetice

operatie liposuctie grasime burta; operatie lipoaspiratie grasime burta; eliminare grasime burta operatie; Liposuctie Abdominala Bucuresti – Timisoara