Operatie grasime burta

operatie eliminare grasime burta Bucuresti – Timisoara

  • Ce inseamna operatia de grasime burta

Operatia de indepartare a grasimii de la burta se face prin liposuctie, o procedura populara de conturare corporala si se claseaza in mod constant printre cele mai frecvente proceduri estetice efectuate in lume. Ne ofera posibilitatea de a elimina grasimile nedorite si de a crea rapid un contur mai bun al corpului, cu risc scazut de complicatii.

 

Liposuctia traditionala implica incizii foarte mici prin care se injecteaza lichid pentru anestezie si pentru a preveni sangerarea, urmata de utilizarea unei canule (tub special) pentru a aspira grasimea din zone precise ale corpului.

 

  • Ce presupune operatia de scoatere grasime burta cunoscuta sub numele de liposuctie?

Scopul liposuctiei este crearea unui contur corporal mai placut. Liposuctia este o procedura 3D in care mai putin poate fi adesea mai mult. Indepartarea de prea multa grasime dintr-o zona poate duce uneori la proportii incorecte.

 

Acesta este motivul pentru care este atat de important ca liposuctia sa fie efectuata de un chirurg plastician cu experienta in astfel de operatii.

 

Alte considerente speciale pentru liposuctie includ plasarea inciziilor. La urma urmei, un alt lucru pe care il doriti in urma procedurii dumneavoastra este ca cicatricile sa fie cat mai putin vizibile sau chiar inexistente.

 

  • Liposuctie sau operatie grasime burta asistata cu ultrasunete VASER PRO

Aceasta este cea mai noua forma de liposuctie si include liposuctia cu ultrasunete VASER PRO si Lipoaspiratia cu Vibrasat PRO pentru burta.

 

Acest tratament implica aceiasi pasi exacti ca liposuctia traditionala pentru burta, cu toate acestea, inainte de aspirarea grasimii, se introduce o canula speciala care elibereaza energie ce ajuta la topirea grasimii inainte de aspiratie din zona burtii.

 

Indepartarea grasimilor cu ajutorul tehnologiei VASER PRO este mai putin invaziva fata de metodele clasice de lipoaspiratie de la nivelul burtii.

 

In cele din urma, mult mai important decat tehnica exacta este nivelul de calificare al chirurgului care efectueaza procedura. Trebuie sa aiba in vedere viziunea corecta despre cum sa produca o forma estetica armonioasa si sa elimine cu precizie grasimea din locatiile potrivite, pentru a efectua planul de tratament corect.

 

  • Cine este candidatul ideal pentru operatia de scoatere grasime burta (liposuctie)?

Liposuctia va poate imbunatati aspectul si imaginea de sine, dar nu poate schimba neaparat contururile corpului pentru a va indeplini idealul. Cei mai buni candidati sunt persoanele sanatoase, care nu sunt supraponderale in mod semnificativ si care au zone localizate de exces de grasime fara sa atarne pielea libera.

 

Acest ultim punct este foarte important deoarece pielea are o capacitate limitata de a se micsora pentru a se potrivi cu noul contur al abdomenului dupa aspiratie. Astfel pacientii cu exces de piele pot arata mai rau dupa liposuctie, necesitand indepartarea acesteia, in primul rand daca operatia este facuta de un chirurg plastician fara experienta.

 

De exemplu, femeile care au avut mai multi copii au in mod obisnuit pielea abdominala mai lasata, cu vergeturi (un semn ca pielea nu se va micsora dupa liposuctie) si prin urmare, sunt de obicei candidate mai bune pentru o abdominoplastie. Inainte de a alege sa va operati, ganditi-va cu atentie la asteptarile dumneavoastra si discutati-le in detaliu cu Dr. Levy.

 

  • Ce se intampla la primul consult pentru eliminarea grasimii de pe burta (liposuctie abdominala)?

In timpul primului consult pentru liposuctie abdominala, Dr. Levy va stabili daca sunteti un bun candidat la operatie. Veti discuta despre un istoric complet al sanatatii, cu accent pe orice boala majora sau interventii chirurgicale anterioare.

 

Dr. Levy va dori sa stie detalii despre dieta si obiceiurile de efort fizic si despre istoricul oricarei pierderi sau cresteri majore in greutate. Este important sa mentionati daca fumati si daca luati medicamente, suplimente, deoarece acestea pot avea un impact mare asupra interventiei chirurgicale.

 

In timpul consultatiei, Dr. Levy va face o evaluare generala a continutului si distributiei grasimilor, a tonusului pielii si a tonusului muscular. Anumite masuratori ale corpului pot fi facute pentru a urmari conturul imbunatatit dupa operatie.

 

Pe baza acestei evaluari amanuntite, Dr. Levy va descrie nu numai ce abordare este cea mai buna pentru dumneavoastra, ci si diferitele alternative si toate riscurile si limitarile asociate cu fiecare dintre acestea. De exemplu, daca sunteti un candidat mai bun pentru abdominoplastie sau pentru un mix de liposuctie si abdominoplastie, veti afla acest aspect de la prima consultatie.

 

  • Ce se intampla la o operatie de grasime burta sau liposuctie?

Operatia de eliminare grasime de pe burta se poate face cu anestezia generala. Asta inseamna ca veti dormi complet si nu simtiti nimic in timpul interventiei chirurgicale, in timp ce cu sedare sunteti treaz usor treaz si anesteziat local in zona de operatie.

 

Timpul pentru extragerea grasimii de pe burta (liposuctie abdominala) este destul de variabil, din nou in functie de cate zone sunt tratate si poate varia de la 1 ora la 5 sau mai multe ore. Inciziile vor fi acoperite liber cu tifon si un articol de imbracaminte de compresie poate fi plasat la sfarsitul interventiei chirurgicale. Articolele de imbracaminte de compresie (sau o burtiera) ajuta la vindecarea mai rapida.

 

Dupa operatie, veti ramane in zona de recuperare postoperatorie pana cand sunteti gata sa mergeti acasa.

 

  • Care sunt riscurile operatiei eliminarii grasimii de pe burta?

Toate procedurile chirurgicale prezinta o anumita incertitudine si risc, iar liposuctia la burta nu difera. Desi exista multe complicatii posibile, vestea buna este ca riscul combinat de a avea orice complicatie majora este rar, atata timp cat chirurgul dumneavoastra este instruit corespunzator si procedura este efectuata intr-o unitate bine echipata. Nu acceptati niciodata preturi reduse, oferte sau planuri de operatie nediscutate anterior.

 

Urmatoarele reprezinta unele dintre complicatiile posibile. In cazuri rare, in special in cazul liposuctiei cu volum foarte mare, pot aparea complicatii.

 

Infectia sau sangerarea este destul de rara in cazul liposuctiei. Ocazional, se poate acumula lichid sub piele care ar putea fi necesar sa fie drenat. De asemenea, pielea poate fi deteriorata daca nu este protejata corespunzator atunci cand se utilizeaza energie cu ultrasunete.

 

Complicatiile mai frecvente includ asimetria in contur de la o parte a corpului la cealalta si ondularea pielii peste zona tratata. Riscul de ondulare creste pe masura ce se elimina cantitati excesive de grasime in orice zona. Cicatricile de la liposuctie sunt destul de mici si bine ascunse. Chiar si atunci cand nu se vindeca bine, de obicei nu sunt evidente.

 

  • Cum este recuperarea dupa operatia de grasime la burta?

Daca simtiti o durere semnificativa, de obicei dureaza doar cateva zile si poate fi controlata cu medicamente prescrise. Asteptati-va ca zonele tratate sa fie umflate si invinetite.

 

Veti fi incurajat sa va plimbati de indata ce puteti. Vi se vor oferi instructiuni cu privire la modul de ingrijire pentru orice pansament, iar majoritatea pacientilor pot face dus la 1-2 zile dupa operatie.

 

De asemenea, pentru cateva zile dupa operatie este normal sa se scurga un lichid rosiatic din incizii. Orice sutura va fi indepartata intr-o saptamana, dar daca vi se recomanda sa purtati un articol de imbracaminte de compresie, medicul dumneavoastra ar putea dori sa purtati acest obiect vestimentar continuu timp de cateva saptamani.

 

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la serviciu dupa cateva zile pana la o saptamana, dar acest lucru depinde de locul de munca si de cat de extinsa este liposuctia.

 

Va trebui sa va abtineti de la orice exercitiu fizic timp de 2-3 saptamani si de la exercitii grele timp de 4-6 saptamani. Dupa 4 luni veti putea relua oricare din activitatile anterioare.

 

In prima saptamana dupa operatie va fi dificil sa vedeti rezultate din cauza ca zona de operatie va fi usor umflata si probabil ca ati castigat in greutate din umflare si lichidele injectate in timpul interventiei chirurgicale.

 

O mare parte din umflaturi si vanatai dispar in 2-3 saptamani, dar dureaza aproximativ 3-4 luni pana cand vedeti rezultatele adevarate. Cu toate acestea, este important sa mancati corect si sa faceti miscare regulata, astfel incat sa va mentineti.

 

Daca sunteti interesat de procedura de eliminare grasime de la burta, contactati-ne acum!

vaser romania
Liposuctie Vaser PRO

Operatie liposuctie grasime burta | Operatie lipoaspiratie grasime burta | Eliminare grasime burta operatie | Liposuctie Abdominala Bucuresti – Timisoara

Citeste detalii despre alte operatii estetice