OPERATIE ESTETICA MANDIBULA

mandibuloplastie Bucuresti Timisoara

Operatia maxilarului (mandibuloplastie) pentru a obtine acel V-line este o procedura cosmetica care va modifica linia maxilarului si barbia astfel incat sa para mai conturate si mai inguste. Operatie estetica de mandibula. Aceasta procedura este o interventie chirurgicala majora. Desi riscul de complicatii este scazut, uneori apar infectii si alte reactii adverse grave. Rezultatele dupa vindecare variaza. Din acest motiv va recomandam sa veniti la Dr. Levy la un consult GRATUIT, ca sa aflati mai multe informatii.

 

Operatie estetica mandibula

Operatia maxilarului, numita si mandibuloplastie, este utilizata pentru a va face linia maxilarului sa para mai ingusta. Anumite culturi asociaza maxilarul si barbia in forma de V cu feminitatea si frumusetea feminina. Persoanele care sunt interesate de aceasta procedura sunt de obicei cele care isi doresc sa aiba o forma mai ascutita a maxilarului si a barbiei.

 

Riscuri operatie estetica mandibula:

Operatia maxilarului are unele riscuri, la fel ca orice tip de interventie chirurgicala.

Operatia maxilarului V-line, numita si mandibuloplastie se realizeaza sub anestezie totala. Pentru reductia mandibulara inciziile sunt realizate in interiorul gurii intre dintii inferiori si obraz apoi se realizeaza reductia osului la nivelul marginii mandibulare atat cat s-a stabilit preoperator.

Prin aceleasi incizii se poate realiza si reductia muschiului maseter care daca este hipertrofiat contribuie la exacerbarea unghiului mandibulei si la latirea partii inferioare a fetei. In pasul urmator se realizeaza remodelarea osului de la nivelul barbiei. Barbia poate fi ingustata, redusa sau proiectata spre interior in functie de necesitati.

Pentru proiectie se pot folosi implante faciale sintetice. Osul numit zigoma de la nivelul obrazului poate si el sa fie modelat, cel mai frecvent necesita o impactare deoarece este prea lat in raport cu trasaturile fetei. Prin indepartarea partii mai largi a oaselor mandibulei, maxilarul capata o forma mai triunghiulara.

 

Odata ce interventia chirurgicala este completa si ati terminat si cu procesul de recuperare, aceste modificari ale osului maxilarului si barbiei se pot observa. Inainte de operatie, veti avea o consultatie extinsa despre rezultatele si asteptarile dumneavoastra. S-ar putea sa va marcheze fata cu un marker imediat inainte de a merge in sala de operatie pentru a confirma locurile de interventie chirurgicala.

 

Unele persoane aleg sa aiba un implant de barbie (genioplastie) ca parte suplimentara a acestei proceduri, dar acest lucru nu este intotdeauna necesar.

Aceasta operatie va dura aproximativ 1 pana la 2 ore.

Dupa procedura, veti fi adus intr-o camera de recuperare in timp ce va treziti din anestezie. Este posibil sa fie nevoie sa stati cel putin o noapte in spital pentru a fi monitorizat inainte de a putea merge acasa pentru a va recupera in totalitate.

 

La fel ca orice interventie chirurgicala, chirurgia maxilarului V-shape are riscuri si efecte secundare. Reactiile adverse frecvente includ:

  • durere si vanatai
  • cefalee in urma anesteziei generale
  • umflaturi si inflamatii
  • sangerare si drenaj
  • vindecare inegala sau asimetrie a maxilarului
  • leziuni ale nervilor care provoaca amorteala a buzei sau zambet asimetric

 

Mai rar, interventia chirurgicala in linie V poate duce la o infectie. Cereti ajutor medical de urgenta daca aveti simptome de infectie, cum ar fi:

  • febra
  • greata
  • ameteala
  • drenaj verde, galben sau negru din rana

 

Recuperarea dupa interventia chirurgicala dureaza cateva saptamani. La inceput, fata se va simti umflata. Este posibil sa simtiti o anumita durere si disconfort. Dr. Levy va poate prescrie analgezice pentru a suporta mai usor durerea.

 

Va trebui sa purtati o imbracaminte de compresie in jurul barbiei, maxilarului si gatului pentru a va asigura ca inciziile se vindeca corect.

 

Dupa aproximativ 1 saptamana, umflatura va incepe sa scada si este posibil sa va faceti o prima impresie asupra rezultatelor interventiei chirurgicale. Nu veti putea vedea pe deplin cum arata noua dumneavoastra mandibula pana la finalizarea recuperarii. Acest lucru poate dura pana la 3 saptamani.

 

Rezultatele acestei proceduri sunt permanente. Va asteptam la Dr. Levy Medical Center, la un consult. Pentru orice operatie estetica, apelati intotdeauna la un chirurg plastician cu experienta si nu acceptati preturi reduse! Cu sanatatea nu este de joaca!