Lob ureche despicat

operatie chirurgicala lob ureche despicat Bucuresti Timisoara

Cum se trateaza Lobul despicat al urechii?

Operatia de reparare a lobului despicat al urechii, va inchide gaurile alungite ale cercelului sau lobii urechii rupti. Dupa ani de zile purtand cercei grei, gaurile se pot intinde si pot arata deformate. Uneori bebelusii care sunt fascinati de cerceii atarnati, se prind de ei si afecteaza lobul urechii.

 

O persoana care are nevoie de repararea lobului urechii chirurgical, la fel ca orice candidat bun pentru orice operatie estetica, trebuie sa aiba o stare buna de sanatate, sa nu aiba boli active sau afectiuni medicale grave, preexistente si trebuie sa aiba asteptari realiste cu privire la rezultatul interventiei chirurgicale.

 

Din nou, ca in cazul oricarei interventii chirurgicale plastice, un bun candidat pentru repararea lobului urechii este de preferat sa fie nefumator sau cel putin sa renunte la acest „sport” pentru perioada recomandata de Dr. Levy.

Ce tip de anestezie se foloseste?

Repararea lobului urechii este in general o procedura minora care poate fi efectuata cu un anestezic local. La injectarea anestezicului in lobul urechii pacientului, lobul urechii va deveni usor amortit. Desigur, vei ramane treaz pe durata intregului proces.

Anestezia din lobul urechii se va epuiza dupa cateva ore si vei simti un usor disconfort in zona, imediat, pentru o perioada scurta de timp. Din fericire acest disconfort este usor de gestionat cu medicamentele pentru durere prescrise de medic, daca va fi cazul.

lob ureche despicat

In ce consta interventia chirugicala de reparare a lobului urechii despicat?

Repararea lobului urechii variaza de la simpla cusatura a unei gauri alungite ale cercelului sau al unui lob al urechii rupt, la reconstructia totala a lobului urechii. Pentru o refacere simpla ale gaurilor intinse ale cerceilor sau rupturilor din cercei, se va face o procedura rapida care dureaza 30 de minute pe fiecare parte. Dupa anestezierea zonei, Dr. Levy te va pregati pentru operatie.

 

Aceste margini ale urechii, vor fi apoi unite impreuna, pentru a reconstitui conturul normal curbat al lobului urechii. Cusaturile minuscule sunt folosite pentru a lega lobul urechii la loc, fiind aproape la fel de fine ca un fir de par uman. Dupa operatie trebuie sa eviti orice presiune asupra urechii. De obicei, la 6 saptamani dupa procedura, urechea poate fi strapunsa din nou pentru un nou cercel. Repararea dimensiunii, in functie de nevoia de a intinde lobul urechii, poate fi mai complicata.

 

Repararea dimensiunii lobului urechii este abordata cu diferite tehnici. In anumite situatii, chirurgul trebuie sa construiasca intregul lob al urechii. Scopul operatiei este de a face lobii urechilor sa arate natural si simetric.

Repararea lobului urechii rupt

Repararea lobului urechii este un proces de inchidere a lobilor urechii care au fost rupti din diferite motive. Aceste tipuri de leziuni pot aparea in orice fel de moduri, dar una dintre cele mai frecvente este atunci cand un cercel se blocheaza sau este apucat si tras de un copil mic. Acest lucru va rupe lobul urechii provocand dureri si sangerari etc. Acest lucru poate fi reparat cu o operatie usoara, sub anestezie locala. Dupa finalizarea operatiei lobului urechii rupte, majoritatea pacientilor vor fi complet vindecati si gata sa poarte cercei noi in termen de 6 pana la 8 saptamani. Cu toate aceasta, acest interval de timp vine cu cateva avertismente, inclusiv incapacitatea de a purta cercei grei timp de 2 pana la 3 luni de la procedura.

Reparare lob ureche despicat

Daca ai lobul urechii divizat, singura optiune pentru a repara zona deteriorata, este o interventie chirurgicala minora, care necesita un anestezic local. Operatia este deosebit de importanta pentru cei care doresc sa poarte cercei dupa aceea. Un lob al urechii divizat, este una dintre cele mai frecvente leziuni care apar in ureche sau in jurul acesteia. O astfel de leziune provine in general de la purtarea unor cercei grei, care provoaca suferinta pe lobul urechii, un cercel pozitionat necorespunzator sau traume semnificative in zona, cum ar fi un cercel care se insurubeaza si se trage de pe lob.

 

Indiferent de modul in care s-a produs ranirea, este complet posibil sa se fixeze lobul urechii. Se poate forma o mica cicatrice in locul in care s-a produs ruptura, care poate fi usor ascunsa cu un cercel.

Cat dureaza recuperarea?

Cand mergi acasa vei fi sfatuit de chirurgul plastician cum sa ingrijesti operatia. Poti uda lobul urechii si te poti spala in mod normal, evita doar frecarea lobului urechii. Dupa 7 zile va trebui sa te intoarci pentru o consultatie. Timpul de recuperare dupa operatia de reparare a lobului urechii despicat, este de aproximativ o saptamana si iti sugeram sa eviti orice exercitii fizice in acest timp, pentru a reduce la minimum orice sangerare din rana.

Care sunt riscurile operatiei?

La fel ca in cazul oricarei operatii estetice, exista anumite riscuri cu privire la operatia de reparare a lobului urechii despicat. Acestea includ: sangerari, infectii si cicatrici nefavorabile. O complicatie neobisnuita, este cicatrizarea hipertrofica sau cheloida, unde se formeaza o cicatrice excesiv vizibila pe lobul urechii.

Alte operatii estetice