Lob ureche despicat

operatie chirurgicala lob ureche despicat Bucuresti Timisoara

  • Care este procedura ce trateaza aceasta problema?

Operatia de reparare a lobului urechii va inchide gaurile alungite ale cercelului sau lobii urechii rupti. Dupa ani de zile purtand cercei grei, gaurile se pot intinde si pot arata deformate. Uneori ebelusii care sunt fascinati de cerceii atarnati se prind de ei si afecteaza lobul urechii.

 

  • Cine este un candidat bun pentru aceasta interventie?

Un candidat bun pentru repararea lobului urechii chirurgical, la fel ca orice candidat bun pentru orice interventie chirurgicala plastica, trebuie sa aiba o stare buna de sanatate, sa nu aiba boli active sau afectiuni medicale grave, preexistente si trebuie sa aiba asteptari realiste cu privire la rezultatul interventiei chirurgicale. Din nou, ca in cazul oricarei interventii chirurgicale plastice, un bun candidat pentru repararea lobului urechii este de preferat sa fie nefumator sau cel putin sa renunte la acest „sport” pentru perioada recomandata de Dr. Levy.

 

  • Ce tip de anestezie se foloseste pentru chirurgia lobului urechii?

Repararea lobului urechii este in general o procedura minora care poate fi efectuata cu un anestezic local. La injectarea anestezicului in lobul urechii pacientului, lobul urechii va deveni usor amortit. Desigur, veti ramane treaz pe durata intregului proces. Anestezia din lobul urechii se va epuiza dupa cateva ore si veti simti un usor disconfort in zona imediata pentru o perioada scurta de timp. Din fericire acest disconfort este usor de gestionat cu medicamentele pentru durere prescrise de medic, daca va fi cazul.

 

  • In ce consta interventia chirugicala de reparatie a lobului urechii despicat?

Repararea lobului urechii variaza de la simpla cusatura a unei gauri alungite ale cercelului sau al unui lob al urechii rupt, la reconstructia totala a lobului urechii.

 

Pentru o refacere simpla ale gaurilor intinse ale cerceilor sau rupturilor din cercei, se va face o procedura rapida care dureaza 30 de minute pe fiecare parte. Dupa amortirea zonei, Dr. Levy va va pregati pentru operatie.

 

Aceste margini vor fi apoi suturate impreuna pentru a reconstitui conturul normal curbat al lobului urechii. Cusaturile minuscule sunt folosite pentru a lega lobul urechii la loc, fiind aproape la fel de fine ca un fir de par uman.

 

Dupa operatie trebuie sa evitati orice presiune asupra urechii. De obicei, la 6 saptamani dupa procedura, urechea poate fi strapunsa din nou. Repararea dimensiunii, in functie de nevoia de a intinde lobul urechii, poate fi mai complicata.

 

Repararea dimensiunii lobului urechii este abordata cu diferite tehnici. In anumite situatii, chirurgul trebuie sa construiasca intregul lob al urechii. Scopul operatiei este de a face lobii urechilor sa arate natural si simetric.

 

  • Repararea lobului urechii rupt

Repararea lobului urechii este un proces de inchidere a lobilor urechii rupti. Aceste tipuri de leziuni pot aparea in orice fel de moduri, dar una dintre cele mai frecvente este atunci cand un cercel se blocheaza sau este apucat si tras de un copil mic. Acest lucru va rupe lobul urechii provocand dureri imense, sangerari etc.. Acest lucru poate fi reparat cu o procedura sub anestezie locala. Dupa finalizarea operatiei lobului urechii rupte, majoritatea pacientilor vor fi complet vindecati si gata sa poarte cercei noi in termen de 6 pana la 8 saptamani. Cu toate aceasta, acest interval de timp vine cu cateva avertismente, inclusiv incapacitatea de a purta cercei grei timp de 2 pana la 3 luni de la procedura.

 

  • Repararea lobului urechii despicate.

Cand aveti lobul urechii divizat, singura optiune pentru a repara zona deteriorata este sa va supuneti unei interventii chirurgicale minore, care necesita un anestezic local. Operatia este deosebit de importanta pentru cei care doresc sa poarte cercei dupa aceea. Un lob al urechii divizat este una dintre cele mai frecvente leziuni care apar in ureche sau in jurul acesteia. O astfel de leziune provine in general de la purtarea unor cercei grei, care provoaca suferinta pe lobul urechii, un cercel pozitionat necorespunzator sau traume semnificative in zona, cum ar fi un cercel care se insurubeaza si se trage de pe lob. Indiferent de modul in care s-a produs ranirea, este complet posibil sa se fixeze lobul urechii. Se poate forma o mica cicatrice in locul in care s-a produs dauna, care poate fi usor ascunsa cu un cercel.

 

  • Cat dureaza recuperarea dupa o astfel de interventie?

Cand mergeti acasa veti fi sfatuit de chirurgul plastician cum sa va ingrijiti operatia. Puteti uda lobul urechii si va puteti spala si face dus in mod normal, evitati doar sa frecati lobii urechii. Dupa 7 zile va trebui sa va intoarceti pentru o vizita de urmarire pentru a elimina cusaturile. Timpul de recuperare dupa operatia de reparare a lobului urechii despicat este de aproximativ o saptamana si va sugeram sa evitati orice exercitii fizice in acest timp, pentru a reduce la minimum orice sangerare din rana.

 

  • Care sunt riscurile chirurgiei de reparatie a lobului urechii?

La fel ca in cazul oricarei proceduri exista anumite riscuri cu operatia de reparare a lobului urechii divizat. Acestea includ: sangerari, infectii si cicatrici nefavorabile. O complicatie neobisnuita dar grava, este cicatrizarea hipertrofica sau cheloida, unde se formeaza o cicatrice excesiv vizibila pe lobul urechii.

DETALII SUPLIMENTARE


• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau in rate
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• consultatii online se fac NON-STOP
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 08:00 – 20:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Operatie lob ureche despicat | Lobul urechii despicat | Reconstructie lob ureche | Reconstructie chirurgicala lobul urechii | Reconstructie lob ureche Bucuresti | Refacere lob ureche

click pentru apel telefonic
WhatsApp Buna, sunt Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?