FIMOZA

Fimoza la copii – adulti. Operatie. Tratament

Dr. Levy este singurul chirurg plastician din Romania care opereaza copiii. In situatia in care copilul dumneavoastra necesita un tratament chirurgical (otoplastie, cicatrici, circumcizie, etc.), va beneficia de operatie GRATUITA in cadrul clinicilor Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara.

Ce este fimoza?

Fimoza este o afectiune in care preputul nu poate fi retras din jurul varfului penisului. Un preput strans este frecvent la baietii care nu sunt circumcizati, dar de obicei nu mai este o problema pana la varsta de 3 ani. Ea poate aparea in mod natural sau poate fi rezultatul cicatricilor. Este posibil ca baietii tineri sa nu aiba nevoie de tratament pentru fimoza, cu exceptia cazului in care ingreuneaza urinarea sau cauzeaza alte simptome. Pe masura ce acesti baieti cresc, nevoia de tratament creste.

 

Care sunt simptomele fimozei?

Principalul simptom al fimozei este incapacitatea de a retrage preputul pana la varsta de 3 ani. Preputul se relaxeaza de obicei in timp, dar acest proces poate dura mai mult la unii baieti. Pana in jurul varstei de 17 ani, un baiat ar trebui sa-si poata retrage cu usurinta preputul. Un alt simptom comun al fimozei este umflarea preputului in timpul urinarii.

 

Care sunt cauzele acestei afectiuni?

Fimoza poate aparea in mod natural. Nu este clar de ce apare la unii baieti si la altii nu. Afectiunea poate apararea si daca preputul este retras cu forta. Acest lucru poate dauna pielii si poate produce cicatrici, ceea ce face mai dificila retragerea preputului mai tarziu. Inflamatia sau o infectie a preputului, sau a capului penisului poate provoca de asemenea, fimoza la baieti sau la barbati. Balanita este o inflamatie a glandului. Uneori este rezultatul unei igiene precare sau a unei infectii a preputului. Una dintre infectiile care pot duce la balanita se numeste lichen scleros. Este o afectiune a pielii care poate fi declansata de un raspuns imun anormal sau de un dezechilibru hormonal. Simptomele pot include pete albe sau plasturi pe preput. Pielea poate avea mancarime si se rupe usor.

 

Cand trebuie cautat ajutor specializat?

Unele cazuri de fimoza pot ramane netratate, in special in randul baietilor tineri. Puteti astepta sa vedeti daca problema se rezolva singura pe masura ce fiul dumneavoastra creste daca nu exista simptome sau complicatii. Daca fimoza interfereaza cu erectile sanatoase, sau urinarea sau daca exista alte simptome, atunci fiul dumneavoastra ar trebui sa consulte un medic.

 

Infectiile recurente ale glandului sau preputului trebuie, de asemenea, evaluate de un medic. Semnele unei infectii pot include urmatoarele: modificari ale culorii glandului sau preputului, prezenta petelor sau a unei eruptii cutanate, durere, mancarime, umflatura.

 

Care este tratamentul pentru fimoza?

Un examen fizic si o evaluare a simptomelor fiului dumneavoastra sunt de obicei suficiente pentru a diagnostica fimoza sau o afectiune de baza, cum ar fi balanita. Tratarea balanitei sau a unui alt tip de infectie incepe de obicei cu un tampon de preput care urmeaza sa fie studiat intr-un laborator. O infectie bacteriana va necesita antibiotice, in timp ce o infectie fungica poate necesita unguente antifungice. Daca nu exista infectie sau alta boala care provoaca fimoza si se pare ca preputul strans este pur si simplu o dezvoltare naturala, pot exista mai multe optiuni de tratament disponibile. In functie de gravitatea afectiunii, retragerea usoara zilnica a preputului poate fi suficienta pentru a rezolva problema. Un unguent topic poate fi folosit pentru a ajuta la inmuierea preputului si pentru a face retragerea mai usoara. Unguentul este masat in zona din jurul glandului si a preputului de 2 ori pe zi timp de cateva saptamani. In cazuri mai grave poate fi necesare circumcizia sau o procedura chirurgicala similara.

 

Circumcizia presupune indepartarea intregului preput. Este posibila si indepartarea chirurgicala a unei parti a preputului. In timp ce circumcizia se face de obicei in copilarie, operatia poate fi efectuata la un barbat de orice varsta. Circumcizia poate fi necesara daca fiul dumneavoastra are balanita recurenta, infectii ale tractului urinar sau alte infectii.

 

  • Daca retragerea zilnica este suficienta pentru a slabi preputul, tragand usor la baie sau la urinare, ar trebui sa fie suficient pentru a tine penisul departe de orice complicatii legate de igiena.

 

Fimoza poate fi o afectiune grava si dureroasa. Cu toate acestea, este tratabil, iar rezultatele sunt de obicei foarte bune. Cheia este sa solicitati asistenta medicala atunci cand simptomele devin evidente. De asemenea ar trebui sa va amintiti ca fiecare copil se dezvolta cu o viteza diferita si in multe moduri subtil diferite. Daca un fiu are fimoza nu exista nici un motiv sa credem ca si alt fiu va avea aceeasi afectiune.

tratament fimoza; operatie fimoza; fimoza la barbatii adulti; fimoza la barbati; fimoza la baieti; operatie fimoza bucuresti;

Citeste detalii despre alte operatii estetice