CLITOROPLASTIE

operatie clitoroplastie Bucuresti Timisoara

Clitoroplastia este o procedura chirurgicala care rafineaza sau imbunatateste aspectul clitorisului unei femei. Se poate efectua, de asemenea, pentru a crea un clitoris artificial la barbatii supusi unei interventii chirurgicale de realocare a sexului. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de reducerea capotei clitoriene, deoarece poate reduce dimensiunea acesteia la unele paciente. Clitorisul este o parte mica, dar foarte sensibila a organelor genitale feminine. Este considerat pe scara larga ca echivalentul feminin al penisului. Este adesea ascuns, partial sau complet de capota clitoridiana, cunoscuta si sub numele de preput clitoral, care este un fald de piele care alcatuieste o parte a labiilor minore. Capota clitoriana este considerata ca echivalentul preputului masculin, in special datorita compozitiei similare a tesuturilor cutanate. Cu toate acestea, spre deosebire de preput, gluga clitorisului nu trebuie indepartata. Exista totusi, unele circumstante speciale in care clitorisul sau capota clitoriana trebuie sa fie reduse in dimensiune sau complet reconstruite, cum ar fi in cazurile unei boli, traume, probleme congenitale sau in scopuri cosmetice.

 

  • Care este candidata ideala pentru aceasta procedura si la ce ar trebui sa se astepte in urma clitoroplastiei?

Clitoroplastia este utilizata atat din motive cosmetice cat si din motive medicale. Atunci cand este utilizata ca tratament medical, restabileste aspectul clitorisului dupa traume sau leziuni. Este de asemenea, utilizat ca parte a tratamentului pentru unele tulburari congenitale care afecteaza zona genitala feminina. Prin urmare, o clitoroplastie este benefica din punct de vedere medical pentru pacientii care sufera de: clitoromegalie sau hipertrofie clitoriana, este o afectiune in care clitorisul se mareste anormal, de obicei din cauza unei boli existente (sindromul ovarian polichistic) sau ca efect secundar al medicamentelor.  Hiperplazie suprarenala congenitala, un defect congenital care cauzeaza organe genitale ambigue, clitoris marit sau vagin superficial din cauza mutatiilor genice in timpul dezvoltarii embrionare. Capota clitoriniana marita care impiedica pacienta sa experimenteze senzatii sexuale puternice. In astfel de cazuri, o reducere a capotei clitoriene poate expune clitorisul pentru a creste raspunsul sexual al pacientei si a produce orgasme mai puternice. Traume la nivelul clitorisului, adesea ca rezultat sau complicatii ale unei interventii chirurgicale genitale anterioare. Leziuni ale clitorisului sau capotei clitoriene. Mutilarea sau taierea organelor genitale feminine, care poate fi reparata printr-o clitoroplastie.

 

  • Care sunt beneficiile operatiei de clitoroplastie?

Clitoroplastia ofera beneficii estetice pacientelor care doresc sa fie supuse unei operatii de realocare a sexului sau celor care doresc sa imbunatateasca aspectul zonei genitale. La sfarsitul acestei proceduri pacienta se poate astepta sa aiba un clitoris de dimensiuni normale sau o capota clitoriana cu functie clitoriana normala, prin aceea ca clitorisul si capota pot experimenta senzatii sexuale apropiate de cele normale. Dupa interventia chirurgicala poate exista o reducere sau o diferenta a raspunsului sexual al clitorisului sau capotei clitoriene, dar tehnicile chirurgicale utilizate in clitoroplastie sunt continuu imbunatatite pentru a mentine normale senzatiile sexuale ale pacientelor in urma procedurii.

 

  • Ce presupune procedura de clitoroplastie?

O clitoroplastie se efectueaza de obicei cu pacienta sub anestezie locala. Este o procedura simpla care dureaza mai putin de o ora si este asociata cu un timp de recuperare relativ scurt, majoritatea pacientelor revenind la activitatile lor normale in decurs de cateva zile. Cu toate acestea, pacientelor li se poate cere sa astepte pana cand rana si umflarea au disparut complet inainte de a avea relatii sexuale. Modul specific in care se efectueaza o clitoroplastie depinde de scopul specific al procedurii si anume reducerea circumferintei, sau a lungimii, sau a reconstructiei clitoriene. Intr-o reducere a capotei clitoriene, cea mai comuna metoda este de a elimina excesul de tesut si de a trage clitorisul in sus. Odata ce aspectul ideal si marimea sunt determinate, chirurgul face apoi cusatura. Unii medici se apropie de clitoris de dedesubt, o tehnica de reducere a capotei clitoriene care evita deteriorarea pachetului neurovascular din zona. De asemenea, pastreaza aspectul glandului clitorian, in ciuda dimensiunii reduse a capotei. O alta tehnica realizata de alti chirurgi este atunci cand se creaza o indoire in arborele clitoral, care reduce lungimea capotei clitoriene, mentinand in acelasi timp aspectul normal al organelor genitale feminine. Acest lucru minimizeaza pierderile de sange, pastrand in acelasi timp aprovizionarea neurovasculara din zona. Intr-o interventie chirurgicala de reconstructie clitoriana, cea mai comuna tehnica utilizata este separarea glandului penian al unui barbat de tesuturile erectile si reducerea acestuia in dimensiune pentru a imita aspectul clitorisului unei femei. Cu toate acestea, rezultatul nu este similar ca aspect cu clitorisul normal din cauza diferentelor de culoare si forma. Raspunsul sexual tinde de asemenea sa difere. Prin urmare, unii medici pastreaza unele tesuturi erectile si folosesc o anumita cantitate de preput pentru a crea capota clitoriana. Acest lucru imbunatateste raspunsul sexual.

 

  • Care sunt riscurile in urma procedurii de clitoroplastie?

Urmatoarele riscuri sunt implicate in toate cazurile de clitoroplastie, indiferent daca este vorba de o reducerea capotei clitoriene sau de o procedura reconstructiva: pierderi de sange sau sangerari excesive, infectie, amorteala, acumularea de tesut cicatricial, decolorarea pielii, etc.

 

Conservarea senzatiei in glandul clitorisului este de o importanta capitala in timpul interventiei chirurgicale de reducere a clitorisului. Obiectivele procedurii de clitoroplastie sunt realizarea unui aspect normal al organelor genitale cu conservarea senzatiei in clitoris, deoarece pierderea senzatiei in clitoris este egala cu incapacitatea de a atinge orgasmul.

DETALII SUPLIMENTARE


• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau in rate
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• consultatii online se fac NON-STOP
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 08:00 – 20:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Clitoroplastie Bucuresti | Clitoroplastie Timisoara | Operatie clitoroplastie | Estetica genitala | Recomandari chirurg plastician clitoroplastie | Ce inseamna operatia de clitoroplastie | Unde se poate face operatia de clitoroplastie | Clinica recomandata pentru clitoroplastie in Romania

click pentru apel telefonic
WhatsApp Buna, sunt Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?