Clitoroplastie

operatie clitoroplastie Bucuresti Timisoara

Ce presupune operatia de Clitoroplastie?

Clitoroplastia este o operatie estetica, ce rafineaza sau imbunatateste aspectul clitorisului unei femei. Este de asemenea, cunoscuta sub numele de reducere a pielii din jurul clitorisului. Clitorisul este o parte mica, dar foarte sensibila a organelor genitale feminine si este considerat pe scara larga, ca echivalentul feminin al penisului. Este adesea ascuns, partial sau complet acoperit, de „capota clitoridiana”, cunoscuta si sub numele de preputul clitorisului, care este un fald de piele ce alcatuieste o parte a labiilor minore. Zona aceasta este considerata ca echivalentul preputului masculin, in special datorita compozitiei similare a tesuturilor cutanate. Cu toate acestea, spre deosebire de preput, gluga clitorisului nu trebuie indepartata. Exista totusi, unele circumstante speciale in care clitorisul sau capota clitoriana trebuie sa fie reduse in dimensiune sau complet reconstruite, cum ar fi in cazurile unei boli, traume, probleme congenitale sau in scopuri cosmetice.

Beneficiile operatiei de clitoroplastie

Clitoroplastia ca operatie, ofera beneficii estetice pacientelor care doresc sa imbunatateasca aspectul zonei genitale. La sfarsitul acestei operatii, pacienta se poate astepta sa aiba un clitoris de dimensiuni normale. Dupa interventia chirurgicala de clitoroplastie, poate exista o reducere sau o diferenta a raspunsului sexual al clitorisului sau capotei clitoriene, dar tehnicile chirurgicale utilizate in clitoroplastie, sunt continuu imbunatatite pentru a mentine normale senzatiile sexuale ale pacientelor in urma procedurii. Este foarte important, ca operatia sa fie efectuata de un chirurg plastician cu experienta in operatii estetice ale zonei intime, asa cum este Dr. Levy, pentru a avea garantia unui rezultat perfect!

operatie clitoroplastie

Cine poate face operatia de clitoroplastie?

Clitoroplastia este utilizata atat din motive cosmetice cat si din motive medicale. Atunci cand este utilizata ca tratament medical, restabileste aspectul clitorisului dupa traume sau leziuni. Operatia este de asemenea, utilizata ca parte a tratamentului pentru unele tulburari congenitale care afecteaza zona genitala feminina. Prin urmare, o clitoroplastie este benefica din punct de vedere medical, pentru pacientele care sufera de:

 

  • Clitoromegalie (dezvoltare excesiva a clitorisului) sau hipertrofie clitoriana, o afectiune in care clitorisul se mareste anormal, de obicei din cauza unei boli existente (sindromul ovarian polichistic) sau ca efect secundar al medicamentelor.
  • Hiperplazia suprarenala congenitala – un defect congenital care cauzeaza clitoris marit sau vagin superficial din cauza mutatiilor genice in timpul dezvoltarii embrionare.
  • Traume la nivelul clitorisului, adesea ca rezultat sau complicatii ale unei interventii chirurgicale genitale anterioare.
  • Leziuni ale clitorisului sau zonei clitorisului.
  • Mutilarea sau taierea organelor genitale feminine, care poate fi reparata printr-o clitoroplastie.

Ce presupune procedura de clitoroplastie?

O clitoroplastie se efectueaza de obicei sub anestezie locala. Este o operatie simpla, care dureaza mai putin de o ora si este asociata cu un timp de recuperare relativ scurt, majoritatea pacientelor revenind la activitatile lor normale in decurs de cateva zile. Cu toate acestea, pacientelor li se poate cere sa astepte pana cand se vindeca incizia, inainte de a avea relatii sexuale. Modul specific in care se efectueaza o clitoroplastie, depinde de scopul specific al procedurii si anume reducerea circumferintei sau lungimii clitoriene.

 

Intr-o operatie de clitoroplastie, cea mai comuna metoda, este de a elimina excesul de tesut si de a trage clitorisul in sus. Odata ce aspectul ideal si marimea sunt determinate, se face apoi cusatura. Unii medici folosesc o tehnica de reducere a capotei clitoriene, care evita deteriorarea nervilor din zona si de asemenea, se pastreaza aspectul clitorisului.

Care sunt riscurile operatiei de clitoroplastie?

Urmatoarele riscuri sunt implicate in toate cazurile de clitoroplastie, indiferent daca este vorba de o reducere a capotei clitoriene sau de o procedura reconstructiva: pierderi de sange sau sangerari excesive, infectie, amorteala, acumularea de tesut cicatricial, decolorarea pielii, ca in cazul oricarei operatii estetice.

Care sunt obiectivele operatiei?

Conservarea senzatiei in glandul clitorisului, este importanta in timpul interventiei chirurgicale de reducere a clitorisului. Obiectivele procedurii de clitoroplastie, sunt realizarea unui aspect normal al organelor genitale, cu conservarea senzatiei in clitoris, deoarece pierderea senzatiei in clitoris este egala cu incapacitatea de a atinge orgasmul.

Operatie clitoroplastie Bucuresti & Timisoara

Operatia de Clitoroplastie, o poti face in Bucuresti sau in Timisoara, la Clinica Dr. Levy. Programeaza-te acum, daca doresti sa afli mai multe informatii!

Alte operatii estetice