Chalazion – operatie & tratament

Ce este un chalazion?

Un chalazion, sau chist meibomian, este un chist inofensiv care se dezvolta pe pleoapa superioara sau inferioara. Fiind cel mai comun tip de nodul al pleoapei, un chalazion este o inflamatie chistica, de la una dintre glandele gasite in pleoapa.

 

Desi chalazionul este benign si nu este o amenintare pentru pacient, poate varia in dimensiune si este in general incomod si inestetic. De asemenea, este destul de frecvent la copii, de obicei ca urmare a blefaritei.

Care sunt cauzele aparitiei chalazionului?

Pleoapele superioare si inferioare contin mai multe glande meibomian, care secreta uleiuri in pelicula lacrimala, pentru a mentine ochii lubrifiati. Atunci cand aceste glande se blocheaza din cauza anumitor afectiuni precum blefarita, dermatita seboreica sau rozaceea, se poate dezvolta un chalazion.

Care sunt complicatiile unui chalazion?

Desi are un aspect inestetic, chalazionul duce rareori la probleme de vedere. Daca chalazionul se infecteaza, aceasta ar putea duce la o afectiune care trebuie tratata cu antibiotice orale.

tratament chalazion

Adesea, chisturile de chalazion, se formeaza intr-un nodul dur, care poate fi prezent timp de mai multe luni. Exista cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faci cu un chalazion, pentru a nu inrautati situatia.

 

Daca vrei sa vezi poze inainte & dupa operatii estetice, acceseaza Galeria cu poze before & after.

Care sunt simptomele unui chalazion?

Un chalazion este de obicei caracterizat printr-o umflare dura, rosie, dar nedureroasa, a pleoapei care se dezvolta pe parcursul mai multor saptamani. Adesea, poate exista mai mult de un chalazion, concentrat in zona infectata, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara.

Cum poti impedica dezvoltarea unui chalazion?

Poti evita aparitia unui chalazion, prin practicarea unei igieni corespunzatoare a pleoapelor. Ar trebui sa te speli pe maini bine si des, mai ales inainte de a atinge ochii, pleoapele sau zona inconjurătoare. Spala fata zilnic si curata pleoapele cu un tampon de bumbac sau un prosop curat.

 

Care este tratamentul pentru chalazion?

In cele mai multe cazuri, un chalazion va trece de la sine, in timp, cu ajutorul unor remedii casnice, desi acest lucru ar putea dura cateva saptamani sau luni. Desi exista si cateva tratamente naturiste: comprese cu apa calda, masaj delicat al ochilor, evitarea machiajului etc. cel mai eficient, este tratamentul chirurgical. Operatia pentru chalazion, este o procedura simpla care se efectueaza sub anestezie locala, pentru a amorti pleoapa. Procedura dureaza aproximativ 10-25 de minute, recuperarea fiind foarte usoara.

Tratare Chalazion Bucuresti & Timisoara

Intelegem ca un chalazion poate fi foarte frustrant de tratat si inestetic si, prin urmare, poti opta pentru a-l indeparta chirurgical. La Clinica Dr. Levy, oferim un serviciu de indepartare unic pentru chalazion, unde poti face consultatia si operatia in aceeasi zi.

Un chalazion este o inflamatie cronica neinfectioasa a glandelor sebacee, ale pleoapei superioare sau inferioare. Daca doresti sa tratezi aceasta afectiune, contacteaza-ne acum. Pretul operatiei de Chalazion, poate fi gasit in pagina: Preturi operatii estetice.

Alte operatii estetice