Cantopexie

operatie de marire a ochilor

Despre operatia de cantopexie

Cantopexia este o operatie estetica, realizata cu scopul de a ridica si de a intari coltul exterior al ochiului, pentru a corecta o privire trista, sau lasarea colturilor ochilor. Aceasta procedura chirurgicala repozitioneaza coltul exterior al ochiului unde se intalnesc pleoapele, creand senzatia vizuala a unui ochi tanar, mai ridicat.

 

Operatia de Cantopexie, este o procedura de intinerire faciala, care strange pleoapa inferioara, fara a taia sau desprinde tendonul si muschii. Imbunatateste tonusul muscular si restabileste structurile de sustinere. Acest lucru ajuta la ridicarea tesuturilor pleoapelor lasate si la imbunatatirea formei ochiului.

Ce este cantopexia mediala?

Forma ochiului este la fel de gratioasa pe cat de functionala. Marginile se intind in ambele directii, permitand miscarea usoara a pleoapelor ca sa hidrateze suprafata ochilor, la fiecare clipire. Coltul interior al ochiului, cel mai aproape de nas, se numeste cantus medial sau cantusul nazal. Dr. Levy poate face o mica modificare, aducand buza pleoapei inferioare in sus. Apoi asigura usor marginea pleoapei inferioare la intersectia sa naturala a unghiului intern al ochiului.

A nu se confunda Cantopexia cu Blefaroplastia

Majoritatea pacientilor, confunda operatia de Cantopexie cu Blefaroplastia. Desi sunt doua interventii care se fac cu scopul de a imbunatati aspectul si forma ochilor, au caracteristici si moduri de executie diferite. Cantopexie vizeaza coltul exterior al ochilor, pe cand Blefaroplastia, vizeaza corectarea pleoapelor lasate sau a cearcanelor.

operatie cantopexie

Operatie Cantopexie Bucuresti & Timisoara

Operatia de Cantopexie, o poti face la Clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara. Pretul operatiei, este in Lista de Preturi si se poate achita si in rate de la 6 luni la 5 ani!

Pentru cine este cantopexia?

Candidatii ideali pentru cantopexie, sunt persoanele care sunt in general sanatoase si nu au probleme medicale care pot afecta vindecarea. Cantopexia va imbunatati tonul inferior al pleoapei, va restabili si mentine un aspect natural. Persoana care poate face cantopexie, are pleoapa lasata putin sau are ectropion palpebral. Nu este recomandata pacientilor cu ectropion sever sau laxitate a pleoapei inferioare, ce ar putea beneficia de o procedura mai invaziva, cum ar fi cantoplastia.

Alte detalii despre cantopexie

In timpul consultarii preoperatorii vei primi instructiuni detaliate, pentru a te pregati pentru operatia de cantopexie. Aceste instructiuni vor fi adaptate la situatia ta, asa ca te rugam sa le urmezi cu atentie.

 

Te rugam sa nu porti machiaj in ziua procedurii de cantopexie. Fata ta va fi curatata, dar cu cat sunt mai putini iritanti pe piele, cu atat mai bine. Este indicat sa ai o persoana care sa te conduca la si de la clinica, deoarece nu ai voie sa conduci autoturismul, dupa aceasta operatie.

Ce presupune cantopexia?

Atunci cand se efectueaza o operatie de cantopexie, printr-o abordare transcutanata, o portiune de piele va fi indepartata pentru a remedia laxitatea pielii. Daca se indeparteaza prea multa piele, pacientul poate experimenta ectropion, ceea ce face ca pleoapa sa se roteasca spre exterior. Aceasta afectiune poate provoca pacientului disconfort si uscaciunea ochilor.

 

Daca ectropionul nu poate fi tratat cu injectii speciale, va fi necesara o abordare chirugicala. Cantopexia poate fi efectuata sub anestezie locala si dureaza 1-2 ore. O operatie de cantopexie incepe prin efectuarea mai intai a doua incizii. Incizia superioara, expune osul orbital care faciliteaza trecerea suturilor direct langa ochi in captuseala osului.

 

Aceste suturi sunt legate odata ce au fost ajustate la o intindere dorita. Daca nu se indeparteaza pielea in timpul interventiei chirurgicale, incizia este mult mai mica. Aceasta metoda pastreaza pe deplin muschiul orbicular. Scopul unei cantopexii este de a ridica pleoapa inferioara pentru aspect strict cosmetic. De asemenea, va strange pleoapele inferioare moi si va corecta rotunjirea pleoapei inferioare.

Cat dureaza recuperarea?

Dupa operatia de cantopexie, majoritatea pacientilor vor avea usoare umflaturi in jurul ochiului iar ochii pot fi rosii, temporar. Umflarea, vanatailor si decolorarea pielii, se vindeca de obicei, dupa 1-2 saptamani. Compresele reci pot fi utilizate pentru a reduce umflarea si vanataile! De asemenea, te rugam sa nu faci exercitii fizice prea multe in primele 2 saptamani dupa operatia de cantopexie. Trebuie sa eviti frecarea sau zgarierea locului inciziei. Pielea delicata are nevoie de timp pentru a se vindeca, iar rezultatele excelente merita asteptate.

Care sunt efectele secundare ale cantopexie?

Efectele secundare ale cantopexie pot include rotunjirea coltului exterior al pleoapelor, lasarea pleoapei inferioare, cicatrici vizibile, ochi uscati, tragere in jos a pleoapei inferioare sau retragerea pleoapei si asimetria pleoapelor. Este foarte important sa faci o procedura de Cantopexie doar la un chirurg plastician cu experienta si sa nu acceptati OFERTE si PRETURI REDUSE. Nu accepta ca medici fara experienta, sa faca experimente pe chipul tau.

Citeste detalii despre alte operatii estetice