Xantelasme – operatie & tratament

eliminare si excizie chirurgicala Xantelasme – Bucuresti & Timisoara

Ce sunt xantelasmele?

Daca ai pete galbene de grasime pe colturile inferioare ale pleoapelor sau in jurul ochilor, este posibil sa ai o afectiune cunoscuta sub numele de Xantelasma Palpebrala. O xantelasma este un depozit moale, galbui, de grasime, care se formeaza sub piele. Nu este daunator, dar in cazuri rare poate fi un indicator al posibilelor boli de inima. De aceea este o ideea buna ca medicul tau, un dermatolog sau un chirurg plastician, sa le verifice.

 

Cine poate avea Xantelasme?

Oricine poate dezvolta xantelasma, dar esti mai expusa riscului daca: esti femeie, cu varsta de +30 ani, esti fumatoare, greutate peste media normala, ai tensiune arteriala crescuta, posibil diabet, nivelul lipidelor – grasimile din sange, inclusiv colesterolul sunt anormal de ridicate.

 

Majoritatea pacientelor care fac operatia de eliminare a xantelasmelor, de obicei, fac si Blefaroplastie superioara sau inferioara.

operatie xantelasme xantoame bucuresti

Care sunt beneficiile indepartarii xantelasmei?

Problema cea mai importanta cu xantelasma, este ca acestea pot fi destul de vizibile si pot lasa pleoapele cu un aspect nedorit, din cauza culorii distinse. Daca ai deja o xantelasma palpebrala, este foarte important ca un chirurg plastician sa evalueze starea, inainte de a lua in considerare tratamentul, deoarece aceste leziuni ale pielii, au adesea radacini mai adanci care se extind in stratul muscular subiacent al pleoapei. Ca atare, sunt pot fi mai complicat de tratat si, in multe cazuri, pot avea o rata mai mare de reaparitie.

Cum sunt diagnosticate xantelasmele?

Medicul dumneavoastra va poate diagnostica xantelasma vizual, examinand pielea din jurul ochilor. El va poate comanda o serie de analize pentru a vedea daca nivelul lipidelor va provoaca simptomele. Pentru a va testa nivelul lipidelor, medicul dumneavoastra va face o extragere de sange si apoi va trimite sangele la un laborator pentru testare.

 

Cum se pot trata xantelasmele?

Depozitele de grasime in sine, sunt inofensive, din punct de vedere tehnic, nu trebuie facut nimic. Cu toate acestea, multi oameni le vor gasi ca fiind o problema cosmetica si vor dori sa scape de ele prin metode naturiste sau chirurgical. Exista multe tehnici care pot fi folosite pentru a ajuta la eliminarea xantelasmei. Acestea pot fi chiar de la interventia chirugicala cu indepartarea sectiunilor pileii pana la tehnicile cu laser care implica vaporizarea tesutului afectat. Cu cat leziunea este mai mica, cu atat exista mai putine sanse de cicatrizare sau decolorare a pielii afectate.

 

Exista de asemenea un risc de infectie din zona din care s-a facut excizarea xantelasmei si din acest motiv trebuie sa respectati toate regulile recomandate de Dr. Levy.

 

Cum se face indepartarea xantelasmei?

Indepartarea se poate face prin excizie chirurgicala. Uneori, pentru leziunile mici, se poate folosi un dispozitiv electrochirurgical simplu pentru a coagula leziunile. Orice procedura de eliminare a xantelasmei trebuie realizata de maini experimentate pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

Xantelasmele sunt de obicei inofensive

Dar pot fi un semnal al unei probleme de baza cu nivelul lipidelor. Poate fi, de asemenea, un semn de avertizare timpurie a bolilor de inima. Discuta cu medicul dumneavoastra daca observi depozite de grasime in jurul ochilor, astfel incat sa te poata evalua, pentru orice alte afectiuni.

 

Daca doresti o programare pentru o procedura de excizie xantelasme, te rugam sa ne contactezi si te asteptam cu drag la clinica Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.

 

Care este pretul operatiei de Xantelasme?

Pretul pentru indepartarea xantelasmelor, il gasesti in pagina: Preturi operatii estetice. Operatia poate fi facuta la Clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara.

Alte operatii estetice