TRATAMENTUL RIDURILOR DE EXPRESIE

Tratamentul ridurilor

Se actioneaza asupra ridurilor fetei cunoscute si ca “riduri dinamice”. Aceste riduri apar de-a lungul anilor datorita expresiilor fetei care se repeta zilnic, precum: zambetul, exprimarea furiei sau a surprizei, rezultat al supararii, concentrarii sau gandirii. Toate expresiile fetei se produc cu ajutorul muschilor, in momentul in care se injecteaza substanta in zona musculara, acesta se relaxeaza si astfel nu se mai produc riduri. Un tratament scurt cu substanta injectata, relaxeaza muschii care sunt raspunzatori de producerea ridurilor si-i mentine in aceasta stare pe o durata de aproximativ sase luni. La fel cum poate sa “stearga” ridurile” prin relaxarea musculara, substanta injectata este in stare sa ridice sprancenele si pleoapele superioare cu cativa milimetri astfel incat sa creeze o privire mai senzuala.

 

Tratamentul ridurilor de expresie. Cum actioneaza?

  • este un fel de anestezic al muschilor.
  • este un complex de proteine extrase dintr-o bacterie pe nume Clostridium b., in domeniul cosmetic-estetic, foloseste pentru diminuarea si imbunatatirea aspectului ridurilor faciale (ridurilor fruntii, ridurilor formate intre sprancene si cele din colturile ochilor).

 

Este folosit pentru tratamentul ridurilor in urmatoarele zone:

1. intre sprancene
2. zona fruntii
3. colturile ochilor

 

Stabilirea dozei de substanta si a punctelor de injectare este decisiva pentru succesul tratamentului, aici se dovedeste profesionalismul si experienta medicului.

 

Utilizarea 

• Cercetarile au demonstrat ca poate usura migrenele, precum si transpiratia excesiva.

• Femeile si barbatii care au contribuit la cercetarile clinice facute, in majoritate de 90% au declarat ca imbunatatirea starii ridurilor dupa injectarea cu aceasta substanta este buna sau foarte buna.

• In SUA, anual peste un milion de pacienti cu varste cuprinse intre 25-65 ani, au fost tratati cu aceste injectari, din 2002 (anul cand Directia Americana de Alimentatie si medicamente a confirmat acest produs).

• a fost incadrat ca cel mai popular medicament folosit in anii 2002-2003 in domeniul cosmetic – incadrare facuta de catre Asociatia Americana de Estetica.

 

Inainte de tratament

Pacientul prebuie sa-i explice medicului cu exactitate care riduri il deranjeaza si daca are alergie la vreo substanta. Daca pacientul urmeaza un tratament medical sau foloseste in prezent medicamente pot mari influenta substantei si trebuie informat medicului despre utilizare lor.

 

Durata tratamentului

Tratamentul dureaza aprox. 10 minute si nu este dureros, dupa care pacientul poate pleca acasa.

 

Perioada de insanatosire

Practic, insanatosirea este imediata. In orele urmatoare tratamentului, pacientul nu va sta in pozitie culcata si nu va consuma bauturi alcoolice.

 

Riscuri si complicatii posibile

Injectarea poate duce la sangerare in zona injectata si durere in timpul injectarii. Rareori s-a relevat sensibilitate la componentele substantei injectate sau senzatie asemanatoare gripei ori in zonele mai departate de partea injectata. Cateodata, in urma injectarii cu aceasta subtanta, pot aparea efecte temporare de slabiciune locala, “caderea” sprancenelor, pleoapelor sau colturilor buzelor, efecte care duc la asimetria fetei si care trec in cateva saptamani/luni. Rar tratamentul nu da rezultatele satisfacatoare sau influenteaza pentru o perioada mai scurta decat se crede.

 

Cui nu ii este indicat tratamentul

  • femeilor insarcinate si care alapteaza.
  • persoanelor suferinde de boli musculare sau boli autoimune.

 

Rezultatele tratamentului

Rezultatele injectarii devin vizibile dupa 3 zile de la tratament si se mentin intre 3-6 luni cand activitatea muschiului reincepe. O noua injectare va duce la disparitia din nou a ridurilor. In masura in care tratamentele devin periodice, se va observa cu timpul ca ridurile devin mai mici chiar si cele adanci, crescand perioada de la un tratament la altul.

 

S-a descoperit ca tratamentul ar putea avea o reactie pozitiva, persoane care sufereau de dureri de cap intense si dese si care au efectuat un tratament cu injectare au notificat o scadere a frecventei si intensitatii durerilor de cap pe care obisnuiau sa le aiba. In urma acestor declaratii s-a cercetat acest efect si s-a constatat ca, intr-adevar, un procent ridicat dintre pacientii cu dureri de cap si migrene cronice si care au fost tratati cu medicamente fara nici un rezultat, au simtit o ameliorare semnificativa dupa efectuarea unei serii de injectari.

 

Astazi se lucreaza la dezvoltarea unui tratament impotriva migrenelor cu ajutorul acestei substante.