București Timișoara
Hialuronidaza este o enzimă care descompune acidul hialuronic (topirea acidului hialuronic), fiind utilizată în aplicații medicale de peste 60 de ani. Hialuronidaza are o varietate de utilizări pe lângă indicațiile aprobate. Utilizările sale actuale includ dizolvarea (topirea) substanțelor de umplere cu acid hialuronic, tratarea reacțiilor granulomatoase ale corpului străin și tratarea necrozei cutanate asociate cu injecțiile cu Acid Hialuronic.
După umplerea cu acid hialuronic a buzelor sau cearcănelor, pacienții decid uneori că nu le place sau că nu a fost corect făcută procedura și vor să revină la forma inițială. Enzima hialuronidază este cunoscută pentru utilizarea sa în topirea Acidului Hialuronic care a fost injectat în buze sau cearcăne, cu scopul de a ajuta la volumizarea feței.
Pot apărea efecte adverse după topirea acidului hialuronic, din acest motiv apelează doar la un medic specialist, cum este Dr. Levy.
Dacă ai nevoie de topirea acidului hialuronic, te așteptăm la clinica noastră din București sau din Timișoara.
Hialuronidaza umană este prezentă atât în organe, cât și în fluidele corpului. Există 6 tipuri de hialuronidază. Prima este prezentă în organele majore: ficat, rinichi, splină și inimă, precum și în ser și urină. Acționează ca o hialuronidază majoră în plasmă și se activează la un PH acid. A doua hialuronidază exercită o activitate enzimatică mai slabă decât prima și descompune doar acidul hialuronic cu greutate moleculară ridicată. A treia hialuronidază se găsește numai în testicul și în măduva osoasă, având un rol necunoscut.
Când hialuronidaza este injectată în organism, activitatea acesteia scade treptat în timp, ca urmare a diluării, difuziei și dezactivării. „Topirea” este cauzată de activitatea anti-hialuronidază, care se desfășoară la viteze diferite în țesutul subcutanat și în plasmă. Antagoniștii hialuronidazei includ agenți antiinflamatori, numeroși compuși pe bază de plante, antihistaminice, stabilizatori și medii de contrast radiografice.
Enzima hialuronidază accelerează descompunerea Acidului Hialuronic din buze. Efectul de topire este rapid dar puteți avea disconfort și umflături imediat după hialuronidază care pot dura 2-3 zile. Injectarea hialuronidazei este un tratament obișnuit și preferat și prezintă unele riscuri, iar pacienții nu își dau seama adesea că este un tratament medical ce trebuie făcut de un medic cu prescripție medicală.
Mulți pacienți doresc să aibă doar o parte din acidul hialuronic topit, de către hialuronidază, acest lucru fiind foarte greu de estimat. Cu toate acestea, în funcție de acidul hialuronic în sine, poate fi necesară o cantitate mai mare de hialuronidază. De asemenea depinde de locul în care a fost făcută injectarea și de cât de compact este țesutul.
Uneori topirea acidului hialuronic în buze poate fi imprevizibilă, deoarece țesutul este foarte dens și acidul hialuronic poate fi mai rezistent în acea zonă. În obraji, deoarece este o suprafață mai mare, este necesară mai multă enzimă cu mai multe injecții mici făcute.
Știm că în decurs de 30 de minute majoritatea umpluturii de acid hialuronic este topită de hialuronidază. De asemenea procesul poate continua timp de 24 de ore după topirea cu injecția de hialuronidază. Cu toate acestea, umplutura de acid hialuronic nu va fi refăcuta imediat din cauza riscului ca enzima să fie încă prezentă. Prin urmare reinjectarea trebuie efectuată numai de către medici cu experiența care pot evalua zona și cărora li s-au oferit informații adecvate cu privire la cantitatea și tipul de acid hialuronic care a fost injectat.
Utilizarea hialuronidazei a devenit mai diversificată și răspândită în practica clinică. În special este utilizată pentru a aborda nemulțumirea pacienților după tratamentul cu umplutură cu acid hialuronic și pentru a trata efectele secundare. Pe măsură ce utilizarea sa devine mai frecventă este din ce în ce mai important ca medicii să aibă cunoștințe suficiente despre hialuronidază. Hialuronidaza poate servi ca tratament adecvat într-o varietate de situații dacă este utilizată cu o înțelegere aprofundată a mecanismului sau de acțiune, metabolism și efecte secundare.
Detalii despre procedura de hialuronidază poți primi dacă ne contactezi acum! Această procedură este efectuată la Clinica Dr. Levy din București sau din Timișoara.
topire acid hialuronic; preturi hialuronidaza; cat costa hialuronidaza; pretul hialuronidazei;