PANICULECTOMIE

operatie paniculectomie Bucuresti – Timisoara

Ce este paniculectomia?

Paniculectomia este o procedura chirurgicala pentru indepartarea excesului de piele si tesut din abdomenul inferior. Acest exces de piele este uneori denumit „sort”. Spre deosebire de abdomen, paniculectomia nu strange muschii abdominali pentru un aspect mai cosmetic. Cu toate acestea, indepartarea excesului de grasime va poate face zona abdominala mai plata.

 

Paniculectomia poate fi de asemenea, efectuata alaturi de o procedura Tummy Tuck sau de alte proceduri abdominale. Paniculectomia poate fi denumita o forma de conturare a corpului, deoarece are ca rezultat o zona abdominala mai definita.

 

Dar operatia de indepartare a pielii este destinata exclusiv indepartarii pielii si a grasimilor suplimentare si nu este considerata operatie cosmetica. Daca obiectivul dumneavoastra final este cu adevarat numai legat de aspect, s-ar putea sa va ganditi sa optati pentru o abdominoplastie. Aceasta interventie chirurgicala estetica, cunoscuta sub numele de Abdominoplastie, strange muschii abdominali (diastaza abdominala) pe langa eliminarea grasimii.

Este posibil sa nu fiti un bun candidat pentru operatia de indepartare a pielii daca aveti de asemenea o alta afectiune care nu este bine controlata, inclusiv diabetul, bolile cardiace si bolile pulmonare. De asemenea, obezitatea va poate creste riscul de complicatii.

 

Operatia de paniculectomie este adesea efectuata la adulti si in unele cazuri, la adolescentii care au urmat o interventie chirurgicala bariatrica pentru scaderea in greutate. Daca intentionati sa pierdeti o cantitate substantiala de greutate, medicul dumneavoastra va va sugera probabil amanarea operatiei

 

Cine este candidatul ideal pentru aceasta procedura?

Dupa pierderea unor cantitati semnificative de greutate in urma exercitiilor fizice sau a interventiilor chirurgicale, persoanele pot ramane cu exces de piele si tesut liber in jurul abdomenului. Excesul de piele poate provoca eruptii cutanate si iritatii.

 

Ati putea fi un candidat ideal pentru paniculectomie daca: excesul de grasime abdominala cauzeaza probleme de sanatate, cum ar fi: dureri de spate, eruptii cutanate sau ulcere, nu sunteti fumator, aveti o stare buna de sanatate, greutatea dumneavoastra a fost stabila de cel putin sase luni pana la un an, aveti asteptari realiste de la operatie, mentineti o dieta sanatoasa, sunteti o persoana activa fizic.

 

Ce presupune procedura de paniculectomie?

Doar un chirurg plastician cu experienta poate efectua o paniculectomie. Aceasta procedura chirurgicala invaziva, poate dura pana la cinci ore. In timpul operatiei, vi se va administra anestezie generala pentru a va adormi.

 

Chirurgul va face apoi doua incizii: o taietura orizontala de la un os al soldului la urmatorul sold, in unele cazuri, o taietura verticala care se extinde pana la osul pubian.

Lungimea taieturilor depinde de cat de multa piele trebuie indepartata. Prin incizii, chirurgul va elimina excesul de grasime si piele. Pielea si tesuturile ramase sunt apoi trase impreuna si inchise cu suturi speciale, iar zonele de incizie sunt lipite. In unele cazuri, buricul poate fi indepartat sau repozitionat. Medicul va va sfatui in acest sens intr-o consultatie inainte de operatie.

 

Cat dureaza recuperarea dupa o paniculectomie?

In majoritatea cazurilor, o paniculectomie este o interventie chirurgicala ambulatorie. Dar, in functie de amploarea procedurii, vi se poate cere sa ramaneti peste noapte pentru observare si vindecare adecvata. In cadrul consultarii prealabile, vi se va recomanda ca cineva sa va conduca acasa dupa operatie si sa va ajute in primele cateva zile. Nu ar trebui sa existe ridicari grele sau activitati obositoare pentru cateva saptamani dupa procedura dumneavoastra.

 

Pacientii cu paniculectomie se pot astepta la durere si disconfort, umflaturi si vanatai la locul inciziei. Cusaturile pot fi eliminate in decurs de o saptamana, in timp ce suturile mai adanci se dizolva singure. Recuperarea completa va dura cateva luni si vi se va cere sa aveti intalniri ulterioare pentru a asigura rezultate de durata.

 

Pacientii sunt in general, multumiti de rezultate si deseori pierd 5-10 kilograme de la operatie. Unii pacienti pot observa imbunatatirea activitatii lor fizice si a igienei personale.

 

Care sunt riscurile si complicatiile paniculectomiei?

La fel ca in orice procedura chirurgicala, paniculectomia poate duce la unele complicatii si riscuri potentiale. Unele dintre aceste riscuri includ: sangerare la locurile plagii, umflatura, cicatrici, durere persistenta, amorteala, infectie, acumulare de lichide, coagularea sangelui, leziuni ale nervilor. Daca incepeti sa prezentati orice simptome neregulate in urma interventiei chirurgicale, solicitati asistenta medicala imediata.

 

Care sunt concluziile acestei proceduri?

Operatia de paniculectomie este vazuta ca o procedura necesara din punct de vedere medical pentru a elimina excesul de grasime si piele din zona abdominala. Acest exces de grasime poate provoca ulcere si iritatii si va poate afecta activitatea fizica.

 

Paniculectomia nu este o procedura care poate fi efectuata alaturi de operatii estetice si corective pentru a imbunatati aspectul abdomenului. Discutati despre optiunile si asteptarile dumneavoastra cu chirurgul plastician.

 

Operatia de indepartare a pielii va poate ajuta sa va simtiti mai increzatori in aspectul dumneavoastra dar poate dura ceva timp. Pacientii au cicatrici si la un an dupa operatie.

 

Poate dura pana la doi ani pentru ca cicatricile sa devina aproape invizibile si sa se vada rezultatele dorite. Studiile arata ca cei care au interventii chirurgicale pentru indepartarea pielii au parte de obicei de un proces de refacere a cicatricilor usor si sunt multumiti de rezultate.

Operatie paniculectomie Bucuresti | Operatie paniculectomie Timisoara | Pret operatie paniculectomie | Recomandari paniculectomie

Citeste detalii despre alte operatii estetice