Operatie eventratie abdominala

cura chirurgicala a eventratiei abdominale cu plasa

Ce este o eventratie abdominala

O eventratie abdominala, este o hernie, care apare in zona abdominala, ca urmare a vindecarii incorecte a unei incizii, efectuate in timpul unei alte operatii chirurgicale. Eventratiile pot fi clasificate in functie de zona abdominala in care se afla, de modul in care se formeaza si de felul in care sunt exteriorizate. Eventratia abdominala, este o rana care nu s-a vindecat corespunzator, ducand la deteriorarea tesuturilor. Aceasta situatie, face ca tesuturile afectate sa se separe, iar organele interne, se pot muta in tesutul adipos de sub piele.

Ce sa faci in situatia in care ai fost diagnosticat cu o eventratie abdominala?

Se recomanda tratamentul chirurgical pentru indepartarea completa a unei eventratii, fie prin interventie chirurgicala deschisa, fie prin interventie chirurgicala laparoscopica.

 

La Clinica Dr. Levy Medical Center din Bucuresti, poti efectua operatia cunoscuta sub numele de: Cura eventratiei, printr-o metoda chirurgicala speciala, realizata de catre 2 chirurgi in acelasi timp: un Chirurg Plastician si un Chirurg Generalist, pentru a obtine cel mai bun rezultat!

chirurgie operatie cura chirurgicala a eventratiei abdominale

Cum se realizeaza operatia pentru eventratie la clinica Dr. Levy?

Operatia pentru eventratie, se realizeaza printr-o tehnica speciala de separare posterioara a componentelor, reconstructia peretelui abdominal, intarirea muschilor abdominali si plasarea retromuscular, a unei plase de consolidare, care se integreaza perfect cu organismul. In timpul operatiei de eventratie, se face si plicatura muschilor drepti abdominali + abdominoplastie. Interventia se face la Clinica din Bucuresti! Pentru consultatie, va puteti programa si la clinica din Timisoara.

Dr. Levy (chirurg plastician) & Dr. Augustin Dima (chirurg generalist), au realizat cu succes, o operatie de reconstructie pereti abdominali si abdominoplastie + cura eventratiei, cu proteza de consolidare (plasa). 

Videoul complet, poate fi urmarit pe Youtube

operatie cura eventratiei

Cum poti identifica o eventratie?

Formarea unei eventratii apare sub forma unui nodul in zona abdominala unde a fost efectuata anterior o operatie. Desi de obicei nu provoaca durere, pacientul poate experimenta disconfort. Daca vei primi tratament la timp, aceasta complicatie poate duce la strangularea organului afectat, motiv pentru care este indicat sa consulti un specialist si sa te programezi pentru operatie, imediat ce problema eventratiei a fost depistata.

Tipuri de eventratie

In functie de procesul de formare a eventratiei, exista urmatoarele clasificari:

 

Eventratie cronica

Un nodul sau o masa dureroasa a carei forma, dimensiune si intensitate variaza de la caz la caz. Eventratiile mici sunt de obicei detectate de catre medic intr-un examen clinic de rutina. Cresterea in dimensiune are loc lent, dar pot creste la dimensiuni mari, ducand la o schimbare a locatiei intestinelor, mutandu-le din abdomen in punga de eventratie. In faza de diagnostic, specialistul observa de obicei o umflatura in zona abdominala care iese in afara, mai ales la efort. Au de obicei o suprafata neteda, desi pot avea o forma neregulata, cazand cu propria greutate pe abdomen sub forma de punga. Pielea de deasupra este subtire, pigmentata si marca cicatricei este vizibila.

 

Eventratie acuta

Eventratia acuta: este divizarea si separarea marginilor unei plagi chirurgicale suturate, cu sau fara exteriorizarea continutului cavitatii abdominale.

 

Eventratia mediala: acestea sunt cele mai frecvente si apar pe linia mediana a abdomenului, adica in zona centrala a abdomenului.


Poze operatii estetice

Daca doresti sa vezi poze cu operatii estetice, acceseaza sectiunea GALERIE INAINTE & DUPA OPERATII ESTETICE


Care sunt cauzele aparitiei eventratiei?

Eventratiile sunt complicatii cauzate dupa cum am mentionat mai sus, de vindecarea incorecta dupa o interventie chirurgicala abdominala (peritonita, apendicita etc.) Aceasta afectiune, poate aparea in unele cazuri care au suferit o interventie in zona abdominala, indiferent daca a fost sau nu o hernie.

 

Pe langa faptul ca este cauzata in principal de o vindecare slaba, poate fi cauzata si de alti factori, cum ar fi:

⇢ obezitatea: greutatea mare provoaca o presiune excesiva asupra abdomenului; acest lucru faciliteaza aparitia umflaturilor care pot duce la formarea herniilor;

⇢ varsta inaintata: odata cu varsta, este mai probabil ca ranile unei operatii in zona abdomenului sa dureze mai mult pentru a se vindeca, ceea ce, impreuna cu alti factori de risc, cum ar fi efortul inainte ca recuperarea sa fie completa, poate duce la malformatii in zona vindecata;

⇢ malnutritia: provoaca disfunctii precum slabiciune musculara, alterarea fluxului de fluide corporale etc.;

⇢ ascita sau probleme ale ficatului si rinichilor: care reprezinta acumularea de lichide in interiorul abdomenului din cauza disfunctionalitatii hepatice sau renale;

⇢ hematom post-chirurgical: acest lucru poate aparea din cauza hemostazei in timpul operatiei, determinand aparitia hematoamelor; acestea se pot infecta si pot provoca indepartarea cusaturilor, rezultand o zona lipsita de aparare, cu posibilitatea formarii de hernii;

⇢ sarcinile multiple: greutatea si spatiul ocupat de fat in timpul sarcinii, determina o presiune excesiva pe peretii abdominali, slabindu-i si expunand abdomenul la o posibila formare de hernii ventrale;

⇢ ridicarea de obiecte grele sau exercitii fizice intense: aceste tipuri de activitati fac posibila formarea herniilor din cauza suprasolicitarii zonei si a presiunii crescute in timpul efortului;

 

Pentru a detecta ca pacientul sufera de eventratie, acesta poate observa diferite simptome, cea mai frecventa fiind aparitia unui nodul in zona inciziei.

Care sunt simptomele eventratiei?

Simptomele eventratiei pot varia de la caz la caz, dar cel mai frecvent simptom este aparitia unei deformari in peretele abdominal in zona cicatricei sau in apropierea acesteia. Acest lucru apare de obicei in apropierea ombilicului si, de asemenea, in centrul sau linia mediana a abdomenului. Prezenta acestei formatiuni este de obicei insotita de disconfort si durere, gradul carora poate varia.

 

Un alt simptom grav al eventratiei sunt episoadele de incarcerare, adica viscerele sunt prinse intr-o gaura ingusta, reprezentand hernia. Daca nu este detectat la timp, acest lucru poate duce la strangularea organului. In aceste cazuri durerea este foarte intensa, aria de inflamatie a eventratiei creste si pacientul poate dezvolta febra.

 

Daca apare strangulare, va exista o scadere marcata a circulatiei continutului intestinului sau colonului, iar daca se lasa sa treaca timpul, poate rezulta perforarea intestinului.

Diagnosticul de eventratie sau hernia incizionala

Pentru a pune diagnosticul de eventratie, specialistul va examina abdomenul prin palpare.

 

Alte teste secundare care permit o privire mai atenta asupra formarii eventratiei includ:

⇢ ecografia:  un test care arata interiorul abdomenului, permitand observarea starii organelor si tesuturilor;

⇢ CT (tomografie axiala computerizata): acest test face posibila observarea starii herniei, dimensiunea acesteia si ofera informatii despre ce o provoaca; se efectueaza cu ajutorul raze X, care arata imagini din interiorul abdomenului pacientului;

Tratamente pentru eventratie

Dupa diagnostic, se recomanda interventia chirurgicala, pentru a remedia disconfortul, durerea sau eventualele complicatii cauzate de eventratie. Operatia se efectueaza cu anestezie totala, iar pretul il puteti gasi in pagina noastra cu: Preturi operatii estetice.

Solicita acum o consultatie pentru cura chirurgicala a eventratiei

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre operatia chirurgicala de tratare a eventratiei, sau daca doresti o consultatie de specialitate, contacteaza-ne si te vom invita la Clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara, in functie de locatia care este mai apropiata de tine.

operatie eventratie pret; operatia de eventratie abdominala; operatie de eventratie cu plasa; operatie eventratie cu plasa; operatie de eventratie video; recuperare dupa operatia clasica de eventratie

Citeste detalii despre alte operatii estetice