Operație eventrație abdominală

cura chirurgicală a eventrației abdominale cu plasă

Clinica Doctor Levy

București – Timișoara

Ce este o eventrație abdominală

O eventrație abdominală, este o hernie, care apare în zona abdominală, ca urmare a vindecării incorecte a unei incizii, efectuate în timpul unei alte operații chirurgicale. Eventrațiile pot fi clasificate în funcție de zona abdominală în care se află, de modul în care se formează și de felul în care sunt exteriorizate. Eventrația abdominală, este o rană care nu s-a vindecat corespunzător, ducând la deteriorarea țesuturilor. Această situație, face ca țesuturile afectate să se separe, iar organele interne, se pot muta în țesutul adipos de sub piele.

Ce sa faci în situația în care ai fost diagnosticat cu o eventrație abdominală?

Se recomandă tratamentul chirurgical pentru îndepărtarea completă a unei eventrații, fie prin intervenție chirurgicală deschisă, fie prin intervenție chirurgicală laparoscopică.

 

La Clinica Dr. Levy Medical Center din București, poți efectua operația cunoscută sub numele de: Cura eventrației, printr-o metodă chirurgicală specială, realizată de către 2 chirurgi în același timp: un Chirurg Plastician și un Chirurg Generalist, pentru a obține cel mai bun rezultat!

chirurgie operatie cura chirurgicala a eventratiei abdominale

Cum se realizează operația pentru eventrație la Clinica Dr. Levy?

Operația pentru eventrație, se realizează printr-o tehnică specială de separare posterioară a componentelor, reconstrucția peretelui abdominal, întărirea mușchilor abdominali și plasarea retromuscular, a unei plase de consolidare, care se integrează perfect cu organismul. În timpul operației de eventrație, se face și plicătura mușchilor drepți abdominali + abdominoplastie. Intervenția se face la Clinica din București! Pentru consultație, vă puteți programa și la clinica din Timișoara.

Dr. Levy (chirurg plastician) & Dr. Augustin Dima (chirurg generalist), au realizat cu succes, o operație de reconstrucție pereți abdominali și abdominoplastie + cura eventrației, cu proteză de consolidare (plasă). 

Videoul complet, poate fi urmărit pe Youtube

operatie cura eventratiei

Cum poți identifica o eventrație?

Formarea unei eventrații apare sub forma unui nodul în zona abdominală unde a fost efectuată anterior o operație. Deși de obicei nu provoacă durere, pacientul poate experimenta disconfort. Dacă vei primi tratament la timp, această complicație poate duce la strangularea organului afectat, motiv pentru care este indicat să consulți un specialist și să te programezi pentru operație, imediat ce problema eventrației a fost depistată.

Tipuri de eventrație

În funcție de procesul de formare a eventrației, există următoarele clasificări:

 

Eventrație cronică

Un nodul sau o masă dureroasă a cărei formă, dimensiune și intensitate variază de la caz la caz. Eventrațiile mici sunt de obicei detectate de către medic într-un examen clinic de rutină. Creșterea în dimensiune are loc lent, dar pot crește la dimensiuni mari, ducând la o schimbare a locației intestinelor, mutându-le din abdomen în punga de eventrație. În faza de diagnostic, specialistul observă de obicei o umflătură în zona abdominală care iese în afară, mai ales la efort. Au de obicei o suprafață netedă, deși pot avea o formă neregulată, căzând cu propria greutate pe abdomen sub formă de pungă. Pielea de deasupra este subțire, pigmentată și semnul cicatricei este vizibil.

 

Eventrație acută

Eventrația acută: este divizarea și separarea marginilor unei plăgi chirurgicale suturate, cu sau fără exteriorizarea conținutului cavității abdominale.

 

Eventrația medială: acestea sunt cele mai frecvente și apar pe linia mediană a abdomenului, adică în zona centrală a abdomenului.


Poze operații estetice

Dacă dorești să vezi poze cu operații estetice, accesează secțiunea GALERIE ÎNAINTE & DUPĂ OPERAȚII ESTETICE


Care sunt cauzele apariției eventrației?

Eventrațiile sunt complicații cauzate după cum am menționat mai sus, de vindecarea incorectă după o intervenție chirurgicală abdominală (peritonită, apendicită etc.) Această afecțiune, poate apărea în unele cazuri care au suferit o intervenție în zonă abdominală, indiferent dacă a fost sau nu o hernie.

 

Pe lângă faptul că este cauzată în principal de o vindecare slabă, poate fi cauzată și de alți factori, cum ar fi:

⇢ obezitatea: greutatea mare provoacă o presiune excesivă asupra abdomenului; acest lucru facilitează apariția umflăturilor care pot duce la formarea herniilor;

⇢ vârstă înaintată: odată cu vârsta, este mai probabil ca rănile unei operații în zona abdomenului, să dureze mai mult pentru a se vindeca, ceea ce, împreună cu alți factori de risc, cum ar fi efortul înainte ca recuperarea să fie completă, poate duce la malformații în zona vindecată;

⇢ malnutriția: provoacă disfuncții precum slăbiciune musculară, alterarea fluxului de fluide corporale etc.;

⇢ ascită sau probleme ale ficatului și rinichilor: care reprezintă acumularea de lichide în interiorul abdomenului din cauza disfuncționalității hepatice sau renale;

⇢ hematom post-chirurgical: acest lucru poate apărea din cauza hemostazei în timpul operației, determinând apariția hematoamelor; acestea se pot infecta și pot provoca îndepărtarea cusăturilor, rezultând o zonă lipsită de apărare, cu posibilitatea formării de hernii;

⇢ sarcinile multiple: greutatea și spațiul ocupat de făt în timpul sarcinii, determină o presiune excesivă pe pereții abdominali, slăbindu-i și expunând abdomenul la o posibilă formare de hernii ventrale;

⇢ ridicarea de obiecte grele sau exerciții fizice intense: aceste tipuri de activități fac posibilă formarea herniilor din cauza suprasolicitării zonei și a presiunii crescute în timpul efortului;

 

Pentru a detecta că pacientul suferă de eventrație, acesta poate observa diferite simptome, cea mai frecventă fiind apariția unui nodul în zona inciziei.

Care sunt simptomele eventrației?

Simptomele eventrației pot varia de la caz la caz, dar cel mai frecvent simptom este apariția unei deformări în peretele abdominal în zona cicatricei sau în apropierea acesteia. Acest lucru apare de obicei în apropierea ombilicului și, de asemenea, în centrul sau linia mediană a abdomenului. Prezența acestei formațiuni este de obicei însoțită de disconfort și durere, gradul cărora poate varia.

 

Un alt simptom grav al eventrației sunt episoadele de încarcerare, adică viscerele sunt prinse într-o gaură îngustă, reprezentând hernia. Dacă nu este detectat la timp, acest lucru poate duce la strangularea organului. În aceste cazuri durerea este foarte intensă, aria de inflamație a eventrației crește și pacientul poate dezvolta febră.

 

Dacă apare strangularea, va exista o scădere marcată a circulației conținutului intestinului sau colonului, iar dacă se lasă să treacă timpul, poate rezulta perforarea intestinului.

Diagnosticul de eventrație sau hernia incizională

Pentru a pune diagnosticul de eventrație, specialistul va examina abdomenul prin palpare.

 

Alte teste secundare care permit o privire mai atentă asupra formării eventrației includ:

⇢ ecografia:  un test care arată interiorul abdomenului, permițând observarea stării organelor și țesuturilor;

⇢ CT (tomografie axială computerizată): acest test face posibilă observarea stării herniei, dimensiunea acesteia și oferă informații despre ce o provoacă; se efectuează cu ajutorul de raze X, care arată imagini din interiorul abdomenului pacientului;

Tratamente pentru eventrație

După diagnostic, se recomandă intervenția chirurgicală, pentru a remedia disconfortul, durerea sau eventualele complicatii cauzate de eventrație. Operația se efectuează cu anestezie totală, iar prețul îl puteți găsi în pagina noastră cu: Prețuri operații estetice.

Solicită acum o consultație pentru cura chirurgicală a eventrației

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre operația chirurgicală de tratare a eventrației, sau dacă dorești o consultație de specialitate, contactează-ne și te vom invita la Clinica Dr. Levy din București sau din Timișoara, în funcție de locația care este mai apropiată de tine.

operatie eventratie pret; operatia de eventratie abdominala; operatie de eventratie cu plasa; operatie eventratie cu plasa; operatie de eventratie video; recuperare dupa operatia clasica de eventratie