Blefaroplastie superioara sau inferioara

operatie Blefaroplastie Bucuresti si Timisoara

Operatia de Blefaroplastie superioara sau inferioara poate fi efectuata la clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara.

 

Blefaroplastia joaca un rol vital in intinerirea fetei, cu o relatie estetica directa cu sprancenele si obrazul. Blefaroplastia pleoapei inferioare si superioare este indicata pentru tratamentul excesului de piele si grasime orbitala.

 

Examinarea fizica ar trebui sa ia in considerare pozitia sprancenelor, ptoza pleoapelor, pozitia pleoapei inferioare si proiectia obrazului. Blefaroplastia poate fi efectuata prin multe abordari operatorii. Aceasta revizuire evidentiaza blefaroplastia superioara standard exclusiv pentru piele si excizie sau repozitionarea conservatoare a grasimii pleoapei inferioare.

 

Chirurgia plastica a ochilor se ocupa in primul rand de tulburarile pleoapei. Ochiul este o componenta importanta a esteticii fetei, iar blefaroplastia poate juca un rol vital pozitiv in armonia fetei si in perceptia imbatranirii. Blefaroplastia este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri cosmetice faciale.

 

Simptomele cum ar fi ochii cu oboseala, excesul de piele, pleoapele cazute sau cercurile din jurul ochilor pot fi remediate cu ajutorul operatiei de blefaroplastie. De asemenea poate fi combinata operatia de blefaroplastie cu alte proceduri de intinerire ale fetei si pielii, cum ar fi ridicarea sprancenelor.

 

  • Evaluare preoperatorie.

Aceasta evaluare ar trebui sa contina istoricul medical si oftalmologic, cum ar fi bolile sistemice, cronice si medicamentele pe care le luati.

 

  • Evaluarea pleoapei superioare.

Pleoapa superioara isi poate pierde elasticitatea in timp. Acest lucru poate crea o pliere a excesului de piele superioara a pleoapei, si poate afecta functia ochiului, inclusiv obstructia campului vizual. Trebuie remarcata ptoza pleoapei superioare, deoarece poate fi corectata.

 

  • Evaluarea pleoapei inferioare.

Pleoapele inferioare trebuie evaluate pentru excesul de piele si hernia de grasime, care se prezinta de obicei ca tampoane de grasime mediale, centrale si laterale. Grasimea pleoapei inferioare devine mai proeminenta in privirea ascendenta si mai putin proeminenta in privirea descendenta.

 

  • Evaluarea sprancenei.

Ptoza fruntii este evaluata prin verificarea pozitiei sprancenei in raport cu marginea orbitala superioara. Asimetria in pleoapele superioare si inferioare si pozitia sprancenelor este comuna si ar trebui recunoscuta si abordata individual.

 

 

O simpla blefaroplastia a pleoapei superioare sau inferioare in care se excizeaza numai pielea sau grasimea poate fi efectuata sub anestezie locala. Alte proceduri mai invazive, cum ar fi blefaroplastia inferioara combinata cu repozitionarea grasimii, ridicarea mediana a fetei, sau ridicarea endoscopica a fruntii pot necesita sedare.

 

  • 1 Blefaroplastia superioara a ochilor – marcare preoperatorie.

Marcajele preoperatorii trebuie facute cu pacientul asezat in pozitie verticala, cu o privire neutra, cu spranceana corect pozitionata. Culoarea pleoapelor este situata deasupra marginii ciliare la 8-9mm la femei si la 7-8mm la barbati. Limita inferioara a exciziei ar trebui sa  fie de-a lungul pliului pleoapei, iar intinderea laterala a marcajului ar trebui sa fie limitata de o linie imaginara care uneste capatul lateral al sprancenei cu cantul lateral. Extinderea exciziei ar trebui sa fie de cel putin 10mm fata de marginea inferioara a fruntii, facand un model de excizie a pielii. Un test de ciupire a pielii poate confirma marcajele preoperatorii. Localizarea grasimii trebuie determinata si marcata preoperator.

 

  • Tehnica chirurgicala.

Pleoapele superioare ar trebui injectate folosind un ac special. Incizia cutanata poate fi facuta fie cu un bisturiu, fie cu varful special al cauterului monopolar cu radiofrecventa. Excizia grasimii poate fi facuta ca parte a blefaroplastiei superioare. Exista doua compartimente ale grasimii, medial si central, care pot fi accesate prin mici incizii folosind varful monopolar de radiofrecventa. Este important sa nu se traga agresiv grasimea de pe orbita. Pasii rezectiei sunt urmatorii: subminarea pielii si excizie cu varf monopolar de radiofrecventa, excizia tamponului adipos dupa incizia septului orbital, sutura de ancorare periostala care ajuta la refacerea plinatatii tamponului de grasime al fruntii, inchiderea pielii, grasimea retro-orbiculara oculara poate fi accesata sub orbicularul lateral deasupra marginii orbitale superioare.

 

Rezectia a fost descrisa pentru a ajuta la scaderea greutatii pleoapei superioare si a fruntii laterale. Tamponul de grasime de sub sprancene poate fi repozitionat in timpul inchiderii plagii cu ajutorul suturilor de suspensie a pleoapelor.

 

Acest lucru se poate face cu 2-3 suturi absorbabile care incorporeaza orbicularul de la marginea superioara si inferioara a inciziei. Aceste suturi ar putea avea ca rezultat o supracorectare timpurie a pleoapei superioare care se imbunatateste in cateva zile dupa operatie. Abordarea transconjunctivala are o aplicare foarte limitata in blefaroplastia pleoapei superioare. Incizia cutanata poate fi inchisa folosind suturi in functiune sau intrerupte cu diverse materiale absorbabile pentru a obtine un rezultat estetic mult dorit.

 

  • Ingrijire post-operatorie dupa Blefaroplastie

Postoperator, pacientii vor aplica pachete de gheata pe locul interventiei chirurgicale timp de 3 zile pentru a minimiza umflarea postoperatorie. Suturile neresorbabile pot fi indepartate dupa o saptamana.

 

  • Complicatii in urma procedurii de Blefaroplastie

Cea mai frecventa complicatie a chirurgiei estetice este neindeplinirea asteptarilor pacientilor. Acest lucru poate fi evitat prin consiliere preoperatorie si identificarea asteptarilor realiste.

 

  • 2. Blefaroplastia inferioara a ochilor

Imbatranirea poate duce la o serie de modificari estetice la nivelul pleoapei inferioare, inclusiv laxitatea sau excesul pielii, riduri, cearcane, etc. Plangerile obisnuite ale pacientilor includ pungi pentru pleoape, cercuri sub ochi, riduri in jurul ochilor, sau un aspect obosit. Din punct de vedere anatomic, relaxarea septului orbital, a muschiului orbicular si a pielii poate provoca proeminenta de grasime intraorbitala care duce la formarea pungilor sub pleoape. Golurile periorbitale tipice au o baza anatomica distincta care necesita atentie in timpul tratamentului.

 

Intinerirea pleoapei inferioare este mai complexa si are mai multe optiuni de tratament, cum ar fi umpluturi, blefaroplastia si refacerea pielii. Majoritatea chirurgilor plasticieni au dezvoltat astazi o abordare personalizata a chirurgiei pleoapelor in care sunt identificate problemele anatomice specifice si operatia este individualizata pentru a scapa de aceste probleme.

 

Procedura traditionala in blefaroplastia pleoapei inferioare a fost eliminarea grasimii prin incizie cutanata. O abordare recenta, mai conservatoare, include repozitionarea grasimii in cazurile de deformare lacrimala.

 

Ambele abordari pot fi insotite de proceduri de intarire a septului atenuat si de strangere a muschiului orbicular si a pielii. Iradierea cu laser CO2 defocalizata a suprafetei inferioare a orbicularului are ca rezultat scurtarea si strangerea persistenta a tesutului muscular.

 

Abordarea pleoapei inferioare ramane o problema controversata in cadrul chirurgiei plastice. Abordarea transconjunctivala a avut sanse reduse de retractie a pleoapelor, spectru s. si ectropion postoperator in comparatie cu alte metode. Unii chirurgi prefera o abordarea diferita la pacientii care au hipertrofie a muschiului orbicular si prin urmare necesita excizie musculara.

 

  • 3. Blefaroplastia pleoapei inferioare transconjunctival.

Pentru blefaroplastia pleoapei inferior transconjunctival, fornixul inferior, pielea pleoapelor si cantusul lateral sunt anesteziate. Chirurgia se efectueaza printr-o incizie facuta la 4-6mm sub marginea pleoapei. Acest lucru se poate face prin disectie ascutita bisturiu, cauter monopolar cu radiofrecventa sau laser. O presiune usoara asupra globului ocular ajuta la identificarea tampoanelor de grasime mediale, centrale si laterale.

 

Indepartarea grasimilor se realizeaza utilizand cauter monopolar sau bipolar cu radiofrecventa. Se are grija sa nu se deterioreze muschiul oblic inferior care separa medialul de buzunarul central de grasime. Punctul final al exciziei este atins atunci cand presiunea usoara asupra globului are ca rezultat aspectul anterior al grasimii orbitale la nivelul marginii orbitale.

 

  • 4. Blefaroplastia transcutanata a pleoapei inferioare.

Tehnica “ciupirii pielii” este ideala numai pentru laxitatea pielii, fara prolaps de grasime. Se abordeaza printr-o incizie subciliara cu pielea ridicata de pe orbicular.

 

Cantitatea de piele care trebuie eliminata poate fi estimata cu o ciupire a pielii intre pense. Pielea redundanta poate fi indepartata rearanjata fara a deranja orbicularul subiacent. Grasimea periorbitala este abordata prin mici incizii in sept. Fibrele musculare orbiculare si pielea pot fi excizate la inchidere.

 

  • 5. Repozitionarea grasimii pleoapei inferioare.

Conservarea grasimii orbitale inferioare este un concept nou in intinerirea fetei, si o astfel de procedura este efectuata de Dr. Levy. Mai multe informatii puteti primi la consult.

 

  • 6. Terapia de combinatie.

Variatiile acestor abordari standard ale blefaroplastiei sunt numeroase si adesea este necesara o terapie combinata. Materialele de umplutura, cum ar fi acidul hialuronic, pot fi utilizate in special in pleoapa inferioara pentru a corecta deficienta de volum care nu ar putea fi solutionata numai prin blefaroplastie. Transferul de grasime in aceasta zona este de asemenea o optiune cu rezultate de lunga durata. Repozitionarea poate fi utilizata pentru a elimina muschiul orbicular, pentru a inmuia depresiunile palpebrale si pentru a scurta pleoapa inferioara la distanta obrazului.

 

Resuspensia cantala laterala este adesea combinata cu blefaroplastia pleoapei inferioare. Repozitionarea obrazului si a orbicularului cu fata medie si procedurile de ridicare a fetei medii subperiostale sunt adesea combinate. Ridicarea endoscopica a sprancenelor concomitenta, daca este efectuata, trebuie facuta inainte de blefaroplastia superioara, astfel incat pozitia corecta a sprancenelor sa fie asigurata inainte de excizia pielii capacului superior.

 

  • Cat dureaza recuperarea?

Recuperarea dupa blefaroplastie este relativ scurta in comparatie cu alte tipuri de interventii chirurgicale. Imediat dupa procedura veti fi mutat intr-o camera de recuperare, unde veti fi monitorizat pentru efectele secundare si apoi veti putea merge acasa in aceeasi zi. Este important sa va odihniti cateva zile imediat dupa operatia pleoapelor. S-ar putea sa aveti umflaturi si dureri. Medicul va poate recomanda anumite medicamente pentru a ameliora durerea.

 

Pot dura 1-2 saptamani pana aceste simptome vor disparea complet. Viziunea neclara si sensibilitatea la lumina sunt, de asemenea, posibile efecte secundare pe termen scurt. Adresati-va medicului dumneavoastra daca aceste simptome dureaza mai mult de 1-2 zile. Nu puteti purta lentile de contact timp de 2 saptamani dupa operatia pleoapelor. Asigurati-va ca aveti la indemana o alternativa cum ar fi ochelarii. Nu trebuie sa tineti ochii acoperit pe parcursul intregii faze de recuperare, dar s-ar putea sa fiti trimis acasa cu tifon pentru a proteja zona. Dupa cateva zile il veti vedea din nou pe chirurg pentru o evaluare si pentru a indeparta cusaturile.

 

  • Care sunt riscurile dupa Blefaroplastie?

Toate tipurile de interventii chirurgicale prezinta riscul de sangerare, vanatai si infectii. Alte riscuri si complicatii includ: vedere incetosata, daune cauzate de expunerea excesiva la soare, ochi uscati, mancarime in zona ochilor, incapacitatea de a inchide ochii, leziuni musculare, cicatrici. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre aceste riscuri din timp. De asemena avertizati-va chirurgul daca ati avut anterior complicatii cu orice tip de interventie chirurgicala in trecut.

 

Este foarte important ca pentru operatia de Blefaroplastie superioara sau inferioara sa apelati doar la un chirurg plastician cu experienta in astfel de operatii estetice, asa cum este Dr. Levy.

DETALII SUPLIMENTARE

• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau în rate. ( în cazul anulării intervenției cu 5 – 7 zile înainte de data stabilită, se va percepe o taxa cuprinsă între 1800 -2000 euro – reprezentând închirierea sălii de operație)
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta si pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Blefaroplastie superioara | Blefaroplastie inferioara | Operatie pleoape | Recomandari Blefaroplastie | Contraindicatii Blefaroplastie

WhatsApp Buna, sunt asistenta dl-lui Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?
click pentru apel telefonic