Nimfoplastie

nimfoplastie – operatie – tratament – Bucuresti Timisoara

Care este scopul operatiei de Nimfoplastie?

Labiile sunt pliuri vulvare bilaterale, cu aproximativ 30-35 mm lungime si 10-15 mm grosime, au un strat tegumentar dublu de epiteliu separat de tesut conjunctiv si sensibil la stimuli. Alimentarea cu sange a acestei structuri, deriva din arterele si venele interne. O asimetrie considerabila, se gaseste adesea la o populatie de femei sanatoase. Cu toate acestea, o femeie poate fi sau nu constienta de aceasta afectiune.

 

Scopul nimfoplastiei este acela de a reduce dimensiunea labiilor minore, de a corecta orice asimetrie minora si daca este necesar, de a reduce extensiile anterioare de pe ambele parti ale clitorisului. Obiectivul operatiei de nimfoplastie, este obtinerea unei vulve armonioase, cu o dimensiune a labiilor minore in raport cu cea a labiilor majore si a volumului vulvei, potrivita. Procedura elimina excesul de tesut al labiilor. Sunt utilizate mai multe tehnici chirurgicale. Cea mai simpla consta intr-o rezectie a marginii libere a labiilor.

 

Aceasta tehnica are avantajul de a fi sigura. Face posibila tratarea nu numai a hipertrofiei labiei minore, cat si a extensiei anterioare, daca este necesar si pentru a reduce hiperpigmentarea asociata frecvent. O nimfoplastie poate fi efectuata de la varsta adulta si fara limita de varsta. Interventia nu va avea consecinte negative ulterioare, asupra actului sexual sau a nasterii.

nimfoplastie

Ce se intampla inainte de efectuarea procedurii de nimfoplastie?

Un control preoperator se efectueaza in concordanta cu prescriptiile. Nimfoplastia se efectueaza cel mai adesea sub anestezie locala. In general operatia se efectueaza in ambulatoriu, adica cu iesirea in aceeasi zi cu operatia, dupa cateva ore de supraveghere. Pacienta se poate intoarce acasa de indata ce starea sa generala permite.

Ce presupune procedura de nimfoplastie?

Procedura de nimfoplastie incepe cu aplicarea unui unguent anestezic in mucoasa vulvara. Zona rezectiei in forma de stea este trasata pe labiile minore hipertrofice (portiune proiectata spre exterior, dincolo de limita labiilor majore), in general echivalenta cu zona centrala a structurii.

 

O solutie anestezica este infiltrata in liniile marcate. Incizia se face la grosimea totala a labiei, sectionand cele trei straturi. Aceasta rezectie trebuie sa fie uniforma si paralela cu marginea imaginara a deschiderii vaginale si, in acelasi timp, pe o linie paralela care depaseste cu 1 cm limita labiilor majore. Sutura se realizeaza cu ajutorul pensetelor drepte, in punctele extreme ale structurii labiale.

 

Ulterior se realizeaza o sutura ce ar trebui sa fie intr-un singur plan cu fire absorbabile, cu suturi continue atat in straturile exterioare cat si in cele interne ale mucoasei. Pansamentul aplicat contine unguent local, tifon captusit si compresa absorbanta. Fiecare chirurg adopta o tehnica care ii este unica si care se adapteaza fiecarui caz pentru a obtine cele mai bune rezultate. In functie de chirurg, procedura poate dura 30 pana la 60 de minute.

Cat dureaza recuperarea dupa operatia de nimfoplastie?

Fiecare chirurg are propriul protocol pe care il propune pacientului. O usoara sangerare poate aparea dupa interventia de nimfoplastie. Umflarea si vanataile sunt frecvente. Durerile postoperatorii sunt reduse, necesitand doare analgezice simple. Este recomandabil sa porti haine mai largi. Curatarea intima trebuie facuta cu un antiseptic obisnuit. Se recomanda sa asteptati 3 pana la 4 saptamani pentru reluarea treptata a activitatii sexuale. O intrerupere a lucrului nu este de obicei necesara. Iti recomandam sa astepti una sau doua luni, pentru a relua activitati precum calarie sau ciclism. Rezultatul poate fi vizibil doar la o luna dupa interventie

 

Vulva va avea dupa operatia de nimfoplastie, o forma armonioasa. Cicatricile se estompeaza in 1 sau 2 luni. Scopul acestei interventii chirurgicale este imbunatatirea, nu atingerea perfectiunii. Daca dorintele tale sunt realiste, ar trebui sa fii foarte multumita de rezultatul operatiei de nimfoplastie.

Care sunt riscurile si complicatiile pe care le implica operatia de nimfoplastie?

Riscurile potentiale sunt: cicatrici, infectie, umflaturi, necroza, riscuri legate de anestezie. Cu siguranta la clinica noastra, vei obtine rezultatele dorite!

Citeste detalii despre alte operatii estetice

nimfoplastie Bucuresti; nimfoplastie Timisoara; operatie Nimfoplastie Bucuresti; recomandari operatie Nimfoplastie;