MICSORAREA SI RIDICAREA SANILOR

Scopul operatiei de micsorare

Aceasta operatie, dintre toate operatiile estetice, este cea care aduce cu ea o mare si imediata schimbare in aspectul total al corpului. Femei cu sani mari cazuti pot infrunta diferite probleme: surplus de greutate care ingreuneaza buna functionalitate a spatelui, plagi pe piele sub sani, semne lasate de sutien pe umeri, probleme estetice si sociale, limitare in diferite activitati: fuga, sarituri, sport, etc.

 

In timpul acestei operatii se indeparteaza o parte din tesutul de piele, grasime si glanda mamara, asa incat sanii devin mai mici si modelati proportional cu dimensiunile generale ale corpului.

 

Inainte de operatie, pacienta se va consulta cu medicul in privinta marimii, formei viitorilor sani, tinand seama de limitele impuse de fiecare persoana in parte.

 

Important de stiut

Nu se pot reduce sani foarte mari la o marime foarte mica. Operatia de micsorare se efectueaza doar in limitele posibilitatilor chirurgicale, luand in considerare traiectele vaselor de sange, care in alte conditii pot produce leziuni in circulatie si chiar leziuni de functionalitate.

De aceea, chirurgul va face tot posibilul sa micsoreze la maximum sanii (daca asta este dorinta pacientei) dar s-ar putea sa fie nevoie de o a doua operatie, pentru a ajunge la rezultatele dorite.

 

Scopul operatiei de ridicare a sanilor

Scopul operatiei de a ridica sanii cazuti. In general factorii care influenteaza “caderea“ sanilor sunt genetici (concentrarea masei mamare), sarcini, alaptare, cresterea in greutate, operatia de ridicare a sanilor se efectueaza in functie de varsta, forma si marimea sanilor, si starea pielii.
Pacienta se va consulta cu chirurgul inainte de operatie asupra locului mamelonului si marimea finala a sanilor.

 

Procedura chirurgicala de micsorare si ridicare a sanilor

 

Exista doua proceduri importante de micsorare si ridicare a sanilor:

  1. incizia are forma de ancora: inconjoara mamelonul si coboara spre pliul de sub san si inca o incizie pe pliul de sub san. Aceasta procedura se numeste WISE PATTERN sau T invers.
  2. incizie in jurul mamelonului  si alta de la mamelon in jos. La operatia unor sani medii, surplusul de piele din pliul de sub san, se diminueaza sau dispare dupa cateva saptamani, la sani mari este uneori necesara o a doua operatie de indepartare a surplusului de piele.

 

Doar medicul chirurg poate stabili ce fel de procedura se va aplica.

 

 

Decursul operatiei

Se indeparteaza, prin aceasta operatie, surplusul de piele si grasime, se pozitioneaza mamelonul si areola in loc nou, mai sus si se modeleaza sanii. Datorita fortei de gravitatie, sanii primesc o forma noua, naturala.

 

Aceasta interventie chirurgicala se efectueaza sub anestezie generala si internare de 24 ore. Inainte de operatie, pacienta se va intalni cu medicul anestezist. Dupa operatie va purta un sutien sport. Timp de o zi pana la patru, se vor pastra tuburile de drenaj care au rolul de a permite scurgerea secretiilor si minimalizarea umflaturilor.

 

Dupa operatie

Dupa operatie se bandajeaza zona operata cu un bandaj  elastic, iar la fiecare san, cate un tub de drenaj care este scos in cateva zile.
Pacienta, probabil, va avea dureri, in special la miscarea corpului sau tuse, sunt recomandate medicamente analgezice pentru a suporta mai usor perioada cu posibile dureri, durerile dispar in jur de o saptamana. Pentru a preveni probleme vasculare, se recomanda ca pacienta sa coboare din pat cat se poate de repede dupa operatie.

 

S-ar putea sa se piarda sensibilitatea la atingerea pielii, lucru care revine dupa cateva luni.

 

Decursul insanatosirii

Imediat dupa interventie, pielea se strange in jurul cicatricilor sau apar pliuri, cu timpul, insa, pielea se destinde si devine neteda.

In rare cazuri este necesara o a doua interventie, atunci cand pielea nu devine neteda si pliurile nu dispar in timp de cateva saptamani de la operatie.

 

Complicatii si efecte secundare

Ca si pentru celelalte operatii, sangerarile si infectiile sunt posibile. In unele cazuri, pot aparea mici leziuni in jurul mamelonului, care dispar cu un tratament cu unguent antibiotic.

 

De la operatie raman cicatrici mici care sunt acoperite de sutien sau costum de baie. La femeile care fumeaza, cicatricile pot fi mai mari. In cazuri rare se poate ramane cu insensibilitate la atingerea mameloanelor sau sa nu fie destul irigate cu sange, lucru care poate fi rectificat prin implantarea pielii din alte zone ale corpului.

 

In general, complicatiile aparute sunt rare si cu posibilitate de tratament.

 

Reintoarcerea la activitatile cotidiene

Dupa o zi-doua, deja, pacienta se va simti bine, excluzand dureri pentru o saptamana care sunt diminuate cu medicamente analgezice. In timp de o luna este indicat a nu se ridica greutati si nici activitati sportive.

 

Activitatea cotidiana se poate relua dupa o saptamana sau dupa indicatiile medicului.

 

Orice aspect trebuie anuntat medicului care va lua masurile de rigoare sau va explica fenomenul.

 

Noul aspect

De abia dupa aprox. 6 luni de la operatie se poate vedea rezultatul interventiei din toate punctele de vedere: medical si estetic. Chiar si atunci, rezultatele se modifica periodic, tinand seama de ciclul menstrual, schimbari in greutate, sarcina.

Chirurgul va face tot posibilul pentru ca cicatricile sa fie in locuri “adapostite”, ele vor ramane rosii ca dupa primele doua luni sa le paleasca culoarea.

Detalii suplimentare

• la Dr. Levy Medical Center, consultatiile sunt gratuite, indiferent de tipul procedurii
• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar, sau cu cardul: VISA, MASTERCARD, etc.
• acceptam si plata in rate prin intermediul partenerilor nostri (mai multe informatii la telefon)
• toti copiii, indiferent de statutul material al parintilor, beneficiaza de gratuitate pentru procedurile efectuate in cadrul clinicilor Dr. Levy
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

Contacteaza-ne

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este gratuita si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale. Contacteaza-ne chiar acum!

DR. LEVY BUCURESTI

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Ion Slatineanu, nr. 6, sector 1

DR. LEVY TIMISOARA

TEL: 0753 820 740

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: str. Liviu Rebreanu, nr. 130

DR. LEVY TEL AVIV

TEL: 0753 200 409

Email: clinic_drlevy@icloud.com

Adresa: HaHashmonaim 117, Tel-Aviv, Israel

Call Now Buttonclick pentru apel telefonic