operatie liposuctie (lipoabsorbtie – lipoaspiratie) glezne
Marimea si forma gleznelor si a gambelor variaza de la o persoana la alta. Genetica cu siguranta joaca un rol in dimensiunile picioarelor inferioare, dar muschii, echilibrul fluidelor, si mancarurile grase, influenteaza de asemenea, aspectul gleznelor. Pentru unii oameni gleznele lor par sa arate putin mai mari decat cred ca ar trebui sa fie si nicio dieta sau exercitii fizice, nu par sa faca vreodata diferenta. Atunci cand dieta si exercitiile fizice nu sunt suficiente, a scapa de gleznele groase inseamna ca este nevoie de o operatie estetica. Desigur, aceasta decizie nu se ia cu usurinta, dar datorita celor mai noi tehnologii de liposuctie cu ultrasunete disponibile in Romania la Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara, confortul pacientului si rezultatele rapide, sunt la doar o programare distanta.
Exista mai multe motive pentru depozitarea excesiva a grasimilor la nivelul gleznelor. De exemplu: umflarea piciorului si a gleznei sunt frecvente in timpul sarcinii, in special in trimestrul al treilea. O serie de alte conditii de sanatate pot provoca, de asemenea, umflaturi ale gleznelor si picioarelor, inclusiv boli ale ficatului si rinichilor. O afectiune cunoscuta sub numele de lipedem face, ca grasimile sa fie depozitate sub piele, in zona picioarelor. Lipedemul este adesea o afectiune dureroasa care afecteaza pana la 11% din femei si poate fi declansat de hormoni.
In unele cazuri, o acumulare de lichid limfatic in partea inferioara a piciorului, poate face de asemenea gleznele sa para mai mari. Pentru limfedem poti incerca tehnici de masaj, ciorapi de compresie sau bandaje pentru a reduce umflarea. Reducerea cantitatii de sodiu din dieta, poate ajuta la retentia excesiva de lichide.
Pentru unii oameni, liposuctia gleznei se face doar din motive estetice. Acestor pacienti, pur si simplu nu le place cum arata gleznele si gambele, vrand sa-si reduca rapid dimensiunea. Pentru persoanele care au alte conditii de sanatate, excesul de grasime la glezne, poate afecta calitatea vietii.
Lipedemul de exemplu, poate fi dureros si este de asemenea rezistent la strategiile de slabire. Daca tesutul adipos suplimentar din glezna provoaca durere sau te impiedica sa mergi in siguranta, ti se va poate recomanda indepartarea chirurgicala a depozitelor de grasime. Aceasta este denumita liposuctie pentru glezne. De retinut ca liposuctia gleznelor, nu este un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru dieta si exercitiile fizice adecvate. De asemenea, nu este o modalitate eficienta de a indeparta celulita sau pielea libera.
Liposuctia este o procedura cosmetica care elimina depunerile de grasime in exces, din anumite zone ale corpului. Este o procedura relativ simpla si minim invaziva, care functioneaza prin indepartarea celulelor adipoase, care sunt rezistente la dieta si exercitii fizice. Cei mai buni candidati pentru liposuctie, sunt adultii care au o greutate corporala ideala si care au pielea ferma si elastica.
Iata la ce sa te astepti de la o astfel de procedura: mai intai medicul tau va injecta o solutie anestezica locala in tesutul gras, astfel incat sa nu simti durere. Medicul va face apoi mici incizii orizontale in jurul gambei sau gleznei. Apoi, va introduce un tub mic numit canula, pentru a slabi depozitele de grasime. Scopul este de a reduce dimensiunea gleznei si de a face piciorul sa arate mai subtire. Excesul de grasime este apoi aspirat cu un dispozitiv special.
Majoritatea pacientilor vor gasi recuperarea ca fiind usoara. Te poti intoarce acasa in aceeasi zi si vei fi incurajat sa te plimbi. Nu este necesara spitalizarea dupa liposuctia gleznei, umflarea piciorului este normala in urma procedurii. Este posibil sa fie necesar sa porti o imbracaminte de compresie, in prima saptamana pentru a reduce umflarea.
Durerea se rezolva relativ rapid si poate fi tratata cu analgezice, fara prescriptie medicala. Rezultatele unei proceduri de liposuctie a gleznei sunt considerate permanente, atat timp cat iti mentii greutatea si nivelul de sport, in limite normale.
Liposuctia gleznei este in general considerata foarte sigura. Dar ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista si riscuri. Efectele secundare posibile sau complicatiile liposuctiei gleznelor, pot include: vanatai, umflatura, acumularea de lichide, amorteala, durere, infectii, sangerare, leziuni ale nervilor sau vaselor de sange, tromboza venoasa, contururi neregulate sau asimetrii, slaba vindecare a ranilor, agravarea celulitei, arsura termica sau vatamare termica.
Este posibil sa fie nevoie sa astepti 3 sau 4 luni, pentru a vedea rezultatele finale. Datorita celei mai noi si moderne tehnologii de liposuctie a gleznelor, vindecarea va fi mai usoara si mai rapida.
Decizia de a remodela gleznele prin liposuctie, este una importanta. Daca depunerile de grasime din glezne provoaca durere sau ingreuneaza mersul, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a imbunatati calitatea vietii. Este important sa ai in vedere o perspectiva pozitiva si obiective realiste, pentru procedurile estetice. Daca ai in vedere o interventie chirurgicale pentru liposuctia gleznei, discutati noi, despre riscurile, beneficiile si costurile asociate acestei proceduri.
Citeste detalii despre alte operatii estetice
operatie liposuctie glezne Bucuresti; lipo glezne Timisoara; lipoabsorbtie glezne; lipoaspiratia gleznelor; liposuctie genunchi;