LIPOSUCTIE CERVICALA

Liposuctie cervicala Bucuresti Timisoara

Ce este liposuctia cervicala?

Cand vine vorba de imbatranirea pielii, gatul este unul dintre primele locuri care arata varsta si pentru unii oameni, grasimea este mai probabil sa se adune sub barbie. Aceasta piele extra grasa si slabita poate afecta maxilarul si profilul facial. Un chirurg plastician poate corecta barbia dubla folosind oricare dintre urmatoarele proceduri:

 

Liposuctia barbiei: aceasta procedura elimina excesul de grasime se sub barbie.

 

Submentoplastie: aceasta interventie chirurgicala combina liposuctia barbiei si se fac incizii mai mici sub barbie pentru a strange muschii.

 

Ridicarea gatului: aceasta interventie chirurgicala numita ritidectomie inferioara, implica indepartarea excesului de piele sau strangerea muschilor pielii gatului pentru a oferi fetei un aspect mai conturat.

 

Toate procedurile pot reduce aspectul unei barbii duble. Cu toate acestea este posibil sa nu fiti un candidat bun pentru liposuctie sau submentoplastie daca pielea dumneavoastra nu este foarte elastica si are un aspect slabit sau lasat. Atunci cand acesta este cazul, un medic va va recomanda de obicei o ridicare a gatului. Recomandarile chirurgicale pentru liposuctia cervicala se bazeaza pe calitatea pielii si efectele dorite. Persoanele care au o piele mai elastica pot beneficia de liposuctia gatului. Aceasta procedura elimina excesul de grasime dar nu va imbunatati calitatea pielii. Operatia de ridicare a gatului poate corecta barbia dubla precum si piele lasata sau slabita de pe gat. Submentoplastia este o abordare chirurgicala care se afla undeva la mijlocul acestor doua si implica liposuctie si mici incizii sub barbie. Unii medici il numesc o “mini” ridicare a gatului. Se poate totodata efectua o liposuctie a gatului cu o ridicare a gatului impreuna.

 

Cum se face liposuctia cervicala?

Liposuctia barbiei functioneaza prin introducerea unui tub mic numit canula in diferite zone ale barbiei. Folosind o aspiratie usoara, cantitati mici de grasime sunt eliminate din fiecare locatie. Rezultatul este un profil mai neted, mai uniform cu o cantitate redusa de grasime sub barbie. O submentoplastie se face efectuand mici incizii sub barbie, precum si folosind liposuctie pe gat. In timpul unei ridicari a gatului, Dr. Levy face incizii in spatele urechii si uneori sub barbie, indeparteaza excesul de piele si strange muschii gatului.

 

Proceduri pentru chirurgia barbiei duble

Dr. Levy va examina barbia si gatul si va face marcaje cu un stilou special pentru a marca zonele in care va introduce canulele. Pielea este curatata cu o solutie antiseptica conceputa pentru a reduce riscurile de infectie.

 

Chirurgul va administra apoi medicamente pentru sedare sau va injecta anestezic local in piele. Apoi va face cateva incizii mici in piele suficient de mari pentru a introduce canula de liposuctie.

 

Apoi va introduce o canula de liposuctie si cu miscari speciale si prin vibrolipoaspiratie va elimina excesul de grasime. Va acorda o atentie deosebita cantitatii de grasime indepartata din fiecare zona pentru a asigura un aspect neted si uniform fetei.

 

In cele din urma bandajul se aplica dupa cum este necesar. Acesta include de obicei o curea speciala pentru barbie, pentru a sustine pielea in timp ce se vindeca.

 

Submentoplastia si operatia de ridicare a gatului implica efectuarea de incizii la nivelul pielii. Unele etape generale ale aceste proceduri includ: chirurgul va marca barbia si gatul cu linii si sageti care indica zonele de abordare, apoi va va administra medicamente sau va va pune sub anestezie pentru procedura. Zona va fi curatata cu o solutie antiseptica. In functie de abordarea anesteziei, medicul poate sau nu sa injecteze un anestezic local in piele.

 

Apoi va face incizii, de obicei la linia parului, in jurul si spatele urechii, urmand sa elimine excesul de grasime si piele de pe gat. De asemenea poate strange muschiul platisma, sau muschiul gatului pentru a face pielea sa para mai tonifiata. In cele din urma va inchide inciziile pielii cu suturi speciale. Aceste suturi se vor vindeca de obicei si nu sunt vizibile, datorita liniei parului unei persoane. In cazul submentoplastiei exista mai putine incizii, iar medicul nu indeparteaza excesul de piele ca si in cazul ridicarii gatului. In schimb, Dr. Levy va strange muschii gatului pentru a oferi un aspect mai sculptat.

 

La ce sa ne asteptam dupa o interventie chirurgicala de gusa?

Dupa aceasta interventie va puteti astepta la o anumita umflare si disconfort. Pielea de pe gat si barbie se poate simti foarte stransa din cauza umflaturilor si vanatailor.

 

Se recomanda evitarea soarelui sau spalarea cu apa pe fata si barbie pentru cateva zile. Timpul de recuperare depinde de abordarea chirurgicala utilizata de medic. Dupa liposuctia barbiei (liposuctie cervicala) veti avea un repaos de cateva zile pana la o saptamana inainte de a reveni la serviciu.

 

Pentru o ridicare a gatului, este posibil sa nu va intoarceti la serviciu timp de aproximativ 2 saptamani, dar trebuie sa tineti cont de recomandarile oferite de Dr. Levy.

 

Care sunt riscurile si efectele secundare in urma acestei proceduri?

Riscurile acestei proceduri ar putea fi: asimetria trasaturilor fetei, sangerare, scaderea sensibilitatii pielii, disconfort, infectie, leziuni ale nervilor, cicatrici, umflatura. De asemenea este posibil sa nu obtineti rezultatele pe care le sperati dupa operatie. De aceea este important sa faceti aceasta procedura la un chirurg plastician cu experienta, cum este Dr. Levy.

 

Programarile pentru procedura de liposuctie cervicala, se pot face telefonic sau pe WhatsApp.

Citeste detalii despre alte operatii estetice