Labiile prea mari pot deveni un inconvenient atat psihic cat si fizic. Operatia de labioplastie va corecta aspectul organelor genitale in functie de nevoile pe care le are pacienta.
Labiile au rolul de a proteja vaginul de infectii. Cu toate acestea, aspectul lor se poate schimba odata cu inaintarea in varsta, nasteri naturale, accidente sau alte situatii. Acest lucru de cele mai multe ori le provoaca disconfort atat psihic cat si fizic. Durerea si frictiunile in timpul mersului, activitatile sportive, contactele sexuale, toate pot deveni un chin pentru o femeie care se confrunta cu o astfel de problema.
In cazul unei interventii chirurgicale cosmetice, labioplastia este mai potrivita pentru femeile carora nu le place locul sau dimensiunea labiilor minore, nu sunt multumite de aspectul labiilor, au labiile prea mari sau de forma necorespunzatoare, se confrunta cu durere in timpul diferitelor activitati. Este important ca pacienta sa aiba 18 ani impliniti, nu este o operatie care se face minorilor decat in cazuri exceptionale cand prezinta o problema de sanatate si nu sunt doar deranjate de aspectul fizic. Nu este indicat sa faceti aceasta operatie alergand dupa un ideal de frumusete. De multe ori medicul va poate recomanda un cosult cu un psiholog pentru a stabili cu exactitate motivele pentru care va doriti sa apelati la o astfel de interventie.
In timp ce operatia de labioplastie se concentreaza pe o reducere a formei si dimensiunii acestora, vaginoplastia este operatia care permite femeii sa aiba un vagin mai stramt. Principala diferenta este ca la labioplastie se trateaza aspectul extern al organelor genitale, in timp ce la vaginoplastie se trateaza aspectul intern al vaginului, operatia labiilor fiind o operatie mai lunga, cu un timp de recuperare a zonei genitale mai mare.
Operatia de micsorare a labiilor dureaza aproximativ o ora si poate fi efectuata sub anestezie generala sau poate utiliza un anestezic local. Este o interventie care trebuie sa se realizeze cu cea mai mare atentie, rabdare si pricepere.
Pacienta nu va simti niciun disconfort pe timpul interventiei datorita anesteziei. Durerile sau disconfortul postoperatorii pot fi usor tinute sub control cu ajutorul medicamentelor antibiotice pe care vi le va prescrie medicul pentru a preveni infectia si pentru a ameliora durerea.
Orice interventie chirurgicala poate lasa potentiale cicatrici. Daca pacienta respecta intru totul indicatiile medicului dupa operatie, cicatricile vor trece treptat. Operatia este cusuta de obicei cu fire care se dizolva singure, dar exista si posibilitatea ca firele cusute mai adanc sa aiba o durata de resorbabilitate mai mare.
In general, exista nevoie de 2 sau 3 zile de odihna imediat dupa operatie in care activitatile fizice sa fie reduse cat de mult cu putinta. Va puteti sfatui cu Dr. Levy apoi cand veti putea reincepe activtatea sexuala, sportiva.
Inciziile vor fi inchise corespunzator, astfel incat functia urinara sa nu fie afectata, dar este foarte important sa aveti mare grija la igieina intima. De asemenea se recomanda dusurile cu apa calduta, nu fierbinte, folosirea tampoanelor externe in perioada menstruatiei, in cazul constipatiei se prescriu laxative.
Este important ca pacienta sa aiba grija dupa operatie si cu vestimentatia. Nu este indicata purtarea de haine stramte care sa creeze presiune in zona in care s-a intervenit chirurgical.
Labioplastie recuperare | Recuperare dupa operatia de Labioplastie | Cat dureaza recuperarea dupa labioplastie | Recuperare dupa interventia de Labioplastie | Cat timp dureaza recuperarea dupa operatia de labioplastie | Ce tip de anestezie se foloseste la operatia de Labioplastie