HIMENOPLASTIE (HIMENORAFIE) BUCURESTI TIMISOARA

Himenul este o membrana, care se rupe de obicei in timpul primului contact sexual, care poate fi reconstruita printr-o procedura chirurgicala numita himenoplastie. Himenul nu este o membrana inchisa, ci mai degraba un inel introdus la intrarea vaginului. In timpul primului contact sexual, acesta este rupt de penetrare. Himenoplastia este o procedura chirurgicala intima care are ca scop reconstructia himenului. Himenoplastia este o chirurgie a himenului. In timpul operatiei, himenul este restaurat. Dar va fi din nou rupt in timpul actului sexual. Himenoplastia consta in „repararea” himenului care ar fi fost rupt in timpul deflorarii.

 

De ce sa apelezi la himenoplastie?

Motivele pentru care se recurge de multe ori la aceasta procedura sunt de cele mai multe ori de natura religioasa. Aceasta interventie este practicata in principal in tarile in care sangerarea in timpul dezvirginarii se presupune ca marturiseste virginitatea tinerei mirese, dar foarte des, himenul este elastic, nu exista nici o sangerare in timpul primului raport.

 

Himenoplastie. Cum se realizaza operatia?

Himenoplastia se efectueaza sub anestezie generala sau locala, in functie de alegerea pacientului. Chirurgul sutureaza „zona” himenului pentru a reforma o membrana subtire. Daca „ramasitele” himenului nu sunt suficiente pentru a reforma o membrana, membranele mucoase din jur pot fi indepartate. Firele utilizate sunt absorbabile si dispar de la sine in 2 pana la 3 saptamani. Operatia dureaza aproximativ 30 de minute si are loc in ambulatoriu, cu alte cuvinte, pacientul intra in clinica in dimineata operatiei si pleaca in aceeasi zi.

 

Himenoplastie. Este o interventie dureroasa?

Zona operata poate fi sensibila 24 pana la 48 de ore dupa operatie. Vindecarea este relativ rapida (aproximativ 2 saptamani pentru ca himenul reconstruit sa fie vindecat complet). Cicatricile sunt de obicei invizibile, ascunse in interiorul vaginului si cusute cu fire absorbabile. Retineti ca activitatea fizica si sportiva nu este recomandata timp de trei saptamani.

 

Himenoplastie. Care sunt consecintele si recomandarile postoperatorii imediate in timpul himenoplastiei?

  • intoarcerea acasa este posibila dupa operatie
  • un absorbant periodic este recomandat pe lenjeria intima din cauza unei posibile sangerari reziduale in primele zile postoperatorii
  • igiena personala stricta este necesara dupa operatie (apa si sapun usor)
  • durerea postoperatorie este usoara sau chiar inexistenta
  • este posibil sa va reluati activitatea profesionala la 24 pana la 48 de ore dupa operatie
  • sportul nu este recomandat timp de 3 saptamani
  • nu exista fire de eliminat, deoarece se dizolva spontan in termen de 15 zile

 

Himenoplastie. Cat dureaza himenul reconstruit pentru a se vindeca?

Timpul de vindecare al himenului este de 15 zile pana la 1 luna. Cicatricea este invizibila intre 1 si 2 luni postoperator.

 

Himenoplastie. Cand este posibila reluarea activitatii sexuale dupa himenoplastie?

Relatiile sexuale sunt posibile incepand cu a 15-a zi post operatorie, dar depinde de fiecare persoana in parte. Cu toate acestea, himenul reconstruit va fi mai puternic la 1 luna dupa operatie. Sangerarea este de obicei prezenta in timpul defloratiei după himenoplastie.

 

Himenoplastie. Care sunt riscurile unei himenoplastii?

Din fericire, complicatiile provocate de himenoplastie sunt foarte rare. In majoritatea cazurilor, pacientele sunt foarte multumite de rezultatul obtinut.

 

Himenoplastie. Complicatii generale

Riscurile asociate anesteziei generale. Hematoame care pot duce la reinterventie. Infectia locului chirurgical este rara si prevenita prin igiena buna si ingrijire locala, in special dupa fiecare urinare.

 

Himenoplastie. Alte informatii despre sensibilitate

Sunt posibile tulburari ale sensibilitatii zonei operate, cum ar fi: insensibilitatea sau hipersensibilitatea. Ele pot fi asociate cu dureri de presiune in zona cicatriciala. Aceste simptome sunt cel mai adesea tranzitorii in cateva luni, dar pot persista permanent.

labioplastie
Operatia de labioplastie

DETALII SUPLIMENTARE

• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau în rate. ( în cazul anulării intervenției cu 5 – 7 zile înainte de data stabilită, se va percepe o taxa cuprinsă între 1800 -2000 euro – reprezentând închirierea sălii de operație)
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta si pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 09:00 – 18:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

WhatsApp Buna, sunt asistenta dl-lui Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?
click pentru apel telefonic