INTREBARI SI RASPUNSURI

Inainte de a lua hotararea de a te opera/urma un tratament sau nu, se ivesc, natural vorbind, o multime de intrebari si dubii. 

 

Am adunat pentru dumneavoastra o parte din intrebari si in paralel, raspunsurile de rigoare.

 

 

Modelarea si ingrosarea buzelor

Ce substante se folosesc pentru modelarea si ingrosarea buzelor?

Exista o gama larga de substante, eu prefer sa folosesc substante de cea mai buna calitate care deja au dat rezultate foarte multumitoare pacientilor precedenti tratati de mine. Substantele folosite in scopul modelarii buzelor se impart in doua grupe principale: substante cu caracter permanent, ca de exemplu siliconul, care nu se resoarbe in organism, si substante de umplere cu caracter temporar, precum colagenul si acidul hialuronic. Pentru a mentine rezultatul obtinut cu ajutorul substantelor temporare este necesara repetarea injectarii o data la cateva luni sau un an, in functie de substanta folosita.

 

Voi avea o senzatie deosebita la atingerea buzelor dupa tratament?

Dupa tratament buzele vor fi edemate, asta datorita materialului introdus in timpul tratamentului. Dupa 2-3 zile edemul va disparea si se va vedea rezultatul final, abia atunci forma finala si textura naturala a buzelor apare. In tot acest timp (2-3 zile de la tratament) activitatile de zi cu zi se pot continua normal.

 

Cand voi putea vedea rezultatele tratamentului?

Cand se injecteaza acid hialuronic sau colagen, care sunt substante de umplere temporare, se pot vedea diferentele imediat dupa tratament, forma si textura naturala a buzelor apare abia dupa 2-3 zile cand scade edemul. In cazul tratamentului permanent cu ulei de silicon prin tehnica de injectare MICRO-DROPS, unde sunt necesare cateva sedinte de tratament, diferentele se pot vedea dupa a doua sedinta iar rezultatele finale vor aparea la 6 saptamani dupa ultima sedinta facuta.

 

Mi-ar placea sa imi modelez buzele, dar imi este teama de rezultat, cum sa ma decid?

Pentru realizarea scopului dorit, la clinica vom stabili si clarifica care sunt dorintele dvs. ca pacient si daca aceste dorinte pot fi asigurate tinand seama de calitatea, textura si forma buzelor. In general, recomand o substanta de umplere temporara pacientelor care doresc sa isi modeleze buzele pentru prima oara, in acest fel, dupa cateva luni cand substanta se resoarbe, buzele isi revin la forma si marimea lor anterioara. Abia atunci, daca rezultatele au fost placute, pot recomanda o substanta permanenta. Trebuie mentionat ca prin tehnica de injectare, se pot modela buzele in diferite forme, dar punctul de plecare a buzelor intodeauna va avea o anume influenta in atingerea rezultatul final.

 

Ce nu am voie sa fac dupa tratament?

Reintoarcerea la activitatile cotidiene este imediata. Cateva ore dupa tratament se interzice consumul de alimente fierbinti.

 

 

Riduri

Ce substante se folosesc pentru a trata riduri?

Exista o gama larga de substante, eu prefer sa folosesc substante de cea mai buna calitate care deja au dat rezultate foarte multumitoare pacientilor precedenti tratati de mine. Ridurile fetei se impart in doua categorii: riduri dinamice si riduri statice. Ridurile dinamice sunt acele riduri care se formeaza in urma activitatii sistemului muscular care determina expresivitatea fetei. Ridurile statice in schimb, sunt unele de natura permanenta care s-au format in timp, de-a lungul anilor, ca de ex: ridurile din lateralele gurii si nasului si ridurile din colturile gurii. Solutia cea mai populara impotriva ridurilor dinamice este tratamentul cu substante atestate de injectare. O data cu oprirea activitatii musculare dispar si ridurile provocate de aceasta. Tratamentul ridurilor statice cere o alta strategie – umplerea lor cu diverse substante, temporare sau permanente, cum ar fi acidul hialuronic, colagenul sau uleiul de silicon.

 

Se poate injecta substanta in orice rid care ma deranjeaza?

Din punct de vedere tehnic este foarte posibil de a se injecta substanta in orice rid, asta neatragand dupa ea vreun rezultat vizibil sau vreo imbunatatire. De aceea este foarte bine de a depista ridurile pentru care injectarea va fi benefica. Pentru orice zona a fetei exista substanta potrivita, in procedeul de consultanta precedenta se va stabili substanta cea mai potrivita pentru Dvs.

 

Care este diferenta intre substantele de umplere?

Substanta injectata, este un nume generic pentru o substanta renumita, care se injecteaza in cantitati mici in muschii expresie ale fetei care duc la aparitia ridurilor pe frunte, intre sprancene si in lateralele ochilor. Aceste riduri sunt numiti si riduri dinamice. Injectarea conduce la anestezia temporara a acelui muschi. Rezultatul obtinut este relaxarea muschiului si de aici o imbunatatire vizibila a ridurilor formate ca rezultat al activitatii sale. Ridurile statice se trateaza cu diverse substante care sunt injectate in derm si umplu aceste riduri pana la disparitia lor.

 

Cand voi putea vedea rezultatele tratamentului?

In cazul injectari cu aceasta substanta, rezultatele incep sa apara din a treia zi. Efectul maxim al tratamentului se va vedea abia la 2 saptamani de la injectare si se vor mentine intre 3-6 luni pana cand activitatea muschiului reincepe. O injectare ulterioara va readuce rezultatele initiale. In masura in care aceste tratamente devin periodice se poate observa in majoritatea cazurilor ca distantele dintre tratamente devin din ce in ce mai mari si ridurile adanci se imbunatatesc. Cand se injecteaza acid hialuronic sau colagen rezultate vizibile se vad imediat la terminarea tratamentului. Doar in cazul tratamentului cu ulei de silicon, care se realizeaza in cateva sedinte de tratament, diferentele se pot vedea dupa a 2 sedinta, rezultatele finale vor aparea la 6 saptamani dupa ultima sedinta facuta.

 

Ce nu am voie sa fac dupa tratament?

Reintoarcerea la activitatile cotidiene este imediata. In orele urmatoare tratamentului, pacientul nu va sta in pozitie culcata si nu va consuma bauturi alcoolice. In tratamentele cu substantele de umplere sau ulei se silicon, este contraindicat consumul de alimente fierbinti cateva ore dupa tratament.

 

Cui nu ii este indicat tratamentul?

Tratamentul este contraindicat femeilor insarcinate, sau care inca alapteaza si persoanelor care sufera de boli musculare sau boli autoimune.

 

 

Epilarea definitiva

Ce este aparatul de epilare definitiva (IPL)?

Este vorba de un aparat care trimite pulsat fascicule de lumina, ele penetreaza pielea corpului si afecteaza baza firului de par. Cand pulsul de lumina a atins baza firului de par, ea se transforma in caldura ce topeste si distruge radacina firului de par.

 

Tratamentul de epilare definitiva cu lumina pulsata este sigur?

Tratamentul cu lumina pulsata este socotit ca unul din cele mai sigure. Aparatul de epilare definitiva transforma energia luminii in caldura, pulsurile de lumina nu au nici o legatura cu energia solara, asa ca tratamentul nu este cancerigen.

 

De ce technologia aceasta este mai avansata?

Tehnologia aceasta foloseste unde radio (RF) combinate cu energia luminoasa, si are posibilitatea de a regla in mod separat intensitatea luminii si a energiei electrice, acest lucru permite o adaptare personalizata fiecarei nuante de piele si fiecarui tip de par asa incat eliminarea parului nedorit este acum mult mai usoara si mai confortabila.

 

Cand voi putea vedea rezultate?

Epilarea definitiva este o procedura care se realizeaza in cateva sedinte de tratament. Dar in general rezultate satisfacatoare apar dupa aprox. 6 tratamente. Cateva zile dupa tratament e posibil sa creasca fire de par pe zona tratata. Lucrul acesta e normal si cunoscut, majoritatea firelor crescute acum vor disparea in cateva saptamani. Multi pacienti sunt multumiti de rezultate chiar dupa cateva tratamente.

 

Ce nu am voie sa fac dupa tratament?

Reintoarcerea la activitatile cotidiene este imediata, singura recomandare este de evitat expunerea excesiva la soare 3-4 zile dupa tratament. In masura in care ne expunem la soare se va aplica o crema protectoare cu coeficient inalt de protectie solara. Daca nu se respecta aceste indicatii, pot aparea arsuri usoare sau pete de pigmentatie.

 

 

Marirea sanilor

Cum stiu sa aleg implantul potrivit, tinand seama de extistenta unei intregi game ale acestora?

Se face o diferenta intre substanta de umplere a implantului si diferitele lui forme. Substantele de umplere sunt: silicon sau ser fiziologic. In ambele cazuri imbracamintea implantului este de silicon. Din experienta proprie rezultatele estetice in cazul implantelor cu umplere de silicon sunt mai bune iar sanul este mai elastic si mai moale. Dintre implantele cu silicon sunt doua categorii mult folosite – implantul rotund si implantul anatomic (cu forma de picatura). Prin alegerea implantului, se pot modela sanii in diferite forme, dar punctul de plecare a sanilor intodeauna va avea o anume influenta in atingerea rezultatul final. In urma consultatiei si a unei masuratori, d-voastra impreuna cu chirurgul veti stabili care este implantul care iti va asigura rezultatul cel mai bun.

 

Cum se hotaraste locul implantului si taietura operatiei de marire a sanilor?

Implantul se localizeaza in spatele glandei mamare – fie in fata muschiului pieptului, fie in spatele lui. Dupa un consult medical prealabil vom hotari ce este potrivit corpului dvs. Taietura operatiei poate fi localizata in pliul format sub san, in jurul areolei sau subsoara. Pentru fiecare caz sunt argumente pro si contra.

 

Implantul de silicon duce la cancer?

Cu siguranta nu. Dupa cercetari indelungi facute pe plan mondial, s-a dovedit ca siliconul nu produce cancer. Siliconul este o substanta des folosita in medicina, gasita in nisipul marii si in alte multe ingrediente naturale. In medicina moderna se folosesc multe obiecte facute din silicon in operatiile pe inima, operatiile urologice si in alte interventii chirurgicale. In ziua de azi folosirea acestei substante este confirmata pozitiv de catre Ministerul Sanatatii al Uniunii Europene si FDA-ul american, asa incat se pot opera aceste interventii cu implanturi de silicon.

 

Se poate face mamografie chiar daca exista implant?

Se pot face analize: mamografii, ultrasunete (US), CT, MRI, dar trebuie sa luati in considerare ca descifrarea lor este putin ingreunata de prezenta implantelor, dar nu imposibila.

 

Implantele influenteaza sarcina?

In timpul sarciniii glanda mamara creste. Asa cum implantul este localizat in spatele glandei mamare, el nu poate deranja dezvoltarea acesteia. Dupa sarcina si in timpul alaptarii sanul se umple iar la finalul alaptarii sanul se intoarce la forma lui anterioara. Implantul nu impieteaza conductele de lapte, si nici glanda mamara, asa incat nu creaza probleme in alaptare.

 

Cand trebuiesc schimbate implantele?

Nu exista niste indicatii precise in legatura cu longevitatea unui implant. In urma cu ani trebuia schimbat implantul aproximativ dupa 10 ani. Implantele de generatie noua sunt mai solide ca imbracaminte. S-ar putea doar dupa 20 ani sa trebuiasca a fi schimbate din cauze create de schimbari in greutate sau a implantelor. Este indicat in cazul de acest gen sa se faca consultati medicale o data pe an.

 

 

Ridicarea sanilor cu implant

Eu am sanii cazuti si slabiti dupa nasteri, ce fel de operatie imi este recomandata?

Trebuiesc consultati sanii pentru a intelege exact starea lor. Daca sanii sunt lasati/slabiti/goliti de la nasteri si alaptari successive, se poate face umplerea lui cu implante. In cazurile in care este nevoie si de a ridica sanul, aceasta operatie poate fi combinata cu implant.

 

Se poate rezolva problema de asimetrie a sanilor prin operatia de ridicare a sanilor?

Asimetria este o problema rezolvabila prin mai multe moduri de interventie. Se verifica intai ce fel de asimetrie este (din timpul dezvoltarii corpului, hormonala sau dupa alaptari succesive, etc.) si apoi se va alege operatia sau operatiile ce trebuie efectuate: interventie folosind 2 implante diferite ca volum, ridicarea lor sau ridicarea lor cu implante. Pentru fiecare san se va recurge la operatia potrivita lui si in functie de rectificarea asimitriei.

 

Cat timp raman cicatrici?

In mod normal, in prima luna cicatricea este in relief si rosie, cu timpul se deschide la culoare, se micsoreaza si se imbunateste. Insanatosirea cicatricii depinde de calitatea pielei fiecarei paciente, de aceea ritmul de insanatosire este personal.

 

Ce avantaj poate aduce operatia de ridicare cu implant?

Operatia de ridicare cu implant rectifica doua probleme intr-o singura interventie chirurgicala: caderea sanului si umplerea lui. Femeilor cu sani cazuti si goliti li se pot ridica sanii, indeparta surplusurile de piele si implanta silicon pentru a readuce volumul pierdut.

 

 

Micsorarea si ridicarea sanilor

Cat se poate micsora un san mare?

Micsorarea sanilor este o operatie de indepartare a surplusului de grasime si de piele. Micsorarea se face proportional cu marimea initiala a sanului si cu dorinta pacientului. Nu se poate micsora un san exagerat de mult, intrucat este pericolul unei aprovizionari deficitare cu sange a suprafetei operate.

 

Operatia de micsorare a sanului poate sa-l si ridice?

Orice operatie de micsorare a sanului il si ridica. In operatia de micsorare se modeleaza sanul din nou. Areola isi schimba locul intr-o pozitie mai inalta, iar diametrul areolei se modeleaza cu valori fixe.

 

Cat timp dupa operatie raman drenajele?

In timpul operatiei se introduc drenaje care au scopul de a scoate lichidele suplimentare din san. Aceste drenaje raman de la o zi pana la patru zile in functie de modul de insanatosire al fiecarei paciente care este individual. Drenajele se scot atunci cand lichidele suplimentare permit sanului sa reactioneze in mod liber.

 

Cat timp raman cicatrici?

Cicatricele in cazul de micsorare a sanului sunt in jurul areolei, de la areola la pliul de sub san si uneori o a treia cicatrice pe lungimea pliului de sub san. In mod normal, o cicatrice nu dispare total. In prima luna cicatricea este in relief si rosie, cu timpul se deschide la culoare se micsoreaza si se imbunateste. Insanatosirea cicatricii depinde de calitatea pielii fiecarei paciente, de aceea ritmul de insanatosire este personal.

 

Dupa o operatie de micsorare si ridicare a sanilor, sanii mei vor cadea din nou?

Aceaste intrebare nu are un raspuns cert, deoarece caderea sanului nu depinde de chirurg sau de operatie. Operatie de micsorare si ridicare a sanului il readuce la punctual initial (sani drepti), dar dupa operatie ceasul biologic si gravitatia continua sa lucreze. Operatia nu opreste timpul asa ca sanul isi continua si el procesul de imbatranire cu anii.

 

Ce avantaj poate aduce operatia de micsorarea si ridicarea sanilor?

Aceasta operatie este cea care aduce cu ea o mare si imediata schimbare in aspectul total al corpului. Operatia de micsorarea si ridicare a sanilor rectifica probleme de genul: surplus de greutate care impieteaza buna functionalitate a spatelui, plagi pe piele sub sani, semne lasate de sutien pe umeri, probleme estetice si sociale, limitare in diferite activitati: fuga, sarituri, etc. In operatie se indeparteaza o parte din tesutul de piele, grasime si glanda mamara, asa incat sanii devin mai mici si modelati proportional cu dimensiunile generale ale corpului.

 

 

Lipoaspiratia

Dupa lipoaspiratie – grasimea fuge in alte zone?

Lipoaspiratia este o procedura medicala care are ca scop micsorarea circumferintelor prin indepartarea concentratiilor de grasime din anumite zone in corp. Lipoaspiratia nu inlocuieste o alimentatie corecta si dieta. Operatia reduce/indeparteaza conglomeratiile problematice de grasime si dupa aceasta interventie e nevoie de a pastra o greutate constanta. Daca vei creste in greutate dupa operatie, grasimea se va depune din nou si se va raspandi in diferite zone din corp. Operatia nu duce la concentratia grasimii in alte zone din corp.

 

Se poate face lipoaspiratie in orice zona din corp?

Lipoaspiratia trebuie adaptata fiecarui pacient in parte in conformitate cu constructia corpului, calitatea pielii si cantitatea maximala de grasime ce poate fi extrasa. Exista zone in corp (zona exterioara a pulpei) unde rezultatele unei astfel de operatii sunt mai vizibile decat in alte zone. Exista insa zone in corp unde rezutatele ar putea sa nu fie in conformitate cu asteptarile. De aceea, dupa consult , eu explic pacientului in ce zone recomand sa se faca lipoaspiratie si in ce zone nu.

 

Raman cicatrici dupa lipoaspiratie?

In timpul operatiei se face o incizie minuscula de vreo 3 mm, prin care se procedeaza lipoaspiratia. In timpul insanatosirii din aceasta incizie va curge lichid asemanator sangelui. Cu timpul, aceasta incizie se inchide si se aliniaza culorii pielii.

 

Raman bandajata dupa operatie?

In ultima faza a operatiei de lipoaspiratie, ti se va imbraca inca din sala de operatie, o centura elastica potrivita zonei operate, centura ce se va purta in prima luna. Daca lipoaspiratia a fost in zona exterioara a pulpelor sau picioarelor – aceasta centura arata ca niste pantalonii lipiti de corp; daca lipoaspiratia e in zona abdominala, centura arata ca o centura elastica pentru burta. Perioada in care vei purta corsetul depinde si de ritmul personal de insanatosire, si ti se recomanda sa-l porti chiar si mai mult de o luna

 

 

Lifting

Cat timp tine un lifting?

Acest lucru este foarte important pentru femeile care sunt interesate a-si face un lifting al fetei. Raspunsul nu e unul singur pentru toate cazurile. Liftingul fetei si reducerea surplusului de piele de pe fata sunt temporare, tinand cont ca pielea isi continua procesul de imbatranire in decursul anilor. Criteriile care influenteaza caderea pielii sunt diverse: genetice, elasticitatea pielii, alimentatia, expunerea la soare si criterii hormonale. Aceste criterii sunt diferite de la o persoana la persoana, asa ca nu se poate prevedea cat timp va tine liftingul si daca si cand va fi nevoie de o alta operatie asemanatoare in viitor. E bine de amintit ca, desi operatia aceasta este temporara, ea readuce fata la aparitia ei mai tanara, mai intinsa si mai proaspata.

 

Daca cusaturile se vad si in cat timp dispar?

Eu sunt de parere ca aceste cusaturi trebuie facute pe linia prima a parului (desi exista si unii care le duc in par). Nu se vad si nu apar in relief, asa ca e usor sa le ascunzi sub coafura si in cateva luni devin de culoarea pielii, incat nu se mai pot distinge.

 

In cat timp imi pot relua lucrul?

Se poate reveni la o activitate normala si deplina aproximativ dupa 2-3 saptamanii dupa operatie. S-ar putea la aceasta perioada sa mai fie cheaguri de sange: de preferat este sa se astepte doua luni pana la evaluarea corecta a rezultatelor.

 

Sunt alte cai de a obtine aceleasi rezultate si nu prin operatie de lifting al fetei?

Exista procedee de reducere a ridurilor fetei si improspatare a pielii: injectii cu diferite substante, tratament cu raze laser de indepartare a primului strat de piele sau peeling, dar nu este posibil de a reduce surplusul de piele care „cade” sau de a „intineri” linia barbiei decat printr-o interventie chirurgicala.

 

Liftingul fetei ajuta la pigmentatie si la petele de soare de pe fata?

Nu. Scopul unei astfel de operatii este de a indeparta surplusul de piele “cazuta”, de a imbunatati procesul de cadere a pielii si de a o intinde. Ca rezultat – pielea arata intinsa si mai tanara, iar ridurile dispar in mare masura. Operatia nu influenteaza si nu reduce petele de soare, pigmentatia sau orice alta imperfectiune decat cele denumite mai sus. Pentru a imbunatati consistenta pielii, eu, de obicei, combin aceasta interventie chirurgicala cu peelingul potrivit datelor dumneavoastra personale.

 

Care este diferenta intre peeling si lifting?

Lifting este o interventie chirurgicala care are ca scop reducerea surplusului de piele; peelingul este un nume generic pentru mai multe procedee de descuamare a pielii, de reducere a petelor si a ridurilor de suprafata. Liftingul si peelingul nu se pot inlocui una cu cealalta. La centrul nostru medical se poate face peeling inainte, dupa si in timpul unui lifting. Ordinea este data si difera de la persoana la persoana in conformitate cu dorinta sa si dupa o evaluare concreta a pielii fetei.

 

 

Blefaroplastie

Blefaroplastia ridica si intinde zona ochilor?

Se face o diferenta intre operatiile diferite de blefaroplastie: pleoapa de sus, pleoapa de jos sau ambele perechi de pleoape. In orice caz scopul operatiei este de a indeparta surplusul de piele si de baza din zona pleoapelor. Aceasta operatie nu este o operatie de ridicare si intindere ci doar de indepartare a surplusurilor. Bineinteles ca dupa operatie ochiul apare mai proaspat si mai tanar.

 

Cat timp dureaza internarea pentru blefaroplastie?

Blefaroplastia se opereaza sub anestezie locala si externarea se poate face dupa cateva ore. Fiecare pacient primeste indicatii de a pune comprese reci si pungi de mazare inghetata pe suprafata operata, ceea ce conduce la usurarea durerilor si o insanatosire mai rapida.

 

Este nevoie de a scoate fire dupa blefaroplastie? Doare?

La operatia de blefaroplastie ata cu care se coase nu se poate absorbi, drept care se vor scoate firele dupa doua-trei zile. Procedura de scoatere a firelor nu doare si este operata de catre personal specializat.

 

 

Ridicarea sprancenelor

Care este diferenta dintre operatia de ridicare a sprancenelor si cea de ridicare a fruntii?

Cele doua operatii denumite de dvs. sunt diferite una de alta, dar amandoua sunt destinate indepartarii surplusului de piele si intinderii pielii ramase pe suprafata operata. In operatia de ridicare a sprancenelor se ridica lateralele fruntii inspre linia laterala a parului. Cicatricile in acest caz sunt doua, cate una in fiecare parte la linia laterala a parului. In cazul operatiei de ridicare a fruntii, se ridica si se intinde toata aceasta suprafata; cicatricea fiind ca un arc deasupra.

 

Cicatricea se vede (iese in relief)?

Ca la orice interventie chirurgicala, cicatricea trece printr-o perioada de schimbari. Cu timpul aparitia cicatricii se sterge si se imbunatateste. Eu prefer sa fac linia cicatricii pe linia parului , asa incat ea se poate acoperi cu pale de par, dar in orice caz dupa cateva saptamani este greu de a o observa.

 

Se pot combina operatia de ridicare a sprancenelor si blefaroplastia?

Da. Din experienta proprie pot spune ca aceste doua operatii combinate pot conduce la un rezultat complex pentru zona ochilor si sprancenelor. De multe ori, toata suprafata superioara a fetei arata obosita si este greu de a alege o singura operatie. In aceste cazuri un tratament complex in zona ochilor cu sprancenele/fruntea poate duce la rezultate de improspatare a fetei.

 

 

Otoplastia (plastia urechilor)

Care este procedura operatiei de otoplastie?

Procedura operatiei este legata de remodelarea cartilagiului urechii. De multe ori problema se ridica in legatura cu cartilagiul urechii sau in cazul urechilor decolate. In timpul operatiei se procedeaza la o taietura in spatele urechii, taietura care nu se vede si de acolo sa scoate surplusul de cartilagiu. Dupa aceea se remodeleaza urechea si se reface unghiul dorit intre ureche si cutia craniana.

 

De la ce varsta se poate recurge la otoplastie?

Operatia de otoplastie se poate face de la varste fragede (de la aprox. varsta de 6 ani), copilul nefiind nevoit sa sufere de problema urechilor decolate pana la perioada pubertatii. Aceasta deficienta nu se imbunatateste in timp, asa ca o operatie la o varsta frageda este indicata.

 

In ce consta insanatosirea?

Dupa operatie zona urechilor este pansata, iar pansamentul se pastreaza in jur de o saptamana. Dupa aceea se poarta o banderola (ca a tenismenilor) in jurul urechilor inca o saptamana, iar apoi inca o saptamana se poarta si noaptea.

 

 

Implant barbie

Care este tratamentul unei barbii retrase?

Operatia de introducere a unui implant in barbie rectifica probleme barbiei retrase si reduce barbia dubla. Operatia se face sub anestezie locala/generala, timp in care se introduce implantul aducand barbia la linia maxilarului.

 

Ce fel de implant se foloseste in operatia de barbie?

Implantul mentonier este facut din silicon solid (spre deosebire de uleiul de silicon care se foloseste la modelarea buzelor sau gelul de silicon care este folosit la augmentarea sanilor). Acest material isi pastreaza forma sa originala si nu se rapandeste in tesuturi.

 

Cat timp dureaza umflaturile?

Umflaturile dupa operatie pot exista in jurul gurii si a obrajilor in jur de o saptamana. Barbia este umflata, tare si fara senzatie pe toata perioada insanatosirii. Aceasta senzatie se imbunatateste cu timpul, iar umflaturile dispar aproximativ intr-o luna.

 

 

Abdominoplastie

Se poate uni o cicatrice de la operatii cezariene cu o cicatrice de la operatia de abdominoplastie?

De multe ori ma intalnesc cu surplusuri de piele ramase de la operatii cezariene. Se poate opera o interventie chirurgicala pentru intinderea pielii de pe burta pentru reducerea grasimii si pentru intinderea peretilor abdomenului. Cicatricea de la operatia de abdominoplastie este mai lunga decat de la cicatricea de la operatia de cezariana, astfel incat s-ar putea combina una cu cealalta, dar in acest caz cicatricea rezultata va fi mai mult in relief.

 

La operatia de abdominoplastie dispar semnele de vergeturi?

Operatia de abdominoplastie chiar daca reduce surplusul de piele nu influenteaza toata suprafata abdomenului. Operatia este indreptata catre a reduce surplusul de piele de la ombilic in jos si in acest caz vergeturile sau alte cicatrici de pe aceasta suprafata vor disparea total, in schimb toate semnele aflate de la ombilic in sus vor ramane dar mai extinse, tinand seama ca toata pielea ramasa pe abdomen va acoperi o suprafata mai mare.

 

Se poate combina operatia de abdominoplastie cu liposuctia?

Eu inteleg dorinta dvs. de a slabi si de a va modela corpul prin intermediul operatiei de abdominoplastie. Se poate combina operatia aceasta cu liposuctia pe aceeasi suprafata a abdomenului in timpul operatiei, important este insa de a intelege ca acest lucru nu poate fi un inlocuitor al dietei, al alimentatiei corecte sau al activitatii sportive. Scopul operatiei este de a indeparta surplusul de piele si de grasime. Daca Dvs. suferiti de obezitate, incercati mai intai de a ajunge la o greutate optimala si apoi veti vedea ca rezultatele operatiei vor fi mai bune.

 

Se vor vedea imediat schimbari ale abdomenului?

Dupa operatie exista o perioada de insanatosire in care corpul isi revine de la procedura chirurgicala pe care o trece, dupa procedeele de intindere a pielii de pe burta, de reducere a lichidelor si a nodulilor formati, perioada in care s-ar putea ca suprafata burtii sa se umfle chiar mai mult decat marimile normale. Nu va panicati, sa aveti multa rabdare, in termen de doua luni toate aceste inconveniente vor disparea.

WhatsApp Buna, sunt asistenta dl-lui Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?
click pentru apel telefonic