operatie gluteoplastie Romania – Bucuresti & Timisoara
Excesul de piele si grasime cauzat de imbatranire sau dupa o slabire dramatica in zona gluteala (zona fesiera) poate fi imbunatatit considerabil cu o ridicare a feselor. Nu trebuie confundat cu un „lifting brazilian”, care adauga volum folosind transferul de grasime, aceasta procedura implica indepartarea pielii si a grasimii, printr-o excizie chirurgicala si uneori liposuctie.
Cand sa faci o operatie de Gluteoplastie? Daca ai pielea lasata; daca ai experimentat recent o pierdere semnificativa in greutate si esti acum aproape de greutatea ideala; daca excesul de piele te face sa te simti inconfortabil.
Argumentele pro sunt: zona feselor va arata mai neteda si ridicata, rezultatele vor fi de lunga durata, orice disconfort cauzat de excesul de piele va fi imbunatatit.
Argumentele contra sunt: recuperarea completa poate dura cateva luni, fluctuatiile de greutate viitoare pot afecta rezultatul final, procedura ar putea duce la pierderea volumului in fese.
Acestea sunt primele argumente pro si contra care trebuie cantarite atunci cand se ia in considerare ridicarea feselor.
Lasarea pielii si excesul grasimii in zona fesiera iti poate adauga volum si iti poate ingreuna eforturile de a obtine un corp mai subtire si mai sculptat prin exercitii fizice si dieta. Daca oricare dintre aceste conditii ti se aplica, atunci ai putea fi un bun candidat pentru operatia de ridicare a feselor.
Poti opta pentru gluteoplastie daca greutatea ta a fost stabila cel putin un an, fara a mai fi asteptata o alta pierdere in greutate. Pentru rezultate ideale, gluteoplastia nu trebuie facuta timp de aproximativ doi ani de la inceperea oricarui program de slabire masiva.
Poti face operatia de gluteoplastie, daca ai o stare buna de sanatate fara afectiuni medicale cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inima. Persoanele cu o stare de sanatate precara nu sunt candidati buni pentru procedurile de conturare a corpului.
Exista cateva tehnici si abordari diferite, dar in general:
Medicul va face o incizie in partea de sus a feselor, in solduri, in jurul abdomenului, pentru a indeparta excesul de piele si a trage pielea ramasa.
Liposuctia este de obicei utilizata pentru a contura in detaliu zona fesiera sau coapsele pentru a obtine un aspect echilibrat. Inciziile sunt suturate si inchise in straturi pentru a se asigura ca pielea ramane stransa cu cicatrici reduse. De obicei se poarta o haina de compresie pentru a reduce umflarea.
In functie de calitatea pielii, de cat de multa piele este de indepartat si de forma corpului tau, medicul va stabili ce optiuni sunt cele mai bune pentru tine.
Daca exista o cantitate mare de piele de indepartat, s-ar putea sa te gandesti sa faci o ridicare a corpului inferioara (lower body lifting), care ar ajuta la indepartarea pielii din jurul stomacului, fesei, coapselor si soldurilor.
Inciziile pentru ridicarea feselor includ de obicei o incizie mare pe partea superioara a feselor. Daca este implicata liposuctia, vor exista cicatrici mai mici, care vor disparea si vor fi abia vizibile.
Vei primi instructiuni preoperatorii, ti se va raspunde la orice intrebare, se va discuta despre istoricul medical si se va efectua un examen fizic, pentru a stabili toate detaliile pentru operatie. Inainte de procedura, medicul iti va cere sa incetezi fumatul inainte de a fi supusa unei interventii chirurgicale si cateva modificari pe care trebuie sa le faci cu privire la dieta ta sau la tratamentele pe care deja le iei.
Majoritatea procedurilor de gluteoplastie dureaza doua ore pentru a fi finalizate, dar pot dura mai mult. Vei primi medicamente pentru a nu avea dureri dupa procedura chirurgicala. Anestezia locala combinata cu sedarea poate fi o optiune, dar anestezia generala este mai frecvent utilizata pentru aceasta procedura.
Un medic anestezist va fi prezent pentru a administra sedative sau anestezie generala si pentru a te ajuta sa fii sub monitorizare electronica avansata, in timpul interventiei chirurgicale.
Este posibil sa fie nevoie ca drenuri chirurgicale sa fie plasate pentru a indeparta lichidul care se acumuleaza sub piele. Vei purta o imbracaminte de compresie, care controleaza umflarea, sustine tesuturile suspendate si aplatizeaza pielea. Dupa operatie, veti sta in camera de recuperare, unde vei continua sa fii monitorizata indeaproape, de catre o asistenta medicala din camera de recuperare.
Medicul iti va spune cat timp va trece pana cand vei putea reveni la nivelul normal de activitate si de munca. Dupa operatie, vei primi instructiuni detaliate despre ingrijirea postchirurgicala, de la asistenta medicala din camera de recuperare, inclusiv informatii despre: drenuri, simptome normale la care ar trebui sa te astepti, de asemenea, orice semne potentiale de complicatii.
Intrebati personalul medical cum sa stati si sa dormiti, inclusiv utilizarea pernelor, pentru a minimiza tensiunea asupra inciziilor, pentru a reduce durerea si pentru a facilita o cicatrice mai subtire. Drenurile, care controleaza si umflarea, sunt plasate pentru a indeparta sangele si serul care se acumuleaza sub incizii.
Operatia de gluteoplastie este destul de extinsa si va necesita doua pana la trei saptamani de recuperare inainte de a putea relua activitatile zilnice normale. Vindecarea completa va dura pana la sase luni. A fi in stare buna de sanatate, a nu fuma si a avea ajutor dupa operatie, va creste viteza de vindecare, va imbunatati rezultatele si va preveni complicatiile.
La fel ca in majoritatea interventiilor chirurgicale, fluctuatiile de greutate, sarcina si imbatranirea vor afecta mult corpul si rezultatele gluteoplastiei. Daca vei mentine un stil de viata sanatos si eviti cresterea semnificativa in greutate, te vei putea bucura de un contur tanar al corpului, pentru o lunga perioada de timp.
Pentru siguranta, precum si pentru cel mai tanar si sanatos rezultat, este important sa te intorci la clinica noastra, pentru evaluare ulterioara la orele prescrise si ori de cate ori observi modificari in ridicarea feselor. Nu ezita sa contactezi medicul atunci cand ai intrebari sau nelamuriri. Din fericire, complicatiile semnificative ale interventiei chirurgicale de ridicare a feselor sunt rare. Riscurile specifice vor fi discutate in timpul consultarii preoperatorii.
Toate procedurile chirurgicale au un anumit grad de risc. Unele dintre complicatiile potentiale ale tuturor interventiilor chirurgicale sunt: infectie sau sangerare, pierderea senzatiei, cicatrici, reactii alergice, deteriorarea structurilor subiacente, rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri suplimentare. Poti ajuta la minimizarea anumitor riscuri urmand sfaturile si instructiunile personalului nostru, atat inainte, cat si dupa operatia de gluteoplastie.
Citeste detalii despre alte operatii estetice