operatie chirurgicala Ectropion pleoapa ochi
Operatia de corectie a problemei denumita: Ectropion poate fi efectuata in Romania la una din clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.
Ectropion este atunci cand pleoapa inferioara se roteste sau coboara spre exterior, departe de ochi, expunand suprafata pleoapei interioare. Aceasta afectiune poate provoca uscaciunea ochilor si iritatii.
Ectropionul se poate datora mai multor factori, inclusiv paralizie faciala si leziuni. Cea mai frecventa cauza este slabiciunea musculara sau lasarea pielii din cauza imbatranirii. Daca ai simptome de ectropion, trebuie sa soliciti asistenta medicala. Fara tratament, ectropionul poate duce la probleme grave cu corneea si poate provoca inclusiv orbire.
Picaturile pentru ochi, pot ajuta la ameliorarea simptomelor, dar interventia chirurgicala este de obicei necesara, pentru a realiza o corectare completa. Majoritatea persoanelor care se opereaza de ectropion, au un rezultat pozitiv.
Cauza principala este slabiciunea musculara sau relaxarea tesuturilor care apare ca parte a procesului normal de imbatranire. Riscul de a dezvolta ectropion creste odata cu inaintarea in varsta.
Alti factori declansatori includ: accident vascular cerebral, cancerul de piele, tesut cicatricial din cauza ranilor sau arsurilor, cresteri la nivelul pleoapei (canceroase sau benigne), defecte congenitale (datorate tulburarilor genetice cum ar fi sindromul Down), paralizia lui Bell ce dauneaza nervului care controleaza muschii fetei sau alte tipuri de paralizie faciala, interventie chirurgicala anterioara sau tratament cu radiatii al pleoapelor, scadere rapida si semnificativa in greutate.
Cand clipim, pleoapele ne ajuta la distribuirea lacrimilor, care protejeaza lubrifiaza ochii. Lacrimile se scurg in punctele ochilor, care sunt deschideri in interiorul pleoapelor care duc la conductele lacrimale. Cand pleoapa inferioara se roteste spre exterior, acesta afecteaza modul in care se scurg lacrimile.
Acest lucru poate duce la o varietate de simptome, inclusiv: uscaciune excesiva, iritare, ardere, roseata, conjunctivita cronica. Daca ai simptomele de mai jos, ar fi bine sa mergi la medic. Intarzierea in tratarea ectropionului, poate duce la complicatii grave. Daca ai oricare dintre urmatoarele simptome, contacteaza medicul imediat: sensibilitate brusca la lumina, durere oculara, crestere rapida a rosetii ochiului, scaderea vederii.
In asteptarea tratamentului chirurgical, picaturile lubrifiante pot usura si pot proteja corneea de alte daune. Cu toate acestea, retine ca stergerea necorespunzatoare a ochilor, poate agrava problema. Sterge intotdeauna ochiul de la exterior spre interior, folosind o miscare lina.
Interventia chirurgicala: de cele mai multe ori interventia chirurgicala pentru a trata ectropionul, este necesara. Chirurgia pleoapei pentru a vindeca problema denumita Ectropion, poate aparea in timpul unei spitalizari, dar de obicei se face ca o procedura ambulatorie, sub anestezie locala.
In timpul operatiei, chirurgul indeparteaza de obicei o parte foarte mica de piele din zona pleoapei inferioare. Acest lucru necesita cusaturi sub pleoapa. In majoritatea cazurilor, aceasta operatie estetica, este destul de eficienta si rezolva problema.
Daca ectropionul se datoreaza tesutului cicatricial sau pielii pleoapei insuficiente, este posibil sa ai nevoie de un transplant de piele.
Daca anterior ai avut paralizie faciala si multe cicatrici, este posibil sa fie necesare mai multe operatii, pentru a obtine cel mai bun rezultat si a rezolva pe deplin problema. Poate fi necesar sa porti un plasture temporar pentru ochi, dupa operatie. Analgezicele fara prescriptie medicala si comprimatele reci, pot ajuta la durere si umflaturi. Majoritatea pacientilor nu au alte simptome dupa tratamentul ectropionului si vindecarea completa.
Iritarea pe termen lung, uscaciunea excesiva si expunerea corneei pot duce la conjunctivita sau infectie a ochiului. Acest lucru poate crea puroi sau lichid infectat in jurul ochilor si pe gene. Alte complicatii, pot include: abraziune ale corneei (zgarieturi pe cornee sau suprafata ochiului), ulceratii corneene (rani pe cornee sau suprafata ochiului), tulburari de vedere, orbire.
De cele mai multe ori, nu este posibil sa se previna conditiile care duc la ectropion. Cu toate acestea, solicitarea unui tratament devreme poate ajuta la minimizarea daunelor si la evitarea complicatiilor grave. Dr. Levy are foarte multa experienta in tratarea afectiunilor de tip ectropion prin metode chirurgicale. Mai multe informatii, iti putem oferi daca ne contactezi.
Citeste detalii despre alte operatii estetice