Cand vine vorba de marirea sanilor cu silicoane, exista de fapt mai multe tipuri de silicoane dintre care sa alegi. Desi toate silicoanele obtin un aspect similar, exista argumente pro si contra tipurilor de materiale pentru acestea. Vom scrie un rezumat despre riscurile si beneficiile silicoanelor, pentru a te ajuta sa decizi daca sunt potrivite pentru tine.
Implanturile din silicon sunt fabricate integral din silicon, un material sintetic care se simte similar cu grasimea umana. Silicoanele au o carcasa din silicon umpluta cu un gel de silicon. Sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si forme. Unele silicoane sunt mai coezive sau mai ferme decat altele. Acestea sunt uneori denumite silicoane „Gummy Bear”.
Te vei consulta impreuna cu Dr. Levy, pentru a alege optiunea potrivita pentru forma si dimensiunea dorita. Multe femei cred ca silicoanele clasice, arata si se simt mai naturale, cu toate acestea, prezinta un risc mai mare daca se rup.
Producatorii recomanda verificarea rupturilor de implant la fiecare cativa ani prin RMN.
Silicoanele mamare, sunt in general, considerate sigure daca interventia chirurgicala de marire a sanilor este efectuata de un chirurg plastician cunoscut, certificat si cu experienta, la o Clinica de renume, cum este Clinica Dr. Levy Medical Center.
Silicoanele se pot rupe si pot provoca complicatii. Rupturile de silicon sunt mai dificil de detectat, deoarece siliconul se poate bloca in capsula fibroasa care se formeaza in jurul implantului dupa operatie. Aceasta este uneori cunoscuta ca o scurgere silentioasa, dar este posibil sa observi o usoara modificare a dimensiunii sanilor sau sa simti o duritate. Daca este lasat singur, scurgerea siliconului poate provoca dureri la san sau poate determina modificarea formei sanilor. Vei avea nevoie de o interventie chirurgicala pentru a indeparta silicoanele rupte, timp in care se poate introduce un nou implant, daca doresti. In medie, silicoanele mamare rezista aproximativ 15 ani inainte de rupere.
Operatia de marire a sanilor cu silicoane, se poate face la clinica Dr. Levy din Bucuresti sau din Timisoara.
Silicoanele nu sunt garantate ca si optiuni permanente de marire a sanilor. Pana la 20% dintre femei, au silicoanele mamare indepartate sau inlocuite in decurs de 8-10 ani de la operatie, fie din cauza rupturilor, fie din motive estetice. Este intotdeauna important sa gasesti un chirurg plastician cu experienta pentru a efectua operatia, deoarece asa ai garantia faptului ca vei primi informatii 100% corecte. In timpul consultatiei initiale, este o idee buna sa ceri fotografii inainte si dupa cu pacientele care s-au operat in trecut, pentru a-ti face o parere despre posibilul rezultat.
Silicoanele, sunt in general considerate sigure, desi au potentialul de a se rupe, ceea ce necesita o interventie chirurgicala suplimentara, pentru corectare sau indepartare. Majoritatea femeilor considera ca siliconul arata si se simte ca un san natural.
Desi implanturile mamare nu expira de fapt, nu li se garanteaza ca vor dura toata viata. Implanturile siliconice medii pot dura intre 10 si 20 de ani. Cu toate acestea, multe sunt indepartate mai devreme din cauza complicatiilor sau a preocuparilor cosmetice. Te intrebi daca este timpul sa inlocuiesti implantul? Citeste mai departe pentru a afla simptomele de urmarit, la ce te poti astepta inainte de a merge la un consult pentru inlocuirea implanturilor mamare.
Urmatoarele complicatii pot necesita indepartarea silicoanelor.
Intarire: multe femei dezvolta o contractura capsulara sau tesut cicatricial intarit in jurul unuia sau ambelor implanturi. Acest lucru poate provoca de asemenea, etanseitate, durere, sensibilitate si modificari estetice anormale la nivelul sanului. In unele cazuri, intarirea se poate intampla de mai multe ori la acelasi san.
Ruptura de silicon (ruptura silentioasa): silicoanele se pot rupe, de asemenea. Gelul de silicon este gros, iar cand un implant de silicon se rupe, gelul va ramane adesea in interiorul implantului sau in tesutul cicatricial inconjurator. Din aceasta cauza, silicoanele rupte trec deseori neobservate. De aceea, rupturile de silicon sunt cunoscute si sub numele de „rupturi silentioase”. Majoritatea femeilor nu prezinta nici un simptom. Cand sunt prezente simptome, acestea pot include: scaderea dimensiunii sanilor, noduli durerosi, un aspect inegal al sanilor, durere sau sensibilitate, furnicaturi, umflatura, amorteala, ardere, modificari ale senzatiei.
Desi rata exacta de rupere a siliconului este necunoscuta, se estimeaza ca undeva intre 2 si 12% dintre implanturile mamare se rup. Unele implanturi se rup imediat, unele dupa cativa ani, iar altele dupa 10 ani sau mai mult.
Ondulatie si palpabilitate: ondulatia are loc atunci cand implantul dezvolta riduri sau ondulatii. Palpabilitatea se refera la capacitatea de a simti aceste valuri atunci cand atingi sanul. In unele cazuri, aceste modificari pot fi observate si prin piele. Daca vezi sau simti ca silicoanele tale au o suprafata incretita, iti recomandam sa mergi la un consult de specialitate.
Schimbare de pozitie: silicoanele nu impiedica sanii sa se lase pe masura ce imbatranesti, iar gravitatia va avea cu siguranta un efect important. Cresterea si pierderea in greutate pot provoca, de asemenea, intinderea si lasarea sanilor. Poti observa, de asemenea, ca un san atarna mai jos decat celalalt sau ca sfarcurile sunt indreptate in directii diferite decat inainte. Daca te deranjeaza aceste modificari, obtinerea unei ridicari a sanilor sau inlocuirea implantului te poate ajuta sa readuci sanii la aspectul anterior.
Orice chirurg plastician cu experienta in operatii de augmentare mamara, poate indeparta silicoanele. Nu este nevoie sa fie acelasi chirurg care a facut prima interventie chirurgicala. In timpul unei consultatii, chirurgul pe care il alegi va evalua starea implanturilor tale actuale si va discuta despre optiunile chirurgicale. In functie de preferinte, se poate face oricare dintre urmatoarele proceduri: indepartarea silicoanelor, indepartarea silicoanelor si ridicarea sanilor, indepartarea tesutului intarit sau nodulos, inlocuirea silicoanelor cu sau fara ridicarea sanilor (mastopexie).
Uneori, indepartarea silicoanelor poate duce la anomalii cosmetice. Din aceasta cauza, medicul poate recomanda inlocuirea silicoanelor cu unele de alta dimensiune sau forma. Timpul de recuperare difera pentru toata lumea. Multe femei isi pot relua activitatea in aproximativ cinci zile, dar vor trece aproximativ sase saptamani pana cand vei putea relua activitatile extenuante, cum ar fi exercitiile fizice si ridicarea obiectelor grele.
Respectarea tuturor instructiunilor postoperatorii te pot ajuta sa iti imbunatatesti timpul de vindecare si sa previi infectiile. Inlocuirea silicoanelor este o procedura in care medicul va schimba implanturile cu un model mai nou, diferit. Procedura poate fi, de asemenea, combinata cu o ridicare a sanilor sau indepartarea tesutului cicatricial.
Unul dintre motivele cele mai frecvent citate pentru indepartarea silicoanelor, este nemultumirea fata de dimensiunea si forma implantului. Este firesc ca gusturile sa se schimbe pe parcursul vietii. Unul dintre cele mai bune moduri de a face ca implanturile sa reziste, este sa alegi o dimensiune si o forma cu care simti ca poti trai timp de 10 pana la 20 de ani. In alte cazuri, complicatiile locale sunt de vina.
Rupturile de exemplu, de multe ori rezulta din uzura normala sau erori chirurgicale. Pentru cele mai bune rezultate: alege chirurgul cu atentie, respecta toate instructiunile postoperatorii, mergi la control periodic pentru a verifica rupturile de silicon si asigura-te ca respecti toate instructiunile postoperatorii.
Clinica Dr. Levy din Romania (Bucuresti sau Timisoara) este cunoscuta sub denumirea de: „Clinica de silicoane” de catre pacientele care au facut operatii de augmentare mamara cu silicon.
Citeste detalii despre alte operatii estetice
clinica silicoane romania; clinica silicoane bucuresti; clinica silicoane timisoara; clinica implanturi silicon; silicoane; preturi silicoane; cele mai bune silicoane;