fbpx

CHIRURGIA URECHII

chirurgia urechii – operatie otoplastie – Romania Bucuresti & Timisoara

  • Ce este aceasta procedura?

Chirurgia urechii cunoscuta si sub numele de otoplastie, poate imbunatati forma, pozitia sau proportia urechii. Un defect al structurii urechii care este prezent de la nastere sau care devine evident odata cu dezvoltarea poate fi corectat prin otoplastie. Aceasta procedura poate trata si urechile deformate cauzate de raniri.

 

Chirurgia urechii creaza o forma mai naturala, aducand in acelasi timp echilibru si proportie urechilor si fetei. Corectarea chiar si a unor deformari minore poate avea beneficii profunde in ceea ce tine de aparenta si stima de sine. Daca urechile proeminente sau desfigurate va deranjeaza pe dumneavoastra sau pe copilul dumneavoastra, ati putea lua in considerare o operatie de otoplastie.

 

  • Ce poate trata chirurgia urechii?

Aceasta procedura poate trata urmatoarele: urechi prea mari, urechi clapauge, urechi proeminente care apar pe una sau ambele parti in grade diferite si nu sunt asociate cu pierderea auzului sau nemultumirea adultilor privind operatia anterioara a urechii.

 

  • Cine este un candidat bun pentru chirurgia urechii?

Copiii sau adultii care sunt potriviti pentru otoplastie trebuie sa fie: sanatosi, fara o boala care sa le puna viata in pericol sau care sa aiba infectii cronice ale urechii, netratate. In general, trebuie sa fie in varsta de minim 5 ani cand cartilajul urechii unui copil este suficient de stabil pentru corectare, coopereaza si urmeaza bine instructiunile, capabili sa-si comunice sentimentele si sa nu exprime obiectii atunci cand se discuta despre interventia chirurgicala.

 

Adolescentii si adultii care sunt buni candidati pentru chirurgia urechii sunt: persoanele sanatoase care nu au o boala care le pune viata in pericol sau care sa aiba conditii medicale care pot afecta vindecarea si sa aiba asteptari pozitive si obiective specifice pentru procedura. De preferat ca in cazul oricarui tip de interventie chirurgicala, pacientii trebuie sa fie nefumatori.

 

Chirurgia urechii este o procedura extrem de individualizata si ar trebui sa o faceti de buna voie, nu pentru a indeplini dorintele cuiva sau pentru a obtine orice fel de imagine ideala.

 

  • La ce sa va asteptati inainte de chirurgia urechii?

In timpul unei consultatii pentru o interventie chirurgicala a urechii succesul si siguranta procedurii depind foarte mult de faptul daca sunteti candidatul ideal. Vi se vor pune o serie de intrebari despre sanatatea, dorintele si stilul dumneavoastra de viata. In timpul consultatiei chirurgicale la urechi fiti pregatit sa discutati cu Dr. Levy: de ce doriti procedura, asteptarile dumneavoastra si rezultatul dorit, conditii medicale, alergii la medicamente si tratament medicale, utilizarea medicamentelor actuale, vitamine, suplimente pe baza de plante, operatii anterioare.

 

Dr. Levy va evalua starea generala de sanatate si orice conditii de sanatate preexistente sau factori de risc, va face fotografii pentru dosarul medical, va va face recomandari pentru perioada postoperatorie, va discuta despre rezultatele probabile ale interventiei chirurgicale ale urechii si despre orice alte riscuri sau potentiale complicatii.

 

Este important sa intelegeti toate aspectele chirurgiei urechii.

 

  • Cum ar trebui sa va pregatiti pentru procedura de chirurgie a urechii?

Cand va pregatiti pentru chirurgia urechii vi se poate cere sa: faceti teste de laborator sau o evaluare medicala, luati anumite medicamente sau ajustati medicamentele curente si sa opriti fumatul inainte de operatie.

 

Instructiunile speciale pe care le primiti vor acoperi: ce trebuie facut in ziua operatiei, utilizarea anesteziei in timpul procedurii dumneavoastra, ingrijire post-operatorie si control medical postoperator.

 

  • Care sunt riscurile procedurii de chirurgie a urechii?

Decizia de a face o interventie chirugicala plastica la urechi este extrem de personala si va trebui sa evaluati toate beneficiile. Vi se va solicita sa semnati formulare de consimtamant pentru a va asigura ca intelegeti pe deplin procedura de chirurgie a urechii, alternativele si cele mai probabile riscuri si complicatii.

 

Posibilele riscuri ale chirurgiei urechii includ: sangerari, cheaguri de sange, asimetrie, infectie, vindecarea slaba a ranilor, modificarea senzatiei de piele, nereguli ale conturului pielii, decolorarea/umflarea pielii, riscuri de la anestezie, cicatrici nefavorabile.

 

Este important sa adresati toate intrebarile cu privire la chirurgia urechii.

 

  • Care sunt etapele unei proceduri de chirurgie a urechii?

Anestezia: medicamentele sunt administrate pentru confortul dumneavoastra in timpul procedurii chirurgicale. Alegerile includ sedare locala sau intravenoasa.

 

Incizia: corectarea urechilor proeminente utilizeaza tehnici chirurgicale pentru a crea sau creste pliul urechii (chiar in interiorul marginii urechii) si pentru a reduce cartilajul (cea mai mare si mai profunda concavitate a urechii externe). Inciziile pentru otoplastie se fac in general pe suprafata din spatele urechii. Cand sunt necesare incizii pe partea din fata a urechii, acestea sunt facute in interiorul pliurilor sale pentru a le ascunde. Suturi interne, nedizolvabile sunt folosite pentru a crea si a asigura cartilajul nou format in loc.

 

Inchiderea inciziilor: cusaturile externe inchid incizia. Tehnicile sunt individualizate, avand grija sa nu distorsioneze alte structuri si sa evite un aspect nefiresc de “spate fixat”.

 

Vederea rezultatelor: chirurgia urechii ofera rezultate aproape imediate in cazurile de urechi proeminente, vizibile odata cu indepartarea pansamentelor care sustin noua forma a urechii in fazele initiale de vindecare. Cu urechea pozitionata permanent mai aproape de cap, cicatricile chirurgicale sunt fie ascunse in spatele urechii, fie ascunse in cutele naturale ale urechii.

 

  • La ce sa va asteptati in timpul recuperarii chirurgiei urechii?

Disconfortul imediat dupa chirurgia urechii este normal si poate fi controlat cu medicamente pentru durere. Poate exista o senzatie de mancarime sub bandaje. Este esential ca bandajele sa ramana intacte si sa nu fie indepartate din nici un motiv. Nerespectarea acestui lucru poate duce la pierderea unora dintre corectii si poate necesita o interventie chirurgicala ulterioara.

 

Dupa operatie, bandajele sau pansamentele vor fi aplicate pentru a va mentine locul operatiei curat, pentru a-l proteja de traume si pentru a sustine noua pozitie a urechii in timpul vindecarii initiale.

 

Vi se vor oferi instructiuni specifice care pot include cum sa va ingrijiti urechile dupa o interventie chirugicala, medicamentele pe care sa le aplicati sau sa le luati pe cale orala pentru a ajuta la vindecare si pentru a reduce riscul de infectie. Urmarea instructiunilor este cheia succesului operatiei. Este important ca inciziile chirurgicale sa nu fie supuse la forta excesiva, la lumina soarelui sau solar, la abraziune sau miscare in timpul vindecarii. Veti primi instructiuni exacte din partea noastra.

 

  • Cand sa va asteptati sa vedeti rezultatele?

Chirurgia urechii ofera rezultate aproape imediate in cazurile de urechi proeminente, clapauge, etc. Rezultatele vor fi imediat vizibile la indepartarea pansamentelor care sustin noua forma a urechii in fazele initiale de vindecare. Rezultatele unei interventii chirurgicale si reconstructiei urechii mai extinse pot aparea in etape in timp.

DETALII SUPLIMENTARE


• plata poate fi efectuata numerar, prin transfer bancar cu cardul sau in rate
• iti doresti o procedura estetica pe care nu o gasesti pe site-ul nostru? contacteaza-ne, ca sa afli daca exista posibilitatea de a face procedura in cadrul clinicilor noastre
• ne poti contacta NON-STOP pe WhatsApp sau pe Facebook Messenger
• consultatii online se fac NON-STOP
• ne poti contacta telefonic, zilnic, in intervalul orar: 08:00 – 20:00

CONSULTATII ONLINE

Iti vom raspunde rapid la orice intrebare, scrie-ne in formularul de mai jos, ce doresti sa afli despre operatiile estetice.

CONTACTEAZA-NE

Vrei sa vii la o consultatie la Dr. Levy Medical Center? Contacteaza-ne chiar acum, la una din locatiile cele mai apropiate de tine. Consultatia este 250 lei si vei primi de la inceput, toate informatiile necesare si un plan de tratament, daca vrei sa faci aceasta procedura la noi. Suntem alaturi de tine si iti vom oferi toate detaliile necesare. Poti avea incredere si poti conta in totalitate pe experienta specialistilor nostri. Pentru noi, cel mai important lucru este ca tu sa te simti in siguranta si sa intelegi faptul ca la noi vei beneficia de un tratament complex, dupa cele mai moderne tehnici si proceduri medicale.

Chirurgia urechii | Otoplastie | Chirurgia de refacere a urechilor | Chirurgia de reconstructie a urechii

click pentru apel telefonic
WhatsApp Buna, sunt Dr. Levy. Cum pot sa te ajut?