Blefaroptoza

operatie blefaroptoza – tratament – Bucuresti Timisoara

Ce reprezinta blefaroptoza?

Blefaroptoza poate fi congenitala sau dobandita. Sunt rare cazurile cand blefaroptoza congenitala poate rezulta din defecte genetice sau cromozomiale si din disfunctii neurologice: sindromul de blefarofimoza, care se caracterizeaza prin fisuri palpebrale scurte, ptoza congenitala, epicantus invers, paralizia a treia congenitala a nervului cranian, sindromul Horner congenital, care se caracterizeaza prin ptoza usoara.

 

Majoritatea cazurilor de blefaroptoza dobandita sunt de tip aponevrotic. Blefaroptoza aponevrotica poate rezulta din intindere, dehiscenta sau dezinsertie a aponevrozei levatorului. Blefaroptoza aponevrotica este cunoscuta in mod obisnuit ca ptoza, la pacientii la care modificarile anatomice. Cauzele miogenice, neurogene, traumatice sau mecanice, sunt mai putin frecvente la blefaroptoza dobandita. Ptoza mecanica poate rezulta din prezenta masei pleoapelor, cum ar fi neurofibromul, hemangiomul sau cicatrizarea secundara a unei interventii chirurgicale.

Dr. Levy este considerat de fostele paciente ca fiind: cel mai bun doctor pentru blefaroplastie. Dr. Levy este recunoscut pentru operatiile spectaculoase de Lifting Facial. Acest motiv se datoreaza faptului ca foloseste metode speciale de sutura si nu raman semne vizibile dupa vindecarea completa! Acest lucru poate fi observat si din pozele postate in site dar si pe Facebook si Instagram.  Pentru orice informatie va rugam sa ne contactati telefonic (sau pe WhatsApp)!

Cum se diagnosticheaza blefaroptoza?

Procedurile de diagnostic sunt urmatoarele: examenul clinic este suficient la majoritatea pacientilor. Campul vizual este de obicei examinat, pentru a arata impactul campului vizual periferic al blefaroptozei. La putini pacienti sunt necesare studii de laborator si imagistice, pentru a afla cauzele blefaroptozei.

Tratamentul blefaroptozei

Acesta se face in primul rand chirurgical. Observarea este necesara numai in cazurile usoare de ptoza congenitala, daca nu exista semne de ambliopie, strabism si postura anormala a capului. Daca exista riscul de ambliopie, strabism si o postura anormala substantiala a capului, interventia chirurgicala se face cat mai curand posibil. Corectarea chirurgicala a blefaroptozei se poate face oricand, pentru imbunatatirea campului vizual sau a aspectului estetic. Daca blefaroptoza reprezinta un semn al unei boli sistemice, cum ar fi Miastenia Gravis si boala Kearns-Sayre, pacientul trebuie indrumat la medicul corespunzator, pentru un control ulterior. Picaturile de ochi topice, asigura o scurta ridicare temporara a pleoapei superioare, la unii pacienti.

In ce consta interventia chirurgicala?

Corectia chirurgicala a ptozei congenitale (blefaroptoza) se poate face la orice varsta, in functie de gravitatea bolii si este necesara interventia timpurie daca exista riscul dezvoltarii ambliopiei. Sunt disponibile diferite tehnici chirurgicale pentru tratamentul blefaroptozei. In functie de obiectivele tratamentului, de diagnosticul de baza, de preferinta chirurgului si de gradul de functie al levatorului, se alege tehnica adecvata. Pacientii trebuie sa fie constienti de faptul ca simetria nu este usor de realizat. Daca pacientul are strabism si blefaroptoza, strabismul trebuie mai intai corectat.

In ce consta procedura de rezectie musculara conjuctivala?

Aceasta tehnica este adecvata pentru pacientii cu blefaroptoza aponevrotica usoara pana la moderata. Aceasta interventie chirurgicala, nu functioneaza atat de bine la pacientii cu blefaroptoza congenitala, chiar si cu functie buna de levator, deoarece muschiul levator palpebral superior, nu este normal. Un raspuns bun la picaturile de ochi topice, ofera un bun indicator pentru succesul acestui tip de interventie chirurgicala. Aceasta tehnica are sansele cele mai mici de a schimba conturul pleoapei, in comparatie cu celelalte tehnici chirurgicale.

Cat dureaza recuperarea?

Corectia chirurgicala a blefaroptozei, se face in general ca o procedura ambulatorie, de zi. Dupa operatie, se aplica comprese reci cu mazare, pe pleoape, timp de 20 de minute, la fiecare 1-2 ore, timp de 2-3 zile pentru a reduce umflaturile si vanataile. Pacientii revin de obicei la 1-2 saptamani de la interventia chirurgicala, pentru control. Rezultatele bune sunt obtinute prin abordarile medicale si chirurgicale disponibile pentru tratarea blefaroptozei. Recurenta in timp nu este neobisnuita. Poate fi necesar mai mult de o interventie chirurgicala, pentru a obtine acest rezultat, mai ales in cazul ptozei congenitale.

Ce complicatii pot interveni?

Ptoza congenitala poate duce la ambliopie secundara sau astigmatism necorectat. Blefaroptoza dobandita are ca rezultat scaderea campului vizual si dureri de cap frontale. Blefaroptoza provoaca efecte psihosociale semnificative si poate duce la performante slabe la scoala si la locul de munca. Corectia chirurgicala a blefaroptozei, poate avea ca si complicatii: sangerare, infectie, edem, subcorectie sau supracorectie a ptozei, asimetrie a pleoapelor, formare de granulom, senzatie de corp strain. Majoritatea acestor complicatii pot fi gestionate cu usurinta daca sunt descoperite devreme si daca se ofera tratamentul adecvat.

Citeste detalii despre alte operatii estetice